Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Zilele Filmului Românesc la Madrid, ediția a IX-a (23 – 31 ianuarie 2019)

Institutul Cultural Român de la Madrid și Filmoteca Española, în colaborare cu Festivalul Internațional de Film de la Gijon organizează a IX-a ediție a Zilelor Filmului Românesc/Muestra de Cine Rumano din Madrid, în perioada 23 – 31 ianuarie, la Cine Doré Madrid.

Ciclul de film românesc se inaugurează cu pelicula ”Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, regizată de Radu Jude, film desemnat să reprezinte România în cursa pentru Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 2019. Criticul și programatorul de film Javier H. Estrada va fi prezent la inaugurarea ciclului de film de la Madrid pentru a vorbi publicului prezent despre filmografia lui Radu Jude.

După Madrid, filmele selectate vor fi proiectate în colaborare cu cinematecile regionale din Barcelona, Valencia și Andalucia, cu Săptămâna Audiovizualului Contemporan din Oviedo (SACO), Primăria Oviedo și Fundația Cristino de Vera-Spațiul Caja Canarias la Filmoteca de Catalunya, la Institutul Valencian de Cultură, la Filmoteca Andaluză din Sevilia, la Oviedo și San Cristóbal de la Laguna în perioada martie – iunie 2019.

Toate proiecțiile se vor desfășura în sălile cinematografului Cine Doré, C/Santa Isabel 3, 28012 Madrid.

Program:

23 ianuarie, ora 19.30, Sala 1 – Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari (regia: Radu Jude)

Inaugurarea festivalului în prezența criticului de film Javier H. Estrada.

24 ianuarie, ora 19.45, Sala 1 – ”Moromeții 2” (regia: Stere Gulea)

26 ianuarie, ora 20.30, Sala 1 – ”Un pas în urma serafimilor” (regia: Daniel Sandu)

29 ianuarie, ora 17.30, Sala 2 – ”Luna de miere/ Lemonade” (regia: Ioana Uricaru)

30 ianuarie, ora 19.30, Sala 1 – ”Fotbal infinit” (regia: Corneliu Porumboiu)

31 ianuarie, ora 20.00, Sala 1 – ”Alice T. ” (regia: Radu Muntean)

Programarea poate suferi modificări.

Biletele se pot achiziționa online pe pagina Cine Doré.

Costul unui bilet este de 3 euro.

De asemenea, biletele se pot achiziționa și la casa de bilete a cinematografului Cine Doré.

Detalii referitoare la reduceri, abonamente și vânzarea anticipată se pot afla de pe pagina de internet a Cine Doré / Filmoteca Española.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

Corespondenta la redactie