Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Festival sportiv la Oltenița: Minihandbal alternativ cu echipe din București, Călărași, Fundulea, Șoldanu, Oltenița

Laura Suzeanu

Proiectul ”Oltenița te invită la sport” inițiat de profesor de sport Cristiana Drăgan, în parteneriat cu Federația Română ”Sportul pentru Toți”,  a continuat să respecte agenda cu filele competițiilor sportive locale.

Duminică, 14 aprilie a.c., la sala de sport a Colegiului Național ”Neagoe Basarab” Oltenița, s-au desfășurat meciuri de handbal între copii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani.
Echipele participante au fost CS Danubius Călărași, Liceul Tehnologic Fundulea, CS Tectonic București, Școala Gimnazială Fundulea și Handbal Grup Oltenița, gazda festivalului.

Mișcare și competiție constituie etalonul după care profesorii de sport îndeamnă elevii să se orienteze. Festivalul de minihandbal face parte din calandarul competițional al profesoarei Cristiana Drăgan.

Unul dintre scopurile acestor acțiuni este popularizarea jocului de handbal, altul selecționarea elevilor cu posibilități motrice deosebite pentru practicarea handbalului de performanță pentru viitor, în cazul celor care aleg sportul în carieră. ”Proiectul are un scop cu bătaie lungă: formarea lor pozitivă din punct de vedere fizic și psihic. Le-am insuflat indirect, alteori și verbal, cum să lupte pentru dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor lor. În sport trebuie valorificată o aptitudine. Ține de dezvoltarea spiritului şi a principiilor, idealului de competiție sportivă, de a dezvolta spiritul competitiv și cel de fair-play.” declară Cristiana Drăgan.

Profesoara de sport se concentrează pe următoarea acțiune sportivă. ”Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost astăzi alături. Eu și colegul meu profesor Răzvan Bobocică le mulțumim tuturor: participanților profesori, elevi, părinți, voluntarilor și asistenței medicale. Mulțumesc arbitrilor Vali Pîrlițeanu și lui Tudorel Gorneanu. Ne vom revedea la Fundulea cu minihadbalul. Calendarul competițional continuă cu competiții de cros în colaborarea cu Comitetul Olimpic Sportiv Român, Move Week, Săptămâna Europeană a Sportului, competiții de șah, orientare sportivă, tir cu arcul,  zumba, rugby-tag și altele pe care le vom anunța la momentul potrivit”.

Proiectele profesoarei Drăgan au de obicei susținerea autorităților sportive județene și naționale, ca o confirmare a prestației acesteia în rândul elevilor, un feedback pozitiv pentru activitățile sportive școlare și extrașcolare.
La festivalul sportiv de duminică, copiii au primit diplome și cupe sportive.

 

 

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie