Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Eminescu la Oltenița în lucrările artistului plastic Lia Maria Andreița

Muzeul Civilizației Gumelnița din Oltenița organizează în 15 ianuarie a.c., de la ora 12,00 vernisajul expoziției de tapiserie ,,Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie” , închinată marelui poet național Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale.

Afis Eminescu

Expoziția pe care muzeul o găzduiește aparține artistului plastic Lia Maria Andreița, personalitate marcantă atât în planul artei vizuale cât și al celei literare, fiind autoarea mai multor expoziții din țară și din străinătate.
Activitatea desfășurată de doamna Lia Maria Andreița de-a lungul vieții pornind de la profesia de diplomat MAE (ministru consilier ) cu misiuni în străinătate la Ambasadele României în Franța și Italia, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, membră a Academiei Internaționale de Artă Modernă de la Roma, membră a Societății Ziariștilor din România, membră a Federației Internaționale a Jurnaliștilor a impus-o ca mesager a României în lume, dar și ca artist plastic și scriitoare.
Lia Maria Andreița a primit în anul 1985 Premiul Național de Tapiserie, în 1995 Diplomă de Merit și Medalia de Argint din partea Academiei Internaționale de Artă Modernă Roma, în 2004 Medalia Jubiliară ,,Leopardi” a Centrului Invitatie on lineMondial de Poezie,, Giacomo Leopardi” de la Recanati (Italia), opera sa fiind răspândită pe tot mapamondul, în colecții particulare. Prețuirea pe care artista o poartă față de Eminescu se reflectă în unele tapiserii dedicate marelui poet român, a cărui dată de naștere se identifică astăzi cu Ziua Culturii Naționale.
Pentru toți iubitorii de poezie și artă expoziția este un prilej de bucurie și omagiere a celui mai mare poet român dar și artei ce i-a fost închinată. Muzeul Civilizației Gumelnișa așteaptă pe toți iubitorii de frumos să cinstească împreună evenimentul omagial.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 16 = 22

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie