Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Zilele Filmului Românesc la Madrid, ediția a IX-a (23 – 31 ianuarie 2019)

Institutul Cultural Român de la Madrid și Filmoteca Española, în colaborare cu Festivalul Internațional de Film de la Gijon organizează a IX-a ediție a Zilelor Filmului Românesc/Muestra de Cine Rumano din Madrid, în perioada 23 – 31 ianuarie, la Cine Doré Madrid.

Ciclul de film românesc se inaugurează cu pelicula ”Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, regizată de Radu Jude, film desemnat să reprezinte România în cursa pentru Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2019. Criticul și programatorul de film Javier H. Estrada va fi prezent la inaugurarea ciclului de film de la Madrid pentru a vorbi publicului prezent despre filmografia lui Radu Jude.

După Madrid, filmele selectate vor fi proiectate în colaborare cu cinematecile regionale din Barcelona, Valencia și Andalucia, cu Săptămâna Audiovizualului Contemporan din Oviedo (SACO), Primăria Oviedo și Fundația Cristino de Vera-Spațiul Caja Canarias la Filmoteca de Catalunya, la Institutul Valencian de Cultură, la Filmoteca Andaluză din Sevilia, la Oviedo și San Cristóbal de la Laguna în perioada martie – iunie 2019.

Toate proiecțiile se vor desfășura în sălile cinematografului Cine Doré, C/Santa Isabel 3, 28012 Madrid.

Program:

23 ianuarie, ora 19.30, Sala 1 – Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (regia: Radu Jude)

Inaugurarea festivalului în prezența criticului de film Javier H. Estrada.

24 ianuarie, ora 19.45, Sala 1 – ”Moromeții 2” (regia: Stere Gulea)

26 ianuarie, ora 20.30, Sala 1 – ”Un pas în urma serafimilor” (regia: Daniel Sandu)

29 ianuarie, ora 17.30, Sala 2 – ”Luna de miere/ Lemonade” (regia: Ioana Uricaru)

30 ianuarie, ora 19.30, Sala 1 – ”Fotbal infinit” (regia: Corneliu Porumboiu)

31 ianuarie, ora 20.00, Sala 1 – ”Alice T. ” (regia: Radu Muntean)

Programarea poate suferi modificări.

Biletele se pot achiziționa online pe pagina Cine Doré.

Costul unui bilet este de 3 euro.

De asemenea, biletele se pot achiziționa și la casa de bilete a cinematografului Cine Doré.

Detalii referitoare la reduceri, abonamente și vânzarea anticipată se pot afla de pe pagina de internet a Cine Doré / Filmoteca Española.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie