Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Aurora Georgescu ne desfată cu o nouă carte pentru copii: Năzbâtii de poveste

Laura Suzeanu

O nouă carte marca Aurora Georgescu o vom găsi la vânzare on line. Perioada grea prin care trecem nu a dezarmat deloc pe o parte dintre noi în lupta pentru supraviețuire, în relațiile sociale, nu a influențat negativ activitatea desfîșurată, în special în viața artiștilor. 

Năzbâtii de poveste este titlul cărții pentru copii a delicatei poete Aurora Georgescu. Aceasta a dat naștere cărții, inspirată fiind de nepoata sa, după cum poeta recunoaște. “Recunosc, titlul mi l-a sugerat nepoțica mea Daria-Maria după ce a citit ceea ce urma să cuprindă cartea și sugestia ei mi s-a părut a fi varianta cea mai bună. Cartea cuprinde poezii vesele – în stilul meu – și o povestioară în care ”năzbâtia” este la ea acasă.” ne lămurește Aurora Georgescu, cu care am stat de vorbă zilele trecute.

Pentru cei interesați, cartea se poate COMANDA pe site-ul editurii aici: https://meridiane.ro/product/nazbatii-de-poveste/
”Mulțumesc editurii Meridiane Publishing pentru încredere și pentru frumoasa și calda colaborare.
Mulțumesc talentatului ilustrator Serban Andreescu, pentru frumusețea desenelor, coborâte parcă din scrierile mele. Nu vă spun mai mult despre carte fiindcă mi-ar plăcea să o răsfoiți singuri și dacă in localitatea dumneavoastră librăria nu o are, o puteți comanda pe site-ul editurii aici: https://meridiane.ro/product/nazbatii-de-poveste/
Cărții mele îi urez să aibă cât mai mulți cititori!” notează Aurora Georgescu într-o postare pe pagina sa de facebook.

În opinia autoarei, dacă oamenii ar fi mai buni, această lume de basm ar putea fi creionată în realitate.

Aurora Georgescu a început să publice cărți odată cu ”Pățania lui Dănuț”, publicată la Editura ”Tridona” din Oltenița. Au urmat ”Poveste din seara de Ajun” la Editura ”Charmides” din Bistrița, ”Alfabetul, cheia tainelor lumii” la Editura ”Aramis” din București, la care ilustrator este Mirela Pete din Cluj Napoca. Mai târziu, sub semnătura aceleiași iubitoare de poezii pentru copii, a apărut un volum de carte ”Poezii pentru cei mici” la Editura ”Litera” din București, ilustrată de Șerban Andreescu, pe care scriitoarea îl consideră unul dintre cei mai mari ilustratori de literatură pentru copii din România, autor de benzi desenate cu premii internaționale la diverse târguri și expoziții, ilustrator de manuale școlare de-a lungul anilor. În martie 2016, Aurorei Georgescu i s-au oferit momente de excepție în centrul istoric Palas Mall din Iași, unde s-a desfășurat lansarea cărții ”Anotimpurile”.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea cuvântului “machiavelism” Cuvântul machiavelism, utilizat pentru a …
Corespondenta la redactie