Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Handbal la scară mică dar jucat cu răspundere mare: Handbal Grup Oltenița și Școala Minardo București în meciuri de onoare și fair-play

Laura Suzeanu

Comportamentul fairplay ar trebui să existe în toate relațiile interumane. Acesta nu poate fi predat, ci trăiește în fiecare dintre noi, dacă este practicat, înțeles și simțit apoi învățat sensul lui.
Astfel de competiții care să dezvolte atitudini frumoase în viitorii tineri și maturi, au loc frecvent în cadrul sesiunilor de jocuri amicale și demonstrative de mini-handbal.
În acest weekend, superb de altfel din punct de vedere meteorologic, micuții handbaliști au socializat și experimentat reguli de joc în cadrul unei întâlniri Oltenița-București.

Profesoarele-antrenoare au încurajat sau mustrat copiii din Oltenița și București pe tot parcursul jocurilor.
Primul dintre meciuri s-a disputat între invitații Olteniței-Școala Copiilor Minardo București și gazde-Handbal Grup Oltenița, cu seriile de copii cu vârste peste 10 ani. Curtea Liceului ”Neagoe Basarab” din Oltenița le-a fost acestor micuți teren de concurs, jocurile desfășurate fiind în același timp un mijloc de a-și demonstra abilitățile sportive, talentul, dorința de a câștiga, lupta pentru a învinge :

Următoarele competiții la Mini-Handbal, Băieți și Fete au fost pe cât de serioase pe atât de haioase, cu grupele mici de copii ai celor două echipe-Handbal Grup Oltenița și Școala Copiilor Minardo București.

Același spirit de competiție și de fair-play a dominat stilul de joc al piticilor:

Premierea meciurilor de prietenie în cadrul acestor turnee fair-play de handbal și mini-handbal a însemnat înmânarea de trofee și diplome ambelor echipe.

Pentru profesoara de sport care conduce echipa de la Oltenița, Cristiana Drăgan, cele două echipe sunt câștigătoare deopotrivă, indiferent de scor. Aceste meciuri sunt organizate tocmai pentru construirea de situații, diferite de apărare și atac de autocontrol și inițiativă. Cristiana Drăgan subliniază faptul că sunt competiții care dezvoltă capacități nebănuite în copii: de la dorința de a practica un sport la minunate abilități de comunicare non-verbală sau verbală, de la ocazia de a se închega prietenii între copii din diferite zone ale țării, până la comportamente și atitudini altruiste:

Profesor de sport Cristiana Drăgan declară pentru oltenitainfo.ro că pentru viitor are în vedere dublarea sau triplarea meciurilor cu alte echipe de handbal de copii din țară. Aceasta mulțumește colegului său, prof. Răzvan Bobocică pentru implicare, arbitrului Vali Pîrlițeanu și asistentei medicale Daniela Crețu.
Urmează returul. Weekendul acesta meciurile de handbal și mini-handbal se vor desfășura la București, acolo unde echipa prietenă îi așteaptă: Orășelul Copiilor, Sala de Jocuri Sportive.


Le urăm vreme frumoasă și-un meci bun micuților iar profesoarelor Cristiana Drăgan și Gabriela Simion satisfacții împlinite prin acești micuți sportivi, să se bucure în continuare de progresele copiilor pe care îi antrenează, poate cine știe, o parte din ei va face în viitor handbal de performanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 2 =

7 + 3 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie