Berbec 
Odata cu retrogradarea planetei Mercur, esti invitat sa-ti reanalizezi atat gandurile dar si sentimentele referitoare la abilitatile tale creative. Desi poate inca mai cauti incurajari, este timpul sa acorzi suficient credit planurilor tale de viitor indraznete dar si sa ai in vedere, pentru a face progrese, reconfigurarea cercului de prieteni sau a mediilor sociale pe care le frecventezi.

Taur
Daca simti ca directia ta in viata sau doar cariera nu ti-au oferit satisfactiile dorite, incepe de astazi un rastimp favorabil abordarii unui drum neincercat pana acum, original si ambitios. Nu lua inca hotarari definitive, doar propune-ti o strategie noua, care sa nu mai pastreze repere din trecut. Cu cat vei iesi mai mult din tiparele care te retin la modul subconstient, cu atat vei fi mai castigat.

Gemeni
De astazi, Mercur, guvernatorul zodiei tale retrogradeaza, fapt ceea ce marcheaza o perioada de reanalizare a modului cum gandesti, a principiilor tale de viata dar si a activitatilor de grup care au ca scop oferirea de informatie noua celor din jur. Propune-ti sa identifici tiparele mentale invechite, la care inca nu ai renuntat, avand in vedere o abordare altruista si inovativa.

HOROSCOP-1Rac
Incepand de azi, timp de trei saptamani este recomandat sa-ti reevaluezi situatia financiara, dar fara a face demersuri legale de a cumpara, vinde sau imprumuta bani de la banca. Acum, doar documenteaza-te bine. Tot in acest interval, ai ocazia de a lasa in urma anxietati de natura emotionala si de a privi chestiunile intime dintr-o perspectiva detasata, mai cerebrala.

Leu
Cu siguranta tentatia de a incerca o alta abordare in sectorul relational este puternic resimtita, insa nu a venit inca momentul pentru deciziile finale. Ai timp sa experimentezi, sa reiei in calcul anumite legaturi sentimentale care pot reapare in peisaj, dar ar fi ideal sa pornesti cumva de la zero. De asemenea, ai in vedere extinderea cercului social si contactele cu oameni cu vederi avangardiste.

Fecioara
Odata cu retrogradarea lui Mercur, guvernatorul zodiei tale, se deschide un interval propice reevaluarii situatiei de la locul de munca, in mod special a colectivului din care faci parte. Nu cauta confirmari din afara, ci ai incredere ca poti aborda cu totul altfel lucrurile, inclusiv cu sporirea beneficiilor banesti. Chiar si stilul de viata ar trebui regandit, precum si acceptarea unor terapii inovative.

Balanta
Sectorul creativitatii se cere regandit incepand de azi, cautand acele modalitati prin care poti fi original, dar in acelasi timp, sa te bucuri de ceea ce faci. Trebuie doar sa fii increzator. Inclusiv relatia cu copiii dar si cu persoana iubita are nevoie de un suflu de aer proaspat, lasand in urma ceea ce nu a mers in favoarea reconsiderarii unei abordari cu totul inedite si nonconformiste.

Scorpion
Daca ai planuri nou-noute legate de caminul tau, ofera-ti timp de reflectie si studiu amanuntit, fiindca Mercur retrograd iti poate face surprize nu tocmai placute sau incerca nervii. Si relatia cu propria familie necesita o abordare diferita, in care ar fi cazul sa pui accent pe marirea gradului de independenta si renuntarea la reflexele posesive care iti dau false sentimente de siguranta.

Sagetator
Retrogradarea planetei comunicarii invita in aceasta perioada mai mult la introspectie decat la exprimari si actiuni fatise. Ai de revizuit la rece, detasat, modul cum gandesti, ce judecati ruleaza programe depasite si unde este cazul sa vii cu abordari inspirate, originale, neconventionale. Nerabdator si dornic de a experimenta, cauta sa eviti complicatii la drum sau manuind imprudent electronicele.

Capricorn
Sectorul financiar se cere revizuit incepand de astazi, cautand un echilibru intre ceea ce oferi cu generozitate si ceea ce se cuvine sa primesti. Ai la dispozitie trei saptamani sa-ti reconfigurezi strategia, venind cu idei originale de a-ti spori veniturile, din zone pe care nu le aveai in vedere. In plus, ai ocazia sa accesezi acele resurse creative interioare, care iti pot consolida increderea de sine.

Varsator
Nonconformismul nu ti-e strain niciodata, dar in urmatoarele trei saptamani s-ar putea spune ca esti provocat sa te reinvetezi, atat la interior cat si in modul cum alegi sa te prezinti apoi in lume. Reflecteaza la ceea ce te face cu totul special, cum iti poti exprima ideile si viziunile tale progresiste si mai ales ce planuri de viitor merita dezvoltate si in ce medii sociale.

Horoscop basoreliefPesti
Poate esti tentat sa treci cat mai repede la fapte, insa momentul prielnic nu a venit. Iar retrogradarea planetei comunicarii vine sa te invite la cernerea cerebrala a multitudinii de mesaje intuitive si idei inspirate, pentru a stabili la final, peste trei saptamani, in care merita sa investesti energie si resurse. Daca exista tipare emotionale care iti afecteaza deciziile, identifica-le si desprinde-te de acestea.

Ana Ozsvath
www.astrocafe.ro