Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Transpiratie excesiva? Iata ce afecțiuni poate ascunde aceasta

Transpiratie excesiva? Iata ce afecțiuni poate ascunde aceasta

Vara, corpul nostru are tendința de a transpira mai mult, din cauza temperaturilor ridicate și a nivelului de umiditate din atmosferă. Cu toate abundentcă transpirația are beneficiul de a elimina toxinele din organism, trebuie să mergem la un consult medical dacă transpirăm mult și în celelalte sezoane sau dacă transpirația excesivă este însoțită de bufeuri, dificultăți de respirație sau iritații ale pielii. În general, cazurile de hiperhidroză sunt incluse în trei categorii mari: indusă emoțional (afectează în principal zona axilară și palmele), hiperhidroza localizată și hiperhidroza generalizată.

Iată câteva afecțiuni care pot fi indicate de transpirația excesivă:

– dereglări ale sistemului nervos;
– dezechilibre metabolice;
– tulburări tiroidiene;
– neuropatie diabetică și diabet zaharat;
– gută;
– instalarea menopauzei;
– intoxicație cu mercur;
– anxietate;
– alcoolismul cronic.transpiratie

Atenție si la alimentele sau băuturile care pot declanșa sau agrava transpirația excesivă, cum ar fi: mâncarea picantă sau foarte condimentată, nicotina din tigari, cafeină.

Sursa: www.elucere.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

67 − = 57

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie