Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Fostul viceprimar Florian Cercel, Ultimul Mohican din Consiliul Local Oltenița : ”Nu se sesizează nimeni cu privire la problemele orașului…”

Anul 2012 a însemnat creșterea valului uriaș venit odată cu formarea USL, văzut atunci de unii un fel de miraj de alții liniștea aceea dinaintea furtunii. Odată cu crearea jocurilor politice prin distrugerea unei formațiuni politice pentru a-i lua locul o alianță, s-a format și o amplă bulversare la nivel național cu forțe pro și contra partide, cu lucrătură informațională cu un scop bine precizat, formându-se acea beție națională. Scena politică de la alegerile de atunci a părut să capete o altă față, se anunța astfel debutul unei perioade echilibrate din punct de vedere politic, cu o opoziție trădată și slăbită și o viitoare guvernare puternică ce își propunea să meargă pe greșelile partidelor ce fuseseră mazilite, printre tacticile propuse conturându-se atunci impunerea unor măsuri economice care să creeze un viitor luminos (ca în imaginile comunismului) cu anumite pârghii. Cele trei partide aflate la guvernare: PNL, PC pe de o parte și PSD de cealaltă parte au prezentat cu mare emfază programul de guvernare, planul lor pentru dezvoltarea economică și socială a țării părând unul ideal și fără cusur. Iar vraja s-a produs.

Votat
La scurt timp după victorie a urmat beția succesului. Imediat și-au făcut apariția luptele secrete și mocnite, ferite de penelul mass-mediei privind împărțirea portofoliilor și posturilor în instituțiile publice. Se căutau țapi ispășitori pentru a se câștiga electorat, inamicul public nr.1 fiind atunci PDL, consecințele zvonurilor și panicii create printre oameni, printre cei neinstruiți în mod special și cei ușor de manevrat, fiind vizibile.
Valul acela a adus multe schimbări pe plan local, dacă ne referim strict la alegerile de primari când vădit s-a urmărit un plan, inclusiv la Oltenița.
Valul a adus așadar o schimbare politică care a presupus nu doar un alt primar, ceea ce nu era rău ținând cont că o democrație presupune alegeri libere și schimbări, ci și un alt consiliu local. Ambele schimbări și-au spus în timp cuvântul. Au trecut aproape 3 ani de atunci, de la acea schimbare. În Oltenița, oraș mic comparativ cu altele din țară, problemele se discută între prieteni, pe la colțuri de stradă, în diverse anturaje, la telefoane. Ideile însă se transmit, se risipesc, de regulă cuprind terțe persoane și uite așa se formează OPINIA.
Ca o concluzie a ceea ce a creat valul USL (cunoaștem schimbările politice produse între timp cu dizolvarea USL și jocurile politice care încă merg în România foarte bine) realitatea oltenițeană este una pur sudistă, diferită de cea din Transilvania sau Banat, însă nemulțumirile pe diverse probleme se conturează în special în cercurile unde oamenii mai și gândesc.
De altfel, diverse persoane, nedumerite dar și conștiente de pericolul ce trenează în viața noastră, speriați de viitor, buni psihologi și cunoscători de persoane, se miră nedumeriți de ceea ce se întâmplă, urmărind ședințele de Consiliu Local din Oltenița, ei reușind să-și dea singuri răspunsuri.
Ședința ordinară din luna aprilie a acestui an a lăsat câteva urme jenante, una dintre dâre fiind problema terenului din spatele fostei băi comunale pe marginea căreia se poartă discuții care antrenează diverse situații și despre care vom avea un subiect separat, dată fiind supărarea medicului Maria Sarivan, extrem de deranjată de atitudinea Consiliului Local și atmosfera din sala de ședințe cu primarul Petre Țone în frunte.
Fostul viceprimar și actual consilier PNL Florian Cercel, unul dintre puținii consilieri rămași în opoziție, consilierul care a fost amenințat de un alt consilier cu ceva timp în urmă, ne explică punctul său de vedere cu privire la atitudinea de grup a actualului Consiliu Local.

DSCN0006
Florian Cercel are o vastă experiență în administrație, fiind și unul dintre cei mai pregătiți oameni în acest domeniu.
”În urmă cu doi ani aveam impresia că primarul actual vrea să instaleze un regim democratic local după modelul nord-corean și prima probă în sensul ăsta a fost confiscarea Zilei Orașului… Răspunsul la ceea ce se întâmplă acum în Consiliul Local îl găsiți în filmul ”Nașul”…Oamenii ăștia execută….Fiecare zice că trebuie să mănânce și el ceva, fiecare zice că trebuie să fie și el protejat într-un fel…Toate instituțiile statului sunt blocate… Ei amanetează și viitorul orașului…Ceea ce ni se spune în Consiliul Local cu atâta aroganță pe mine mă blochează…Au tupeul să anuleze tot ce s-a făcut până acum…Sunt atâtea sesizări…Ce face Prefectura? Le vizează pentru legalitate…Oamenii primăriei au o dependență totală de marele șef, nu mai au nicio părere…mai cu seamă că chiar dacă ei văd că sunt anumite lucruri care contrazic legea și văd că obțin aviz de legalitate de la Prefectură, oamenii ăștia ce să mai facă, ce atitudine să mai ia? Decât să plece de acolo…Unde să găsești servici în municipiul Oltenița? E complicat…Oamenii nu aleg stăpâni, oamenii aleg slujbași…” sunt câteva din opiniile fostului viceprimar și actual consilier Florian Cercel din declarația sa oferită reporterilor noștri vis a vis de situația actuală administrativă din municipiul Oltenița și după numeroase întrebări de la oltenițeni legate de activitatea consilierilor locali și a executivului.

Beția puterii este periculoasă din toate punctele de vedere dacă nu există un echilibru interior, limite, educație, modestie. Dacă ar fi să vorbim despre dictatori știm că ei au fost, există și probabil se vor mai naște. Dictatorii fac parte din peisajul mondial politic. Mai toţi au ajuns la putere pe fondul unei crize: economică, socială sau politică. Cei mai norocoşi au ajuns în puşcărie. Au condus, au creat idei fixe, concepții, legi locale și principii pe care le-au impus, au creat imperii ce trebuiau să dăinuie în concepţia lor „mii de ani“. Dar, cu toate astea, nimic nu este veșnic….

Laura Suzeanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 28 = 29

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie