Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Fiţi cât se poate de conştienţi de faptul că momentul prezent este tot ce aveţi.

Fiţi cât se poate de conştienţi de faptul că momentul prezent este tot ce aveţi.

Nu aranjându-ţi altfel circumstanţele vieţii îţi vei găsi liniştea, ci dându-ţi seama cine eşti la cel mai profund nivel.

Când va surprindeţi alunecând în aşteptare… ieşiţi repede din ea. Intraţi în momentul prezent. Fiţi, pur şi simplu, şi bucuraţi-vă de sentimentul vieţii. Când sunteţi prezent, nu este niciodată nevoie să aşteptaţi ceva.

Nu puteţi primi ceea ce nu oferiţi. Curgerea în exterior determină şi curgerea spre interior.

Acceptaţi fiecare moment şi tot ceea conţine el, ca şi când ar fi alegerea voastră. Imediat, viaţa va începe să lucreze în favoarea şi nu împotriva voastră. Apoi, priviţi miracolul pe care îl dezvăluie viaţa.

Liniştea este natura ta esenţială. Atunci când pierzi contactul cu liniştea lăuntrică, pierzi contactul cu tine însuţi.

Dincolo de fericire şi nefericire se află pacea.

Iubirea, bucuria şi pacea nu pot înflori până când nu v-aţi eliberat de sub dominaţia minţii.

Iertarea înseamnă să nu mai opunem rezistenţă vieţii – să îi permitem să trăiască prin noi.

Cea mai mare parte a suferinţei oamenilor este inutilă. Este creată chiar de dumneavoastră, atât timp cât viaţa vă este condusă de mintea care nu este supusă observării. 

Când te priveşte câinele, nu se gândeşte la ce fel de persoană eşti. Nu te judecă.

Dragostea pe care majoritatea cuplurilor o experimentează este bazată pe o nevoie de completare. Întotdeauna te vei îndrăgosti de cineva care îţi răspunde nevoilor ego-ului tău, pentru a înlocui o dependenţă şi pentru a da un nou sens vieţii tale. În acest fel frica şi lipsa sunt înlocuite de dragoste.

Toate lucrurile care contează cu adevărat, frumuseţea, dragostea, creativitatea, bucuria şi pacea interioară se ivesc de dincolo de minte.

În momentul în care partenerul nu-ţi mai îndeplineşte nevoile, toate sentimentele negative pe care le simţeai înainte să te îndragosteşti, vor apărea din nou.

Puterea asupra altora este slăbiciune deghizată în tărie. Adevărata putere este înăuntru şi disponibilă ţie acum.

Iluzia apare atunci când îţi cauţi identitatea în trecut, când crezi că tu eşti trecutul tău. Cealaltă iluzie apare când îţi cauţi împlinirea în viitor: “Trebuie să devin ceva anume, să devin mai întreg; într-o zi, voi ajunge acolo.”

Eckhart Tolle

Îsi descrie copilaria ca fiind una nefericita, in special copilaria timpurie petrecuta in tara natala. Parintii lui s-au despartit iar Germania postbelica plina de cladiri bombardate in care se juca, nu-i oferea siguranta de care are nevoie un copil. La 13 ani s-a mutat in Spania impreuna cu tatal sau. Acesta nu a pus prea mult accent pe invatatura, asa ca micul Tolle a fost autodidact si a studiat acasa literatura, astronimia si limbile straine.
Eckhart Tolle se numără printre autorii de dezvoltare personală. Eckhart Tolle sub numele de Ulrich Leonard Tolle, s-a născut la 16 februarie 1948, lângă Dortmund, în Germania anului 1948 și a avut o copilărie nefericită.
O experiență trăită la vârsta de 29 de ani, își pune amprenta pe viața lui Eckhart Tolle. După acest moment el şi-a început cariera de scriitor. Atunci şi-a schimbat şi numele. Majoritatea cărţilor scrise de Eckhart Tolle se concentrează pe învăţături spirituale.
La varsta de 19 ani s-a mutat in Anglia si timp de mai mult ani a predat la o scoala londoneza. Fiind tulburat de depresie, anxietate si frica el a inceput sa caute raspunsuri pentru propria viata. Astfel a continuat studiul individual cu filosofia, psihologia si literatura, reusind chiar sa se inscrie la universitate. Intr-o noapte a anului 1977, Tolle declara ca a avut parte de o transformare interioara. In urma acestui episod el s-a simtit plin de pace si inconjurat de fericire. Aceasta a fost si perioada in care a inceput sa scrie carti.
Una dintre cele mai apreciate carti este ”Linistea vorbeste”, lucrare care abordeaza dezvoltarea personala din perspectiva spirituala si cuprinde invataturi din majoritatea religiilor.
Puterea prezentului” este cea mai cunoscuta carte a acestui autor si se concentreaza pe ceea ce este omul azi, acum, aici. Mai mult, oamenii au tendinta de a gandi in trecut sau la ce se va intampla in viitor si prea putini sunt ancorati in prezent. Aceasta carte scoate la iveala principii si idei despre cum sa traim prezenti in viata noastra, fara a ne lega de trecut sau viitor.
”Un pamant nou – Trezirea constiintei umane” are la baza aceleasi principii ca si in ”Puterea prezentului”, doar ca accentul cade pe importanta depasirii ego-ului care, de cele mai multe ori, sta in calea dezvoltarii personale.

Eckhart Tolle este considerat unul dintre cei mai originali și mai inspirați calauzitori spirituali ai timpului nostru. Eckhart Tolle nu s-a aliniat niciunei tradiții sau religii, dar nici nu a respins vreuna. Învățăturile sale transmit un mesaj simplu și în același timp profund, cu claritatea și simplitatea vechilor maeștri spirituali: există o cale către eliberarea de suferință și dobândirea păcii interioare.
Fiecare carte a lui Eckhart Tolle poate fi îmbrăţişarea unei noi stări de conştiinţă care să ne permită să vedem adevărul şi lumina.
În prezent, călătorește mult, raspandindu-și învățăturile în întreagă lume. Din 1996, locuiește în Vancouver, Canada.


Surse:
articolseo.com
librariilealexandria.ro
autori.citatepedia.ro
youtube.com

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie