Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Aurora Georgescu ne desfată cu o nouă carte pentru copii: Năzbâtii de poveste

Laura Suzeanu

O nouă carte marca Aurora Georgescu o vom găsi la vânzare on line. Perioada grea prin care trecem nu a dezarmat deloc pe o parte dintre noi în lupta pentru supraviețuire, în relațiile sociale, nu a influențat negativ activitatea desfîșurată, în special în viața artiștilor. 

Năzbâtii de poveste este titlul cărții pentru copii a delicatei poete Aurora Georgescu. Aceasta a dat naștere cărții, inspirată fiind de nepoata sa, după cum poeta recunoaște. “Recunosc, titlul mi l-a sugerat nepoțica mea Daria-Maria după ce a citit ceea ce urma să cuprindă cartea și sugestia ei mi s-a părut a fi varianta cea mai bună. Cartea cuprinde poezii vesele – în stilul meu – și o povestioară în care ”năzbâtia” este la ea acasă.” ne lămurește Aurora Georgescu, cu care am stat de vorbă zilele trecute.

Pentru cei interesați, cartea se poate COMANDA pe site-ul editurii aici: https://meridiane.ro/product/nazbatii-de-poveste/
”Mulțumesc editurii Meridiane Publishing pentru încredere și pentru frumoasa și calda colaborare.
Mulțumesc talentatului ilustrator Serban Andreescu, pentru frumusețea desenelor, coborâte parcă din scrierile mele. Nu vă spun mai mult despre carte fiindcă mi-ar plăcea să o răsfoiți singuri și dacă in localitatea dumneavoastră librăria nu o are, o puteți comanda pe site-ul editurii aici: https://meridiane.ro/product/nazbatii-de-poveste/
Cărții mele îi urez să aibă cât mai mulți cititori!” notează Aurora Georgescu într-o postare pe pagina sa de facebook.

În opinia autoarei, dacă oamenii ar fi mai buni, această lume de basm ar putea fi creionată în realitate.

Aurora Georgescu a început să publice cărți odată cu ”Pățania lui Dănuț”, publicată la Editura ”Tridona” din Oltenița. Au urmat ”Poveste din seara de Ajun” la Editura ”Charmides” din Bistrița, ”Alfabetul, cheia tainelor lumii” la Editura ”Aramis” din București, la care ilustrator este Mirela Pete din Cluj Napoca. Mai târziu, sub semnătura aceleiași iubitoare de poezii pentru copii, a apărut un volum de carte ”Poezii pentru cei mici” la Editura ”Litera” din București, ilustrată de Șerban Andreescu, pe care scriitoarea îl consideră unul dintre cei mai mari ilustratori de literatură pentru copii din România, autor de benzi desenate cu premii internaționale la diverse târguri și expoziții, ilustrator de manuale școlare de-a lungul anilor. În martie 2016, Aurorei Georgescu i s-au oferit momente de excepție în centrul istoric Palas Mall din Iași, unde s-a desfășurat lansarea cărții ”Anotimpurile”.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie