Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscop Săptămâna 30 noiembrie-6 decembrie 2020

Săptămâna debutează cu o Lună Plină în zodia Gemeni însoțită de o veritabilă Eclipsă parțială de Lună care se petrece pe axa Gemeni – Săgetător, acolo unde se află Sensul Vieții în prezent, și care are rolul de a ne repune pe direcția vieții, dat fiind că are impact karmic. Eclipsele vin cu evenimente neprevăzute, răsturnări de situație, iar acum va fi vorba despre un context care va scoate la lumină știri, informații, se vor face dezvăluiri neașteptate, vom afla vești de natură să ne schimbe viitorul pentru că acum Destinul va acționa prin dialog și comunicare.

Avem șansa să clarificăm contexte din viața noastră, să purtăm dialoguri raționale și lămuritoare cu cei din jur cu care avem relații apropiate. Eclipsa de Lună din Gemeni ne cere să ne eliberăm de tipare de gândire vechi, să integrăm noi credințe în viața noastră și să lăsăm în spate convingerile vechi și mentalitățile ponosite, chiar și prejudecățile. Pe de altă parte, putem culege roadele a ceea ce am sădit de la finele lunii mai 2020 și până în prezent, impactul fiind resimțit pe o perioadă de jumătate de an de acum înainte.

Chiar pe 1 decembrie, planeta comunicării, Mercur, va intra în zodia Săgetător, zodie în care nu se simte deloc confortabil. Mercur este rațional, înclinat către gândirea logică, iar Săgetătorul are înclinații către gândirea spirituală. Dacă Mercur vrea detalii, Săgetătorul vrea doar o imagine de ansamblu.

Ei bine, acest context ne poate face să ne pierdem într-o mare de filozofii și să pierdem din focus detaliile. Totodată, acest tranzit ne va face mai dornici de exprimare liberă, de expunere a ideilor într-o manieră liberă, fără constrângeri, dar și mai interesați de dialogurile pe teme spirituale. Pentru a ne folosi de tranzit constructiv este important să devenim mai curioși în zona dezvoltării personale, să căutăm să ne lămurim ideologii și idealuri, să progresăm prin cunoaștere. Atenție la modul în care se iau decizii acum pentru că superficialitatea în gândire este un punct vulnerabil al perioadei.

În plan sentimental, finele săptămânii 30 noiembrie – 6 decembrie 2020 aduc o perioadă bună, mai ales după toate tensiunile și confruntările din ultimul timp. Venus, planeta iubirii din zodia Scorpion, va face un aspect de susținere cu Neptun, planeta viselor și iluziilor, revenită în mers direct prin zodia Pești. Acest context ne va ajuta să lămurim și clarificăm (dat fiind că avem o altă perspectivă cu Neptun ieșit din retrogradare în zodia Pești) situații sentimentale și relaționale, iar pe de altă parte ne va face mai sensibili, mai sentimentali și mai romantici, mai empatici și mai atenți la nevoile celorlalți, dar și mai creativi.

Sfat! Persoanele care-și cunosc ascendentul zodiacal, sunt sfătuite să-și citească întâi previziunile pentru ascendent și apoi previziunile pentru zodie!

Berbec

Cei născuți în zodia Berbec vor avea parte de o săptămână a revelațiilor și conștientizărilor. Nativii au șansa să-și clarifice neînțelegeri cu cei din jur, în special cu rude, vecini, colegi de școală, de trupă, cu cei cu care formează o comunitate. Se pot afla adevăruri, se pot face dezvăluiri și nativii pot fi martorii unor vești neașteptate, pot primi mesaje, pot avea dialoguri, negocieri care să-i ajute în evoluție, chiar dacă pot fi resimțite inițial ca fiind mai puțin confortabile. O serie de Berbeci se vor îndrepta către evoluția personală, spirituală și vor căuta să se dezvolte prin cursuri, seminarii, se vor interesa de obținerea sau punerea în practică a unei diplome. Călătoriile vor fi centru de interes, însă dacă acestea nu se pot efectua fizic, dat fiind contextul social, nativii vor călători cu gândul, prin cunoaștere. Pot apărea clarificări legate de viața intimă, de o relație secretă, ascunsă sau legate de un context financiar.

Taur

Se petrec schimbări în plan financiar pentru cei născuți în zodia Taur, dat fiind că acesta este sectorul impactat de Eclipsa de Lună din Gemeni. Este momentul unor reorientări legate de câștiguri, de modul în care nativii își administrează finanțele și poate veni cu măriri de salariu, renegocierea profitabilă a unui contract de colaborare sau poate aduce noi idei despre cum să câștige venituri mai mari. Unii nativi pot alege să facă o schimbare de loc de muncă pentru un salariu mai mare. Pe de altă parte, mulți Tauri vor fi forțați să-și pună în practică un talent, în timp ce alții vor monetiza un talent personal. Se pot culege roadele financiare ale acțiunilor întreprinse din primăvară și până acum. Totodată, este o săptămână cu impact asupra deciziilor pe care nativii le pot lua vizavi de un bun material. Pot vedea dintr-o altă perspectivă modul în care-și administrează moștenirile, creditele, în care se preocupă de un litigiu. Posibil să se gândească la posibilitatea de a face un împrumut bancar. În plan sentimental lucrurile se îmbunătățesc covârșitor. Nativii au șansa să se apropie de partenerul de viață și să ajungă împreună la un acord. Unii se împacă cu persoana iubită, în timp ce alții pot cunoaște și se pot îndrăgosti de cineva din anturaj, din cercul de prieteni, cu care empatizează la nivel de principii.

Gemeni

Cei născuți în zodia Gemeni sunt vedetele săptămânii și au șansa să aducă schimbări remarcabile în viața lor. Nativii își pot conștientiza momentul de evoluție în care se află și pot face schimbări importante în viață. Impactul Eclipsei de Lună va fi cu atât mai mare pentru cei născuți în prima parte a zodiei (sau care au ascendent în primele 15 grade). Gemenii vor avea parte de răsturnări de situație, de contexte neprevăzute menite să-i apropie de sensul vieții, să le aducă îmbunătățiri în viața personală, socială, relațională. Se pot desprinde de relații cu care nu mai empatizează, de parteneri care le inhibă evoluția, însă au și șansa, grație lui Mercur în Săgetător, să aducă îmbunătățiri în cuplu, acolo unde se vrea o continuare. Personalitatea nativilor va fi cea care va trece prin schimbări și se pot culege roadele unor acțiuni întreprinse din primăvară și până acum. Sectorul profesional este și el vizat săptămâna aceasta și după o perioadă de tensiuni și confuzii, iată că lucrurile încep să se aleze și vin vești bune, vin clarificări, edificări. Cei care lucrează în domenii artistice vor fi cu atât mai mult susținuți de aspectele Venus-Neptun. Posibil ca cei care-plănuiau să-și caută un (alt) loc de muncă acum să aibă o viziune mai clară care este direcția pe care să o urmeze.

Rac

Cei născuți în zodia Rac au ocazia să lase trecutul în spate, să se desprindă de tipare vechi de gândire, să dizolve frământări și amintiri. Este o săptămână în care este nevoie de mai multă atenție acordată sănătății și mai ales odihnei. Pentru mulți nativi, apar remedii, tratamente promițătoare, iar vindecările pot veni din zona spirituală și a credinței și pot apela la dialoguri cu mentori, indiferent că sunt duhovnici, ghizi spirituali, astrologi sau psihologi. Racii pot renunța la vicii, dependențe, obsesii, pot scăpa de frici prin conștientizarea rădăcinilor lor. Totodată, crește interesul pentru dezvoltare profesională și pot avea o altă perspectivă a locului de muncă. Au șanse să-și îmbunătățească inclusiv comunicarea cu colegii. În dragoste se întrevede o perioadă foarte bună, calmă, liniștită, cu accent pe sensibilitate și romantism. Se pot ajunge la viziuni sentimentale comune în cuplu, iar nativii singuri pot să fie atrași de noi persoane, înețelepte, spirituale, cu care împart aceleași credințe și convingeri.

Leu

Cei născuți în zodia Leu au ocazia să vadă dintr-o altă perspectivă o relație de prietenie sau chiar un proiect de grup, aspect care-i poate stimula să se îndepărteze de ceea ce nu-i împlinește, de ceea ce nu-i mai reprezintă. Sunt dialoguri care pot să socheze acum sau secrete care pot ieși la suprafață și pot pune punct unei relații manipulatoare și nesincere. Se pot culege roadele unui proiect îmceput în primăvară. În familie se poate ajunge la acorduri în privința unei locuințe, a unor bunuri de patrimoniu, moșteniri. Oricum, relațiile cu părinții, cu cei dragi se pot îmbunătăți acum și nativii pot primi sprijin moral. În viața sentimentală apar îmbunătățiri și se pot aduce în discuție planuri de viitor, se poate vorbi despre idealuri împreună, despre copii și libertate de mișcare. Cei singuri pot flirta mai mult și pot fi atrași de persoane inteligente, cu care au ce vorbi.

Fecioară

Cei născuți în zodia Fecioară vor trebui să depună eforturi în acaestă săptămână pentru a echilibra viața personală cu viața profesională. Nativii au șanse să-și îmbunătățească dialogul cu părinții, cu familia și să ajungă la viziuni comune în privința conviețuirii sau a locuinței, poate legat de sarcinile gospodărești, poate legat de o mutare. Eclipsa de Lună din Gemeni va avea impact puternic în zona carierei (mai ales pentru cei născuți în prima jumătate a zodiei sau care au ascendent în primele 15 grade Fecioară) și poate aduce răsturnări de situație. Acest context se poate traduce prin schimbarea funcției, prin schimbarea direcției profesionale sau a strategiei de atingere a unor obiective. Nativii vor fi determinați să lupte pentru ceea ce-și doresc și în unele cazuri se pot culege roadele a ceea ce au plantat din primăvară și până acum. Comunicarea le poate fi aliat pentru că vor da dovadă de talent în discuții și negocieri. În cuplu se pot purta dialoguri calme, calde, sensibilie și pline de înțelepciune care pot remedia neînțelegeri mai vechi.

Balanță

Cei născuți în zodia Balanță pot conștientiza săptămâna aceasta ce trebuie să facă pentru a se dezvolta personal sau profesional. Nativii pot fi forțați de un context să studieze, să-și ia o diplomă, un atestat sau să le pună în practică. Se pot culege roadele unui proiect început în primăvară. Crește interesul pentru studiu și sunt susținuți în comunicare, mai ales dacă dau un examen, interviu sau au de susținut ședințe, discursuri publice. Ideile vor începe să circule prin minttea nativilor și pot veni cu soluții progresiste la problemele cu care se confruntă. Pe de altă parte, din punct de vedere financiar se întrevede o perioadă bună. Fie nativii au idei bune despre cum să-și crească veniturile, fie își schimbă viziunea despre cum trebuie să-și administreze finanțele, fie chiar reușesc o renegociere a salariului la locul de muncă.

Scorpion

Cei născuți în zodia Scorpion s-ar putea să încheie săptămâna aceasta un context legat de viața intimă, poate o aventură, o relație ascunsă. În cuplu pot apărea tensiuni legate de intimitate, infidelitate, bani. Pe de altă parte, este momentul să se definitiveze un context legat de un credit, o moștenire, asigurări, taxe, impozite, pensii, alocații, rente, mai ales că nativii pot avea idei financiare destul de bune și se pot ghida către noi investiții. Se cer mai mult analizate talentele personale. În plan sentimental este o săptămână benefică care poate aduce îmbunătățiri remarcabile în viața Scorpionilor. Este vorba de romantism, sensibilitate, imaginațe și creativitate care pot fi atuurile consolidării unei povești de iubire. Cei singuri pot fi mai dornici de a se îndrăgosti, mai visători în privința unei noi relații și astfel chiar pot da curs unui flirt.

Săgetător

Cei născuți în zodia Săgetător vor fi destul de impactați în sectorul relațiilor, fie că este vorba de relații sentimentale, fie profesionale, cu precădere resimțind efectul Eclipsei de lună din Gemeni cei care sunt născuți în prima jumătate a zodiei sau au ascendentul în primele 15 grade. Se vor petrece evenimente neașteptate, de la încheieri de relații nefuncționale și până la cereri în căsătorie. Profesional, se pot culege roadele unor contracte, proiecte începute în primăvară, se pot încheia asocieri sau începe colaborări. Oricum, ceea ce se petrece va fi spre binele nativilor. Cu Mercur care va intra în zodia lor va urma o perioadă în care nativii vor deveni mai comunicativi și mai inspirați, mai plini de viziune și dorință de evoluție. Finele săptămânii aduc o detensionare emoțională. Se poate vindeca trecutul, se poate depăși o durere, o pierdere, o dezamăgire sentimentală.

Capricorn

Cei născuți în zodia Capricorn s-ar putea să facă sau să fie nevoiți să facă schimbări remarcabile legate de locul de muncă, dar și de stilul de viață. Un job care i-a nemulțumit poate fi lăsat în spate și pot să se angajeze în altă parte unde să fie chiar și mai bine plătiți. Pot culege roadele unor activități începute în primăvară. Este nevoie de mai multă atenție la sănătate pentru că s-ar putea ca stresul și oboseala ultimei perioade să-și spună cuvântul. Este recomandat să se folosească de acest context astrologic pentru a face schimbări legate de modul în care trăiesc, de activitățile zilnice, de alimentație, să aducă îmbunătățiri cât de mici ar fi. Cu Mercur în tranzit prin Săgetător pot avea idei despre cum să facă să funcționeze mai bine, să fie mai odihnoți și mai liniștiți. În plus, pot găsi remedii și tratamente la afecțiunile cronice pe care le au și le pot ameliora. Comunicarea cu prietenii se îmbunătățește și pot avea parte de idei bune, sfaturi din partea celor din anturaj în legăturp cu un proiect. Nu este exclus să fie trași de persoane din cercul de prieteni sau pe care le cunosc prin intermediul prietenilor sau al mediului online.

Vărsător

Eclipsa de Lună din Gemeni va avea impact asupra vieții sentimentale, iar cei născuți în zodia Vărsător s-ar putea să fie puși față în față cu destinul. Acest context poate aduce încheierea unei povești care nu era funcțională și nu avea viitor, dar poate aduce și trecerea la un alt nivel în actuala relație, ocazia de a deveni părinți. Cei singuri pot să înceapă o nouă poveste de iubire și nu este exclus ca persoana să fie cunoscută chiar prin intermediul anturajului sau într-o călătorie, al un curs, chiar și online. Se culeg roadele unor munci creative, unor proiecte începute în primăvară și crește interesul pentru zona artistică, distractivă, pentru hobby-juri și activități distractive. Relațiile de prietenie se îmbunătățesc și nativii pot comunica mai ușor și mai detașat cu cei apropiați. În plan profesional apar îmbunătățiri în relația cu superiorii și beneficii în carieră care pot aduce chiar și venituri mai mari. Poate fi vorba de investirea într-o funcție. Cei care au proiecte personale le pot dezvolta grație ideilor lor.

Pești

Cei născuți în zodia Pești sunt sfătuiți să depună tot efortul necesar pentru a menține un echilibru între familie și carieră, între viața personală și cea profesională. Nativii pot avea parte de evenimente neprevăzute menite să rezolve un context legat de casă, familie, bunuri de patrimoniu. Posibil să fie vorba de încheierea unui credit sau de o mutare venită în urma unei schimbări în carieră sau în urma achiziționării unei locuințe. Este o perioadă în care trăirile emoționale sunt intense și menite să desprindă nativii de trecut, de experiențe toxice din copilărie, de atașamente greșite. Profesional se anunță o perioadă în care ideile nativilor pot să descopere noi soluții și astfel să le aducă laude și aprecieri. Aspectul dintre Neptun, guvernatorul lor, aflat în zodia lor, de această dată în mers direct și Venus, planeta iubirii, aflată în sectorul principiilor de viață poate aduce o nouă viziune asupra unei povești de iubire. Nativii pot să ajungă la același sistem de valori, aceleași idealuri și mentalități ca și persoana iubită și astfel pot evolua împreună.

Sursa

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie