Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Țară, țară de vânzare!…Că ostași nu mai avem!

Laura Suzeanu

”– Să ştii, toar’şu Dej, că vine ea şi vremea noastră!
– Da’ ce-ţi veni, bă Nicule, aşa deodată? Te-a bătut iar savanta sau ai început să crezi în obscurantisme?
– Am semnele mele, toar’şu Dej.
– Ce semne, mă? Alea de ţi le-am făcut io cu tovarăşii când te-nvăţam lupta dă clasă?
– Noo, alea mi-a trecut dă mult. Cu ele făcut o careră-n partid şi-o beografie dă revoluţional. S-a certat ţărăniştii cu liberalii, toar’şu Dej.
– Şi?
– Cum şi? Ce, aţi uitat? Când s-a mai certat ţărăniştii cu liberalii?
– În patruşase. Da’ nu s-a certat, i-am certat noi.
– Nu contează, vorba e că s-a certat. Şi după ce s-a certat, cine-a câştigat alegerili?
– Noi.
– Păi, vedeţi? De-aia zic, acuma că s-a certat din nou, o să ne vie iar apă la moară. Şi să nu uit: sunt câţiva tovarăşi la liberali, cadre de nădejde, ce trebe avut în vedere. Să ştii, toar’şu Dej, că ar merita promovaţi în partidul nostru comunist. Cu oameni d-ăştia ne-am făcut noi treaba acum şaizeci de ani. Să mor io, toar’şu Dej, dacă vă mint!” (Academia Caţavencu)

Dialogul timpului, un timp trecut dar actual…două personaje istorice, despre care unii au învățat în cărțile comuniste. Și unul și celălalt au lăsat amprente în societatea românească, pentru care comunismul rămâne arc peste timp, și dincolo de moarte.  I-am avut personaje de manual înainte de 1990, când dreptul la libera exprimare a presei, la libertate și siguranță, la cuvânt, dreptul la un proces echitabil, la un mediu sănătos, libertatea artelor şi a ştiinţelor, liberul acces la cultură, nu existau și nici vorbă să se pomenească de ele ca forme sau noțiuni, ca sfere de protecție. S-a spus că Ceaușescu i-a produs moartea lui Dej pentru a-i lua locul. Cu Ceaușescu știm mai apoi ce s-a întâmplat… a fost executat și i-a luat locul Iliescu.
Revoluția din 1990 trebuia să fie una a poporului, nu una confiscată de un urmaș al comuniștilor și securiștilor, ce a deschis Cutia Pandorei. Din hăul încrengăturii unei ideologii toxice, s-au născut securiștii. Ei cu urmașii lor, cărora li s-au alăturat cei ai comuniștilor trăiți bine pe atunci, au reușit să pună țara pe butuci. Nu există orășel în țara asta unde să nu existe rămășițe de gândire comunistă. Cu toate că timpul merge înainte. El trece, ultimii securisto-comuniști se zvârcolesc în propriile angoase. Din amestecul lor s-a născut un fel de securisto-comunisto-bolșevico-burghezie.
În comunism din 10 români, unul turna la securitate. Magazinele cu rafturi pline de creveți și compoturi, napolitane și bomboane de mentă erau imaginea perfectă a unei țări bolnave. Lipsa alimentelor, a curentului, a căldurii în apartamente cu spălarea creierelor prin unica televiziune unde se vorbea despre dezvoltare multilaterală și succesele comuniste cu tovarășul și tovarășa, cenzura și granițele închise Occidentului, deveniseră obișnuință pentru un popor îndobitocit.
Ce face acum Antena 3?
Turnătorii la Securitate și urmașii lor, comuniștii și urmașii lor, milițienii și ai lor, cu mentalitățile lor, au dus-o şi o duc foarte bine în România, aia care doar cu numele e democratică.
Cum a ajuns unul ca Voiculescu, care și-a turnat verișoara la securitate, care nici acum nu a returnat prejudiciul de 60 de milioane de euro statului, să devină un politician influent, alături de Iliescu cu faptele lui abominabile, Năstase cu mătușa Tamara, Gelu Voican Voiculescu cercetat penal în dosarul Mineriadei, și alții ca ei? Cum au ajuns, oameni buni, ăștia să ne conducă, cum reușesc și acum să păcălească segmente de populație? Puteri sporite primesc prin trustul de media făcut special pentru monopol național, pentru prostirea unei populații slab educate ori nostalgic-comuniste. Nu sunt noutăți. Fără să sâcâi pe cineva, repet : Cum au ajuns asemenea specimene pe podiumul democrației, pendulând nevoie mare între jaf și manipulare, cu frâie în mâini și patroni de televiziuni care în alte țări civilizate ar fi închise imediat?
Turnătoria era încurajată pe timpul comunismului. Iată-ne acum unde suntem, după peste 40 de ani de comunism faptic și scriptic, după 28 de ani de comunism cu față umană al lui Iliescu. Fețele umane ale lui au adus monstrul de acum. Ce făceau securiștii din comunism? Îți turnau prietenii, rudele, cunoscuții, apropiații, colegii de serviciu etc. Niciodată nu știai care este și cine vorbește, se trăia cu teroarea și spaima de a nu vorbi ceva ce atacă sistemul comunist. Cine comenta mai agresiv ori se exprima liber și își spunea nemulțumirea vis a vis de regimul comunist, ajungea pe mâna securiștilor. Ăștia au adus traume psihice multora dintre români, suferință, lacrimi, necazuri. Dacă nu erai de acord cu politica PCR, îți puteai pierde serviciul, copiii sufereau de pe urma ta că puteau fi exmatriculați din școli sau facultăți, chiar dacă erau eminenți. Puteai ajunge chiar după gratii, nu conta nimic din cine ești. Dacă reușeai să emigrezi era foarte bine. Însă rămâneau cei din familie care aveau de suferit. Existau situații când erai internat la spitalul de nebuni și lăsat pe viață infirm, un paria dacă ai fi contrazis politica ”fiului poporului”, dacă comentai despre aberațiile acelui regim, dictatura, dacă declarai altceva decât ce îți era impus ori dacă te scăpai cu bancuri la adresa lui Ceașcă, cum era poreclit Nicolae Ceaușescu. Minciunile lui și ale întregului CC al PCR erau considerate pedagogie în școli, erau principiile existenței societății socialiste multilateral dezvoltate, unde trebuia să taci și să aplauzi toți dușii pe câmpii, după care să lauzi înaintarea neabătută a României spre comunism și propășirea neamului. Era pe față o îndoctrinare cu consecințele unei bombe de Hiroshima. Dacă îndrăzneai să protestezi vehement, puteai fi iradiat și moartea era iminentă: cancer ori erai otrăvit la cafeaua unde îți dădeau întâlnire bolnavii sifonari, ce pupau dosul dictatorului. Nu trebuia nimeni să se trezească, nu aveai voie să gândești, botnița invizibilă îți astupa gura iar urechile pocneau la apăsarea căștilor comuniste, de unde se auzeau muzică patriotică și laude ceaușiste.

Ce se întâmplă acum cu noi este mai mult decât strigător la cer.
Comunismul a creat gaștile de mafioți, grupurile acestea de influență care nu știu decât să destabilizeze societatea în interesul lor personal, care prin sfere de influență și cu dat din coate pe ticăloșie și minciună la obținerea unor funcții politice, prin călcat peste cadavre și șpagat, ajung în vârfuri. De jos până sus e o nedreptate, o clică, un jaf la banul public, o minciună, o degradare umană, o desconsiderare a valorilor reale, o răsturnare de scări morale în trepte, de parcă un car uriaș cu proști și nebuni se întinde peste toată țara ca să se răstoarne mai bine. Domeniile statului sunt tâlhărite. Ca să facă asta mai bine, dar și pentru a fi lăsați liber la tâlhărit, urmașii comuniștilor și securiștilor lucrează cu creierele românilor. Unde se prinde, bine, unde nu, se lucrează cu forța. Aici mai au de furcă: cu cei încăpățânați la valori. O societate se califică în funcție de nivelul de educație, în funcție de gândirea, de nivelul de pregătire intelectuală ale  cetățenilor săi. Nu știm ce să facem cu libertatea noastră. Nu știm să o prețuim. Nu am știut asta începând cu 1990. Ei însă au știut. Și chiar dacă au furat și distrus țara, tot vor libertate. Că așa sunt ei. Căpușe…apoi se transformă în rinoceri.  Și nici de-ai dracului nu vor să dea înapoi ce au furat sau să stea măcar o noapte la pușcărie. Dar nici să nu mai fure. Și nici să învețe din greșeli. Lupta pe viață și pe moarte pe care nu o dorim. De asta au mințit și mint, mituiesc și au mituit. Ca să fie ei liberi, iar noi să tăcem la furturile și ilegalitățile lor.
România, din cauza lor, a devenit țara interlopilor, a cocalarilor, țara maneliștilor, a hoților, asistaților social, țara televiziunilor de mahala unde nu se respectă nici o lege audiovizuală, țara borfașilor. Este o țară unde curvele la propriu și la figurat ne domină și ne numără banii spălați din abuzuri și înșelăciuni în față, că ei doar nu își dau mucii lor nespălați pe noi, așa gândesc.
Trăim în țara unde infracțiunea vrea să devină lege. Nu furi și nu minți, nu ai ce căuta în lumea asta, unde totul este de vânzare, unde se falsifică orice, unde binele se răstălmăcește și alterează iar răul îi ia locul, unde adevărul este cotonogit în bătaie și pus la colț de către minciună, unde demența și paranoia se plimbă libere printre noi și ne mai ard câte o scatoalcă dacă nu le aplaudăm, unde oamenii de bună credință și bun simț pleacă care încotro, iar alții cu ultimele lor puteri își strigă nemulțumirile la proteste, spunând tuturor românilor să se trezească până nu este prea târziu.
Avem de toate: polițiști corupți, primari corupți, parlamentari sau guvernanți loviți de virusul ăsta, care acum luptă din răsputeri să-și dea lor înșiși, lor și numai lor, legi blânde unde să se fure ca-n codru și să nu se justifice pungășia, dând mâna cu violatorii, hoții cartierelor, evazioniștii, criminalii. Este țara cu biserici pe metru pătrat unde cei mai mulți dintre preoți fac politica celor de la putere, unde copiii și bătrânii nu se pot salva de boli grave în spitale, unde tineri, cum a fost Călin Farcaș, mor cu șansa de a trăi, plezniți de birocrația românească și nesimțirea guvernanților, unde mizeria se ascunde sub preș iar zâmbetul furtului capătă sensul tiraniei, moralitatea se îneacă în valurile prostituției, unde brutalitatea îmbracă canavaua.
Destupați-vă mințile, oameni buni! Nu mai priviți îngrădit viața! Nu mai fiți cu gândul la pomeni când țara este praf și pulbere. Haideți s-o construim. Dar înainte de asta trebuie să conștientizăm ce trebuie să facem, de unde să pornim ca să ne-o luăm înapoi.
Am răbdat de foame pentru construcțiile megalomanice ale lui Ceaușescu. Iar acum urmașii securiștilor și comuniștilor de atunci calcă în picioare acele sacrificii. Palatul Parlamentului sau Casa Poporului a ajuns la cheremul lor, al celor plătiți din banii noștri, a ajuns proprietatea unor oameni periculoși, care ne vor încătușați la ordinele și codurile nesimțirii lor.
Cui suntem vânduți? Mai avem libertate?
Să nu mai aud pronunțându-se cuvântul ”comunism”. Furnicăturile de pe șira spinării nu exprimă suficient desconsiderarea pe care o am față de acest flagel.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie