Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Festival sportiv la Oltenița: Minihandbal alternativ cu echipe din București, Călărași, Fundulea, Șoldanu, Oltenița

Laura Suzeanu

Proiectul ”Oltenița te invită la sport” inițiat de profesor de sport Cristiana Drăgan, în parteneriat cu Federația Română ”Sportul pentru Toți”,  a continuat să respecte agenda cu filele competițiilor sportive locale.

Duminică, 14 aprilie a.c., la sala de sport a Colegiului Național ”Neagoe Basarab” Oltenița, s-au desfășurat meciuri de handbal între copii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani.
Echipele participante au fost CS Danubius Călărași, Liceul Tehnologic Fundulea, CS Tectonic București, Școala Gimnazială Fundulea și Handbal Grup Oltenița, gazda festivalului.

Mișcare și competiție constituie etalonul după care profesorii de sport îndeamnă elevii să se orienteze. Festivalul de minihandbal face parte din calandarul competițional al profesoarei Cristiana Drăgan.

Unul dintre scopurile acestor acțiuni este popularizarea jocului de handbal, altul selecționarea elevilor cu posibilități motrice deosebite pentru practicarea handbalului de performanță pentru viitor, în cazul celor care aleg sportul în carieră. ”Proiectul are un scop cu bătaie lungă: formarea lor pozitivă din punct de vedere fizic și psihic. Le-am insuflat indirect, alteori și verbal, cum să lupte pentru dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor lor. În sport trebuie valorificată o aptitudine. Ține de dezvoltarea spiritului şi a principiilor, idealului de competiție sportivă, de a dezvolta spiritul competitiv și cel de fair-play.” declară Cristiana Drăgan.

Profesoara de sport se concentrează pe următoarea acțiune sportivă. ”Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost astăzi alături. Eu și colegul meu profesor Răzvan Bobocică le mulțumim tuturor: participanților profesori, elevi, părinți, voluntarilor și asistenței medicale. Mulțumesc arbitrilor Vali Pîrlițeanu și lui Tudorel Gorneanu. Ne vom revedea la Fundulea cu minihadbalul. Calendarul competițional continuă cu competiții de cros în colaborarea cu Comitetul Olimpic Sportiv Român, Move Week, Săptămâna Europeană a Sportului, competiții de șah, orientare sportivă, tir cu arcul,  zumba, rugby-tag și altele pe care le vom anunța la momentul potrivit”.

Proiectele profesoarei Drăgan au de obicei susținerea autorităților sportive județene și naționale, ca o confirmare a prestației acesteia în rândul elevilor, un feedback pozitiv pentru activitățile sportive școlare și extrașcolare.
La festivalul sportiv de duminică, copiii au primit diplome și cupe sportive.

 

 

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – (Tu) plecasei/văzusei, vorbisei etc. sau (Tu) …
Corespondenta la redactie