Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Familia regală vine la Săvârșin să o comemoreze pe Regina Maria

Regina Maria a României, cea care i-a stat alături Regelui Ferdinand I al României acum 100 de ani, atunci când s-a înfăptuit România Mare, va fi comemorată la Săvârșin.

Familia regală a anunțat că miercuri, 18 iulie, vor fi prezenți la Săvârșin atât Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, cât și Alteța Sa Regală Principele Radu. Familia regală a decis să comemoreze 80 de ani de la trecerea la cele veșnice a Reginei Maria a României la Biserica Ortodoxă de la Săvârșin. Ceremonia religioasă va începe la ora 12, intrarea fiind liberă publicului larg.

Regina Maria a României s-a născut pe 29 octombrie 1875, la Eastwell Park, Kent, Anglia și a încetat din viață pe 18 iulie 1938, la castelul Pelișor-Sinaia, Regatul României. A fost principesă de coroană și a doua regină a României, în calitate de soție a principelui de coroană devenit ulterior Regele Ferdinand I al României. A fost mama regelui Carol al II-lea. Regina Maria s-a născut Marie Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha, a fost mare prințesă a Marii Britanii și Irlandei, fiind nepoata reginei Victoria a Marii Britanii. S-a căsătorit la 29 decembrie 1892 cu Ferdinand I, principele moștenitor al tronului României, încercând și reușind să se integreze națiunii care o adoptase ca principesă și, începând din 1914, ca regină. Pe timpul războiului și-a însoțit soțul în refugiu în Moldova, activând ca soră de caritate în spitalele militare, activitate care a făcut să fie numită în popor „mama răniților”. În perioada Conferința de Pace de la Paris (1919) dar și după încoronarea, alături de Regele Ferdinand, ca suverani ai României Mari (Alba Iulia, 15 octombrie 1922) a participat la o campanie diplomatică pentru recunoașterea internațională a statului român reîntregit.

aradon.ro

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie