Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Hominidele – ultima grupa in randul primatelor

Hominidele (hominidae), carora le apartine si omul (homo) reprezinta ultima grupa in rindul primatelor, cu adaptari specifice, existenta exclusiv terestra si postura deplin bipeda, in statica si locomotie. Dar, desi isi duc viata pe sol, hominidele poarta semnele descendentei lor ancestrale. Astazi, nu cunoastem deplin arborele genealogic sau pedigree-ul omului, dar dovezile paleontologice se inmultesc teptat. De aceea, in familia hominidelor, una din hominideleclasificari distingea doua subgrupuri: Pitencatropul si Homo. Pitecantropul are mai multi reprezentanti fosili cu denumiri date dupa locul unde au fost descoperiti: Pithecanthropus erectus, descoperit de Dubois in Java (1894), Pithecanthropus Pekinensis, gasit intr-o pestera de linga Beijing.

Publicitate

 

marche-course-hominidesIn urma cu aproximativ 800 000-1 200 000 de ani a aparut homo erectus, stramosul mai apropiat al omului actual. El folosea din plan uneltele, stapinea focul  si traia in pesteri si pe terasele inalte ale cursurilor de apa. Era un mare vinator, dar se spune ca partial a fost сanibal. Avea talia de circa 1,60 m, asemanatoare cu a bosimanilor de astazi.
Specii umane fosile mai recente decit Homo erectus sunt reprezentate de: omul de Heidelberg (Homo sapiens Heidlbergensis), din pleistocenul interior (pentru Europa), de la care s-a gasit o mandibula; omul de Neanderthal (Homo sapiens Neanderthalnsis), tinind de pleistocenul mijlociu; omul de CroMagnon (Homo sapiens sapiens) din pleistocenul superior.

Surse: www.comarion.ro, e-referate.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + 20 =

+ 69 = 71

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie