Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Echipa națională de handbal junioare pleacă sâmbătă la Campionatul Mondial

Au mai rămas patru zile până la debutul echipei naționale de junioare la Campionatul Mondial de Handbal din Macedonia. Tricolorele vor pleca sâmbătă la turneul final, urmând ca duminică să dispute primul meci, împotriva Argentinei.romania-handbal1

Momentan, Aurelian Roșca și Gavril Kozma au la dispoziție un lot de 19 jucătoare. Singurele indisponibilități sunt cele ale Dianei Axinte și Ancăi Polocoșer, însă sunt și vești bune, deoarece Bianca Bazaliu este complet refăcută, iar Dana Abed-Kader ar putea evolua și ea la turneul final. „Ne lipsesc Axinte și Polocoșer, în rest avem la dispoziție cele mai bune jucătoare. Față de Openul din Suedia, la antrenamente a revenit Bazaliu și se încearcă recuperea lui Abed-Kader, care a avut o fractură. Sâmbătă plecăm, sperăm să facem jocuri bune, poate mai bune decât în Suedia. Plecam încrezători, avem speranțe mari.”, ne-a declarat Aurelia Roșca.

romania1Din cele 19 jucătoare pe care le au la dispoziție cei doi antrenori, 16 vor face deplasarea. Momentan, în cantonamentul echipei naționale se regăsesc:
Portari: Mădălina Ion (Rapid București), Isabela Roșca (CNE Rm. Vâlcea), Alexandra Prodan (CNE Rm. Vâlcea)
Extreme stânga: Alexandra Dindiligan (CNE Rm. Vâlcea), Alexandra Carașol (CSS Nr. 6 București)
Interi stânga: Iulia Andrei (Gr. Șc. Energetic Rm. Vâlcea), Bianca Bazaliu (LPS Slatina), Anca Onicaș (CNE Rm. Vâlcea)
Coordonatoare de joc: Paula Biriș (CSS Viitorul Cluj), Cristina Laslo (”U” Jolidon Cluj), Daniela Corban (CNE Rm. Vâlcea)
Interi dreapta: Oana Bucă (Activ Plopeni), Alina Ilie (CNE Rm. Vâlcea)
Extreme dreapta: Andreea Taivan (Activ Plopeni), Sonia Vasiliu (CNE Rm. Vâlcea), Florența Ilie (Colegiul Tehnic Media)
Pivoți: Lorena Ostase (CNE Rm. Vâlcea), Florentina Craiu (HCM Rm. Vâlcea), Dana Abed-Kader (ACS Șc. 181 SSP București)Romania-spania-CE-handbal-feminin romania

Programul României la turneul final:
Duminică, ora 18:15 – România-Argentina
Marți, ora 16:00 – Uzbekistan-România
Miercuri, ora 18:15 – România-Macedonia
Vineri, ora 16:00 – România-Germania
Sâmbătă, ora 20:30 – Danemarca-România

Sursa: www.handbalvolei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

25 + = 34

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie