Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Echipajul de bob 4 persoane al României a câștigat aurul la Campionatele Europene de Bob din Austria

Orașul austriac Innsbruck a găzduit Campionatele Europene de bob pentru sportivii sub 23 de ani. România a produs surpriza și a cucerit medalia de aur cu echipajul de 4.

”Rezultat remarcabil al echipajului de bob 4 persoane al României la Campionatele Europene de Bob under 23 din Igls, Austria. Sportivii Tentea Mihai, Alexandru Bugheanu, Raul Dobre şi Daroczi Ciprian, antrenaţi de prof. Iulian Păcioianu, au obţinut titlul de Campioni Europeni.” scrie pe pagina de facebook a Federației Române de Bob și Sanie.
Echipajul a avut al șaptelea timp în calificări, dar a mers excelent în cursa pentru medalie şi a ocupat primul loc.

Echipa României a fost urmată de cea a Letoniei. Tricolorii au depășit echipejele mult mai bine cotate ale Germaniei, Austriei, Rusiei și Elveției.
Bobul este sportul care a adus României singura medalie la Jocurile Olimpice de iarnă, printr-un echipaj de două persoane. Ion Panţuru şi Nicolae Neagoe au câştigat medalia de bronz la bob 2, la Grenoble, în 1968.

Pe 12 ianuarie, dar în Germania, Andreea Grecu (pilot) și Teodora Vlad (împingător) au ocupat locul 4 la Competiția Europeană de Seniori și locul 5 la etapa de Cupă Mondială. Fetele au fost antrenate de Paul Neagu.

”O surpriză plăcută ne-a oferit astăzi echipajul de bob feminin al României – Andreea Grecu- pilot şi Teodora Vlad – împingător care au ocupat locul 4 la Campionatele Europene de Seniori şi locul 5 la Etapa de Cupă Mondială ce s-a desfaşurat la Konigssee în Germania. Felicitări fetelor şi antrenorului Paul Neagu!” este mesajul postat pe pagina Federației.

 

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie