Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Frumuseţea este ceea ce te simţi în interior şi ea este cea care se reflectă în ochii tăi. Nu este ceva care ţine de fizic.

Frumuseţea este ceea ce te simţi în interior şi ea este cea care se reflectă în ochii tăi. Nu este ceva care ţine de fizic.

Să reuşeşti într-o profesie dificilă necesită o încredere oarbă în tine însuţi. Tocmai de aceea oameni aproape lipsiţi de talent, dar care cred în ei, ajung deseori mult mai departe decat unii care au talent, dar nu încredere.

Dacă nu ai plâns niciodată, nu poți avea ochi frumoşi.

Rochia unei femei trebuie să fie ca un gard din sârmă ghimpată: îşi serveşte scopul său fără să obstrucţioneze vederea.

Există o fântană a tinereţii: este mintea ta, talentele tale, este creativitatea pe care o aduci în viaţa ta şi în vieţile celor pe care îi iubeşti. Dacă înveţi să foloseşti această sursă, atunci poţi învinge într-adevăr vîrsta.

Fantezia bărbatului este cea mai bună armă a femeii.

Sex-appeal înseamnă 50% ceea ce ai tu şi 50% ceea ce cred alţii că ai.

Nu este de ajuns să fii frumoasă. Trebuie să străluceşti, să te distrezi, să-ţi foloseşti creierul… dacă ai unul.

Mama mi-a zis să calc mândră şi dreaptă, ca şi cum lumea-ntreagă ar fi a mea.

Tot ce vedeţi datorez spaghetelor.

O femeie vrea să fie sexy, dar trebuie să se simtă şi confortabil în ceea ce poartă.

Nu frumuseţea hotărăşte pe cine iubim, ci iubirea hotărăşte pe cine considerăm frumos.

Sex-appeal-ul este doar 50% meritul femeii. Restul este meritul bărbatului care se uită la ea.

Greşelile sunt preţul pe care îl plătim pentru o viaţă plină.

Rochia unei femei trebuie să fie ca un gard de sârmă: să îşi servească scopul, dar să nu blocheze peisajul.

Sophia Loren

Își începe cariera cinematografică cu două roluri în “Cuori sul mare” (“Inimi sub apă”—1949) și “Quo Vadis?” (1950). Sophia LorenÎn 1950, obține locul al doilea la concursul “Miss Roma”. Cu această ocazie îl cunoaște pe producătorul de filme Carlo Ponti, viitorul ei soț. Sub îndrumarea acestuia, începe cursuri de actorie și își schimbă numele în Loren. Sub aripa protectoare a lui Carlo Ponti joacă în numeroase filme care o aduc repede în atenția publicului: “L’oro din Napoli” (1954), “La donna del Fiume” (1954) și “Peccato che sia una canaglia” (1955).
Născută Sofia Scicolone, la 20 septembrie 1934, a urmat cursurile școlii din Pozzuoli. La 14 ani obține locul al doilea la concursul de frumusețe “Prințesa mării” din Napoli, iar la 16 ani devine “Miss Eleganza”. Fiica ilegitimă a inginerului Riccardo Scicolone și a profesoarei de pian Romilda Villani, Sofia s-a născut la Clinica Regina Margherita din Roma. Nu după mult timp se mută împreună cu mama de la Roma la Pozzuoli, nu departe de orașul Napoli, loc unde își petrece copilăria și parte din adolescență în timpul războiului, în condiții economice precare. La 15 ani a plecat la Roma în căutarea succesului, tot împreună cu mama sa care, în 1932, câștigase un concurs ca sosie a Gretei Garbo. A debutat în filmul Quo Vadis?. A participat la mai Sophia-Lorenmulte concursuri de frumusețe printre care și Miss Italia în 1950 (unde a câștigat titlul de Miss Eleganza, titlu creat special pentru ea). A pozat pentru mai multe photonovels și a participat la mai multe filme în roluri marginale care puțin câte puțin o făceau să iasă în evidență, acestea fiind axate mai mult pe calitățile sale estetice. Într-un singur an au fost aproximativ 15 filme în genericul cărora ea a apărut atât cu numele de Sofia Scicolone cât și cu pseudonimul de Sofia Lazzaro.
Primul film realizat la Hollywood, “The Pride and the Pasion” (1957), este urmat de altele care o transformă într-un star internațional. “La Ciociara”, din 1960, îi aduce, un an mai târziu, premiul Oscar pentru cea mai bună interpretare feminină. A mai interpretat roluri în “Legend of the Lost” (1957), “The Black Orchid” (1959), “El Cid” (1961), “La moglie del prete” (1970), “The Man of Mancha” (1972), “Cassandra Crossing” (1977), “Mama Lucia” (1987). În 1979, își publică memoriile, “Loving and living”.
Începând cu 1956 interpretează și în limba engleză producțiile filmate în SUA.
În timp, se va afirma din ce în ce mai mult ca o adevarată icoană a cinematografiei italiene în lume; Sophia-Loren-hairstyledefinitiva consacrare ca actriță va veni cu Premiul Oscar câștigat în 1961 pentru interpretarea din filmul său simbol La ciociara de Vittorio De Sica într-un rol care fusese refuzat de Anna Magnani.
A obținut distincția “Cea mai bună actriță”, la Cannes, pentru “Due donne” în 1961, Globul de Aur în 1977, “Masca de Aur’ (1987), Oscarul pentru întreaga carieră, în 1991, și premiul Cesar, tot în 1991. În 1994, a jucat alături de bunul ei prieten Marcello Mastroianni în comedia “Pret-a-porter”. În anul următor, a apărut în “Grumpier old men”, a fost partenera lui Jack Lemmon și Walter Matthau în That’s amore – Due improbabili seduttori, iar în 1997 a interpretat rolul de mamă a unui băiat evreu care voia să devină comunist, în filmul Soleil de Roger Hanin. Apoi au urmat rolurile din “Francesca and Nunziata” (2001), “Between Strangers” (2002), “Lives of the Saints” (2004), “Nine” (2009), “My House Is Full of Mirrors” (2010), “Human Voice” (2014). În februarie 2007 iese filmul Saturno Contro de Ferzan Ozpetek, coloana sonoră a filmului fiind melodia Zoo be zoo be zoo interpretată de Sophia.

Sophia_Loren_by_David_BaileySophia Loren ramane admirata si extrem de apreciata pentru modul superb in care a imbatranit. Nu e de mirare ca poate cea mai faimoasa poza cu ea a devenit cea mai sexy coperta de revista din istoria LIFE Magazine. In 1966 actrita a pozat extrem de provocator in timp ce filma la pelicula “Marriage Italian Style” (pentru care a fost nominalizata la Oscar). Avea 32 de ani si aparea in lenjerie intima neagra sprijinita de un perete – poza a devenit iconica dupa ce a ajuns pe prima pagina din LIFE. Actrita fost imediat catalogata drept “The Face (and Body) of Our Time”.
A fost desemnată ambasadoare onorifică a Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).
În 2005, a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Pozzuoli, locul unde a copilărit și unde a visat să devină actriță, nepierzând nici un film dintre cele care rulau la singurul cinematograf din localitate.
În 2007, primarul Romei, Walter Veltroni, i-a acordat Sophiei Loren, Premiul Campidoglio, considerând-o “nu doar un idol al cinematografiei, ci și un nume sinonim cu Italia și o personalitate caracterizată de eleganță, pasiune, geniu, umanitate și frumusețe”.
La finele aceluiași an, actrița a acceptat să pozeze în ipostaze sexy, dar decente, pentru cea mai exclusivistă revistă pentru bărbați — Pirelli. A fost votata, in 2006, drept “cea mai naturala frumusete din lume” si nu a ezitat sa pozeze în ipostaze sexy pentru ediția din 2007 a celebrului calendar Pirelli.Sophia Loren 2011
În 2009, după o absență destul de mare din lumea cinematografiei, este invitată de Rob Marshall pentru a o interpreta pe mama protagonistului în pelicula “Nine”. În februarie 2009, în noaptea decernării Oscarului, a înmânat lui Kate Winslet, râvnita statuetă la categoria Cea mai bună actriță în rol principal.
În 2010 se reîntoarce în lumina reflectoarelor și devine protagonista miniseriei “La mia casa e piena di specchi”, inspirată din cartea autobiografică a surorii sale, Maria Scicolone, unde interpretează rolul mamei sale, Romilda Villani.
Sophia Loren Carlo PontiS-a căsătorit de două ori cu Carlo Ponti, prima dată în septembrie 1957, dar, din moment ce, în acea perioadă, divorțul nu era legal în Italia și astfel cuplul risca să fie acuzat de concubinaj (Loren) și de bigamie (Ponti), cei doi au emigrat în Franța unde au devenit cetățeni francezi, iar Ponti a putut să divorțeze de soția lui, Giuliana Fiastri. S-au căsătorit pe data de 9 aprilie 1966 la Sevres (Franța). Cei doi au rămas împreună până la moartea lui Ponti, în 2007. Întrebată dacă nu ar vrea să se recăsătorească, Sophia a spus că „este imposibil să iubească pe altcineva”.

Surse:
agerpres.ro
procinema.ro
ro.wikipedia.org
perfecte.ro
autori.citatepedia.ro
youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

60 − 52 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie