Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Hominidele – ultima grupa in randul primatelor

Hominidele (hominidae), carora le apartine si omul (homo) reprezinta ultima grupa in rindul primatelor, cu adaptari specifice, existenta exclusiv terestra si postura deplin bipeda, in statica si locomotie. Dar, desi isi duc viata pe sol, hominidele poarta semnele descendentei lor ancestrale. Astazi, nu cunoastem deplin arborele genealogic sau pedigree-ul omului, dar dovezile paleontologice se inmultesc teptat. De aceea, in familia hominidelor, una din hominideleclasificari distingea doua subgrupuri: Pitencatropul si Homo. Pitecantropul are mai multi reprezentanti fosili cu denumiri date dupa locul unde au fost descoperiti: Pithecanthropus erectus, descoperit de Dubois in Java (1894), Pithecanthropus Pekinensis, gasit intr-o pestera de linga Beijing.

Publicitate

 

marche-course-hominidesIn urma cu aproximativ 800 000-1 200 000 de ani a aparut homo erectus, stramosul mai apropiat al omului actual. El folosea din plan uneltele, stapinea focul  si traia in pesteri si pe terasele inalte ale cursurilor de apa. Era un mare vinator, dar se spune ca partial a fost сanibal. Avea talia de circa 1,60 m, asemanatoare cu a bosimanilor de astazi.
Specii umane fosile mai recente decit Homo erectus sunt reprezentate de: omul de Heidelberg (Homo sapiens Heidlbergensis), din pleistocenul interior (pentru Europa), de la care s-a gasit o mandibula; omul de Neanderthal (Homo sapiens Neanderthalnsis), tinind de pleistocenul mijlociu; omul de CroMagnon (Homo sapiens sapiens) din pleistocenul superior.

Surse: www.comarion.ro, e-referate.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 9 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie