Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 13, 14, 15 iulie 2018

Vineri, 13 aprilie

Vremea va fi în general frumoasă. După-amiaza și seara, în zona de munte, dar și în nordul, centrul și estul țării vremea se menține frumoasă, iar noaptea în nord-vest vor fi unele înnorări, însă doar izolat averse și descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, în prima parte a zilei, în est și în sud-est. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă; maxime cuprinse între 22 și 32 de grade și minime între 5…6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 17…19 grade în Delta Dunării.

La noi, vremea va fi frumoasă, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Sâmbătă, 14 iulie

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în continuare în jurul normelor climatologice specifice acestei perioade. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în zonele de deal și de munte, dar și în nordul, centrul, estul și sud-estul țării, unde local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene vor fi posibile doar pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 7…8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 19…20 de grade pe litoral.

Și la Oltenița vremea va deveni în general instabilă, iar valorile termice se vor menține apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Îndeosebi în a doua parte a intervalului, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Duminică, 15 iulie

Valorile termice se vor menține în jurul celor normale specifice perioadei. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi mai ales la începutul intervalului, în regiunile estice, la deal și la munte.

Vremea pe litoral în weekend

CONSTANȚA

Sambata vremea va fi insorita. Temperatura maxima va fi de 24°C (resimtita 22°C). Vantul va bate foarte usor din directia E. Duminica cerul va fi partial noros. Temperatura maxima va fi de 24°C (resimtita 22°C). Vantul va bate moderat din directia NE.

MAMAIA

Sambata vremea va fi insorita. Temperatura maxima va fi de 24°C (resimtita 22°C). Vantul va bate usor din directia E. Duminica cerul va fi partial noros. Temperatura maxima va fi de 24°C (resimtita 22°C). Vantul va bate moderat din directia NE.

COSTINEȘTI

Sambata cerul va fi acoperit in totalitate de nori. Temperatura maxima va fi de 19°C (resimtita 17°C). Vantul va bate foarte usor din directia E. Duminica cerul va fi partial noros. Temperatura maxima va fi de 23°C (resimtita 22°C). Vantul va bate foarte usor din directia NE.

NEPTUN- OLIMP

Sambata vremea va fi insorita. Temperatura maxima va fi de 23°C (resimtita 22°C). Vantul va bate foarte usor din directia E. Duminica cerul va fi partial noros. Temperatura maxima va fi de 24°C (resimtita 22°C). Se vor inregistra intensificari ale vantului din directia NE.

VENUS

Sambata vremea va fi insorita. Temperatura maxima va fi de 23°C (resimtita 22°C). Vantul va bate foarte usor din directia E. Duminica cerul va fi partial noros. Temperatura maxima va fi de 24°C (resimtita 22°C). Se vor inregistra intensificari ale vantului din directia NE.

VAMA VECHE

Sambata vremea va fi insorita. Temperatura maxima va fi de 24°C (resimtita 23°C). Vantul va bate usor din directia NE. Duminica vremea va fi in general frumoasa cu usoare innorari. Temperatura maxima va fi de 24°C (resimtita 21°C). Se vor inregistra intensificari ale vantului din directia NE.

2 MAI

Sambata vremea va fi insorita. Temperatura maxima va fi de 24°C (resimtita 23°C). Vantul va bate usor din directia NE. Duminica vremea va fi in general frumoasa cu usoare innorari. Temperatura maxima va fi de 24°C (resimtita 21°C). Se vor inregistra intensificari ale vantului din directia NE.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie