Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo: Urmează temperaturi neobișnuite pentru luna decembrie

După episodul de iarnă severă, vremea se schimbă radical. Sunt aşteptate temperaturi neobişnuite pentru luna decembrie. Meteorologii anunţă maxime şi de 15 grade Celsius în sud-estul ţării spre sfârşitul săptămânii.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), marţi, 1 decembrie, vremea va fi în continuare rece. În regiunile extracarpatice şi pe arii restrânse în restul teritoriului, mai ales dimineaţa şi noaptea, va fi nebulozitate stratiformă sau ceaţă asociată şi cu chiciură. În Dobrogea vor mai fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în sudul Banatului şi în Dobrogea.
Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 5 grade, iar cele minime în general între -13 şi -2 grade. În sud, sud-est tot vreme rece se anunţă. Va fi nebulozitate joasã mai ales la începutul zilei şi noaptea, când şi probabilitatea de formare a ceţii va creşte. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimã va fi de -5…-4 grade.

Miercuri,  vremea se va menţine rece în cea mai mare parte a ţării, dar în special în sud, în est şi parţial în centru unde norii de plafon jos sau ceaţa vor fi persistente, cu precădere în zonele joase de relief şi se vor asocia izolat cu chiciură, fulguieli sau burniţă; în prima parte a zilei în Dobrogea vor fi precipitaţii slabe mixte şi pe alocuri se va depune polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în regiunile sud-vestice, unde pe suprafeţe mici probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi în creştere.
Vântul se va intensifica treptat în sudul Banatului şi la munte, în special în Carpaţii Meridionali, iar în rest va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10 şi 3 grade.
Şi la noi va fi frig, cu nebulozitate joasă şi ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade.

Conform ANM, joi, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 3 şi 10 grade, iar cele minime se vor încadra între -3 şi 6 grade, mai ridicate pe litoral. Cerul va avea înnorări, iar local în jumătatea de sud a ţării se vor semnala precipitaţii îndeosebi sub formă de ploaie, iar în zona montană acestea vor fi mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi la munte, cu precãdere în Carpaţii Meridionali, dar pe arii restrânse temporar şi în celelalte regiuni. Mai ales la începutul intervalului, local va fi ceaţă.

La noi se va încălzi uşor, astfel încât temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Cerul va avea înnorări şi vor fi condiţii de ceaţă la începutul şi sfârşitul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie