Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Gabi Balint despre prima dezbatere dintre Johannis și Ponta: un meci de Divizia B

Gabi Balint, fostul mare atacant al Stelei, a urmărit atent dezbaterea televizată la Realitatea TV de marți seara, 11 noiembrie a.c., dintre Klaus Johannis și Victor Ponta. Confruntarea celor doi l-a determinat pe Balint să posteze pe pagina sa de facebook câteva aspecte, o concluzie a întregii dezbateri din studioul televiziunii din Piața Presei Libere. Balint este unul dintre sportivii și seniorii fotbalului cu cele mai interesante comentarii și care de obicei reflectă realitatea. Acesta a postat pe pagina personală de facebook la ceva timp după emisiunea electorală o analiză a duelului dintre candidaţii la preşedinţia României. Analistul televiziunii Digisport, vârful României de la Coppa del Mondo, a  făcut o comparație în textul său între desfășurarea competiției electorale și terenul de fotbal. Concluzia : întreaga discuție a fost ca ”un meci de divizia B” deși comentatorul se aștepta la un meci de Champions League.

Gabi BalintM-am uitat şi eu la meciul Ponta-Iohannis. Mă aşteptam la un meci de Champions League dar pînă la urma a fost un meci modest de divizia B. Ponta, bine pregătit fizic şi tactic, a jucat pe atac, dar tehnica i-a jucat feste în driblingurile împotriva unei apărări destul de firave, pregătită de Iohannis. Arbitrul a trecut cu vederea faulturile pe care le-au făcut cei doi şi nu a acordat nici macar un cartonaş galben, deşi au fost lovituri aplicate sub centură. În schimb, arbitrele de pe tușă au fost foarte sexy. Aproape ne-au făcut să uităm că privim un meci politic și ne forțau să le dezbrăcăm din priviri. Posesia şi şuturile pe lîngă poartă au fost de partea lui Ponta, dar Iohannis a fost periculos pe contraatac. Românii din Diaspora nu au putut să urmărească meciul deoarece le-a fost blocat internetul de Ministerul de Externe. Ei, totuși, au urmărit meciul pe Facebook dar n-au înțeles nimic din postările subiective. Meciul s-a terminat 0-0 şi asteptăm prelungiri care nu s-au mai disputat din cauza reclamelor publicitare. Bine că n-am văzut-o pe aia cu ‘Farmacia inimii Ca-te-naaaaa’… Finalul meciului o să-l aflăm duminică seara, alături de milioane de romăni şi tot ce ne dorim e să se termine într-un cadru de fair-play, fără blaturi la numărarea golurilor, scuze, a voturilor…” scrie Balint.

Gavril Pele Balint s-a născut la 3 ianuarie 1963 la Sângeorz-Băi, Bistrița-Năsăud. Este cunoscut ca Gabi Balint. Fost fotbalist român, devenit antrenor de fotbal după încheierea carierei de jucător, a fost membru în prima echipă românească de fotbal care a câștigat Cupa Campionilor Europeni (1986) și Supercupa Europei (1987), Steaua București. A jucat pentru Echipa națională de fotbal a României în perioada 1982-1992, participând ca jucător la Campionatul Mondial de Fotbal din 1990, și a participat în calitate de antrenor secund al naționalei la CM din 1994 și 1998. Pentru realizările sale din domeniul sportiv a primit titlul de cetățean de onoare al Municipiului Bistrița. La 20 ianuarie 2010 a devenit selecționer al echipei naționale de fotbal a Republicii Moldova.
Gabi Balint a adunat 34 de selecții la Echipa națională de fotbal a României, și a marcat 14 goluri. El a reprezentat naționala la Campionatul Mondial de Fotbal 1990 unde a marcat de două ori, contra Camerunului și contra Argentinei.
În prezent Gabi Balint este analist tactic la postul DigiSport. A antrenat echipe precum FC Vaslui, Poli Timişoara, Sheriff Tiraspol şi naţionala Moldovei.

Klaus Johannis (PNL și reprezentant al Alianța ACL) și Victor Ponta (PSD și reprezentant al Alianței PSD-UNPR-PC) sunt cei doi participanți la alegerile României pentru președinție în turul doi ce se va desfășura în 16 noiembrie 2014.

Elisabeta Genoa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 42 = 45

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie