Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscop Săptămânal 1-7 martie 2021

Săptămâna 1 – 7 martie 2021 se remarcă printr-un buchet de aspecte pozitive. După o perioadă destul de tensionată, iată că, atât la propriu, cât și la figurat, a venit primăvara.
Săptămâna 1 – 7 martie 2021 debutează sub influența pozitivă a trigonului dintre Mercur, planeta comunicării, din zodia Vărsător, și Nodul Nord Lunar din zodia Gemeni, aspect care ne poate stimula foarte mult gândirea, raționamentul, ne poate face mai vorbăreți, dar mai ales ne poate ajuta să clarificăm niște contexte trăite în perioada de retrogradare a lui Mercur.

Pe data de 3 martie 2021, planeta iubirii, Venus, din zodia Pești, va face un sextil, deci un aspect pozitiv, cu planeta neprevăzutului, Uranus, din zodia Taur. Aces context ne poate stimula să facem lucrurile diferit în relații, să ne surprindem partenerul, să aducem un aer nou, proaspăt în cuplu. Totodată, este o perioadă favorabilă să facem mici schimbări în viața sentimentală cu scopul de a o îmbunătăți.
Ziua de 4 martie 2021 se remarcă prin intrarea lui Marte, planeta acțiunii, în zodia Gemeni, aspect care, până pe data de 23 aprilie, cât va dura acest tranzit, ne va stimula puternic gândirea și comunicarea. Astfel, putem da dovadă de o minte ascuțită, ageră și tendința va fi de a spune lucrurilor pe nume, direct. Cu Marte în Gemeni vom simți e revigorare la nivel mental, o altă energie mentală, însă va trebui să fim mai atenți atunci când luăm decizii sau dăm verdicte pentru că există și riscul de a fi superficiali.
Pe data de 5 martie 2021, Mercur și Jupiter, Marele Benefic, fac o conjuncție în zodia Vărsător, aspect deosebit de puternic dat fiind că se formează pentru a doua oară, cele două întâlnindu-se și în perioada de retrogradare a lui Mercur. Pe de o parte, se pot clarifica neînțelegeri din aceea perioadă care ne-au ținut pe loc, poate se ridică unele bariere mentale care ne țineau pe loc în a lua niște decizii, iar pe de altă parte putem avea idei strălucite de expansiune și dezvoltare.

Săptămâna se încheie cu un aspect tensionat făcut de Soarele din zodia Pești cu Nodurile Lunare care ne poate ridica multe semne de întrebare, ne poate activa multe frici, ne poate face să fim mai temători cu privire la direcția pe care să pornim, pe care să continuăm mai departe.

Sfat! Persoanele care-și cunosc ascendentul zodiacal, sunt sfătuite să-și citească întâi previziunile pentru ascendent și apoi previziunile pentru zodie!

Berbec:

Cei născuți în zodia Berbec își vor pune mintea la contribuție săptămâna aceasta și vor căuta soluții financiare. Nativii vor începe să accepte unele schimbări care s-au produs în bugetul lor, dar asta îi va stimula și să găsească noi resurse sau să-și pună mai mult în practică talentele, să încerece să le valorizeze. Dat fiind că Venus este nu doar planeta banilor, ci și guvernatoarea sectorului financiar și a relațiilor lor, este foarte probabil ca unii nativi să-și caute noi colaborări, ba chiar să fie surprinși că o colaborare mai veche revine, o propunere de proiect din trecut revine. Dialogurile cu prietenii, sfaturile acestora, ieșirile în oraș vor fi de interes pentru Berbeci acum. Nu este exclus să cunoască persoane noi care să-i ajute în diferite sarcini pe care le au sau să le schimbe niște mentalități. Pe de altă parte, s-ar putea ca o serie de situații ce implică actele să ceară rezolvare.

Taur:

Se anunță o săptămână destul de bună din punct de vedere profesional pentru cei născuți în zodia Taur. Nativii vor avea mai mult curaj să se exprime, vor avea idei strălucite despre cum să se afirme, despre cum să facă bani din imaginea lor sau ca urmare a puterii pe care le-o oferă funcția lor. Dialogurile cu superiorii sunt deschizătoare de drumuri și este posibil ca unii nativi să primească chiar și oferte profesionale noi. Pe de altă parte, cu Marte în tranzit prin sectorul financiar există atât determinare de a face bani, cât și dorință de a cheltui, așa că este important să se mențină un echilibru între banii care intră în conturi și cei care ies. Sentimental, mulți Tauri pot fi luați prin surprindere de atracția resimțită față de cineva din anturaj.

Gemeni:

Cei născuți în zodia Gemeni își recapătă pofta de viață, energia și vitalitatea odată cu intrarea lui Marte în semnul lor. Nativii sunt mai curajoși, dar și mai dornici de a trăi aventura, de a călători, dar și de a se bucura de ceea ce au. Nu este exclus să fie mai agitați decât de obicei, să simtă că pot face mai multe lucruri odată, mai ales că le trec prin minte tot soiul de idei. Relațional se înțeleg mai bine cu partenerul de viață, petrec mai mult timp împreună, iar cei singuri pot fi surprinși de un fost partener care le propune o întâlnire, o împăcare. Profesional, pot fi grăbiți să ia unele decizii sau se pot simți incomod, nesiguri pe ei și pe direcția de viitor pe care să pornească, motiv pentru care ar trebui să evite deciziile majore săptămâna aceasta, cât Soarele din sectorul carierei este cuadrat cu Nodul Nord din zodia lor.

Rac:

Cei născuți în zodia Rac pot avea idei financiare, de investiție, de obținere a unei sponsorizări și ar trebui să le treacă pe hârtie pentru că este mai greu să le pună acum în practică. Intrarea lui Marte în Gemeni nu le este foarte favorabilă, nici profesional, nici sentimental și nici din punctul de vedere al sănătății. Nativii se pot simți în umbră la locul de muncă, se pot simți neluați în seamă sau chiar ei se tem să se afirme. Sentimental, pot fi mai declarativi cu emoțiile lor, însă pot spune mai ușor ce gândesc și pot dezvălui secrete sau lucruri pe care ar trebui să le țină doar pentru ei. Totodată, ar trebui să evite să aibă prea multe așteptări de la parteneru de viață sau să se bazeze prea mult pe resursele acestuia. Oricum, financiar ar trebui să rezolve mai ușoracum niște situații ce țin de credite, moșteniri, litigii, asigurări. Marte în Gemeni îi poate agita foarte mult, le poate creea stări de irascibilitate, insomnii, iar în weekend chiar și confuzii. Dacă apar simptome ale unor afecțiuni mai vechi, ar trebui să meargă la medic pentru a le investiga. Este important să evite surmenajul și să se odihnească mai mult în această perioadă cu Marte în tranzit prin Gemeni.

Leu:

Cei născuți în zodia Leu sunt printre nativii care se bucură cel mai mult de ieșirea lui Marte din zona carierei. Planeta acțiunii a contribuit substanțial la schimbările profesionale pe care majortatea Leilor le-au trăit în ultimele două luni și mai ales, la surmenajul profesional, la stresul aproape imposibil de controlat. Ei bine, începând cu săptămâna aceasta lucrurile se vor mai calma, viziunea se va mai schimba, chiar perspectivele se vor îmbunătăți și atenția nativilor se va canaliza către alte proiecte. Pot primi sprijin din partea prietenilor, a asociaților, se pot face mult mai plăcuți de cei din jur, iar în cuplu vor reuși să se înțeleagă mai bine cu partenerul, să-și contureze planuri de viitor împreună. Acolo unde au fost certuri, săptămâna aceasta pot exista împăcări.

Fecioară:

Cei născuți în zodia Fecioară au parte de intrarea lui Marte în sectorul carierei, aspect care va stimula puternic nativii să se afirme, le va aduce curajul necesar să iasă în față și să spună ce au de spus. Își canalizează energia pentru a-și atinge niște obiective și, în plus, conjuncția Jupiter – Mercur, guvernatorul lor, le este deosebit de favorabilă în găsirea unei rezolvări, soluții la o problemă ce ține de locul de muncă. Oricum, vor simți că săptămâna aceasta lucrează cu mai mult spor, că este totul mai ușor de făcut, mai ales dacă au o meserie care le solicită mintea. În cuplu sunt momente plăcute, de stabilire a unor noi reguli, de conturare a unor perspective de viitor mai îndrăznețe.

Balanță:

Cei născuți în zodia Balanță pot fi mai încăpățânați săptămâna aceasta în acele contexte care țin de principii și convingeri și pot avea tendința de a crede că adevărul lor este adevărul absolut. Pe de altă parte, tranzitul lui Marte prin Gemeni îi poates timula să exploreze ceva nou, să se avânte într-un nou domeniu de studiu. Pentru cuplu, este un tranzit benefic, dat fiind că poate contribui la trasarea unor idealuri comune, planuri de viitor. Unii nativi poate chiar planifică o călătorie. Cei singuri pot fi mai dornici de flirt, mai cuceritori și chiar pot fi atrați de cinea de la locul de muncă.

Scorpion:

Cei născuți în zodia Scorpion au parte de o săptămână destul de promițătoare în plan sentimental. Atât cei singuri, cât și cei care sunt parte a unui cuplu sunt mai dornici de pasiune, de intimitate, sunt mai romantici și sensibili și se vor reconecta din toate punctele de vedere la partener. Noi povești de dragoste pot lua naștere acum într-un mod neașteptat, iar cei care sunt deja în cuplu simt nevoia să-și surprindă partenerul într-un mod plăcut. Sectorul financiar capătă o deosebită importanță. Nativii vor să investească, să pună lucrurile în mișcare, să obțină un credit, iar resursele celorlalți devin importante pentru ei, se pot baza pe ele. Un credit pentru casă poate fi obținut acum.

Săgetător:

Cei născuți în zodia Săgetător vor avea parte de ingresul lui Marte în sectorul relațiilor ceea ce poate însemna un mare plu, dar și minus. Cu alte cuvinte, pe de o parte crește interesul pentru a lega o relație, pentru a dinamiza viața de cuplu, dar pe de altă parte, pot apărea și tensiuni cu partenerul de viață. Oricum, riscul de a fi mai conflictual există în cazul în care celălalt nu-ți dă dreptate. Altfel, constructiv poți discuta cu persoana iubită sincer, poți ajunge la o înțelegere privind viitorul relației. Și profesional sunt aspecte bune, de negocieri, de discuții care pot schimba, îmbunătăți viziuni. Cei care lucrează de acasă se pot bucura de mai multă armonie în familie sau de preferat ar fi ca nativii să facă tot posibilul să petreacă timp egal și acasă și la muncă

Capricorn:

Cei născuți în zodia Capricorn se bucură de o comunicare bună, susținută în viața sentimentală sau cu copiii și pot fi mai declarativi cu emoțiile și sentimentele lor. Din punct de vedere financiar vin idei bune, poate chiar negocieri favorabile la locul de muncă, legate de salarizare, poate beneficii materiale de care nativii se bucură. Marte va intra în casa muncii și din această ipostază va aduce spor, determinare în rezolvarea sarcinilor, multă energie, dar și un mai mare risc de suprasolicitare și epuizare pentru nativii care uită să-și ia pauză de masă sau să se odihnească corespunzător. Cei care-și caută un loc de muncă pot primi oferte financiare săptămâna aceasta.

Vărsător:

Cei născuți în zodia Vărsător se bucură de o săptămână foarte bună pe toate planurile. Conjuncția Mercur-Jupiter din zodia lor le aduce idei bune, le favorizează noi viziuni, le poate aduce noi prieteni și chiar și o nouă poveste de iubire celor singuri, mai ales că Marte va activa întocmai acest sector, al iubirii și al creativității. Nu doar că nativii se pot îndrăgosti, ci pot începe o nouă relație. Tot ce trebuie să facă nativii este să-și dorească să se bucure de viață, să-și pună mintea în funcțiune și să aibă mai multă încredere în ei înșiși, în talentele și abilitățile lor. Fiannciar este de preferat să evite speculațiile.

Pești:

Cei născuți în zodia Pești au ocazia săptămâna aceasta să surprindă mai mult, fie prin felul în care arată, fie prin ceea ce spun și cum o spun. Marte în tranzit prin Gemeni poate scoate la suprafață fie tensiuni și conflicte cu familia, fie vulnerabilități emoționale și traume din trecut lăsate nerezolvate. Vindecarea va veni doar în cazul în care nativii vor alege să o exprime, să spună ceea ce țin ascuns, să spună ceea ce simt, de aceea meditația, discuțiile cu psihologul, duhovnicul se pot dovedi pansamente pentru problemele cu care se confruntă la nivel emoțional.

Sursa

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie