Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscop săptămânal 14-20 august

Berbec

Berbecii să nu ceară o mărire de salariu, chiar dacă șefii sunt în toane bune! N-ar obține decât promisiuni! Horoscopul săptămânii 14-20 august pentru zodia Berbec le cere nativilor mult tact în relațiile cu șefii și cu familia. Luni, 14 august, Berbecii pot primi bani pentru colaborări din trecut sau oferte de muncă de la foști angajatori. Sau trebuie să găsească ori să refacă un document sau pot relua un proiect abandonat. Seara, există risc de tensiuni în cuplu din cauza banilor. Marți, 15 august, bugetul familiei revine în discuție și trebuie găsite surse suplimentare de venit pentru cheltuieli legate de copii. Miercuri, 16 august, Berbecii trebuie să evite discuțiile legate de salariu, chiar dacă șefii sunt în toane bune și îi laudă pentru activitatea de până acum. Dacă vor cere o mărire de salariu,  acum vor obține doar promisiuni, care vor fi uitate peste nu mult timp. Joi, 17 august, s-ar putea ca partenerul de viață să le reproșeze Berbecilor că nu se implică destul de mult în rezolvarea problemelor casnice, că petrec prea mult timp cu rudele sau că nu câștigă destul. Vineri, 18 august, este o zi foarte bună pentru curățenie generală sau aprovizionare, așa că Berbecii vor avea parte de o zi solicitantă. Sâmbătă, 19 august, Berbecii trebuie să nu spună tot ce gândesc despre rudele pe care nu le plac, chiar dacă sunt convinși că interlocutorii sunt de partea lor. În plan sentimental, „e de bine” pentru că sâmbătă seara, Luna va intra în casa Iubirii din astrograma Berbecilor, unde se află Soarele și planeta Marte. Luna va domoli tensiunile și va facilita dialogul. Duminică, 20 august,  armonia dintre Marte și Marele Benefic Jupiter va (re)aprinde focul pasiunii în cuplu, iar Berbecilor proaspăt îndrăgostiți le va da idei și gânduri de măritiș sau de însurătoare.

Taur

Horoscopul săptămânii 14-20 august pentru Tauri începe cu Luna chiar în zodia lor. Iar aceasta este în armonie cu Mercur retrograd, aflat în casa Iubirii din astrogramă. Asta înseamnă că luni, 14 august, Taurii se pot întoarce la o fostă iubire sau că, în actuala relație, sunt mult mai înțelegători și pot șterge cu buretele greșelile partenerului. Dar casa Iubirii se referă și la copii, iar armonia dintre Lună și Mercur va influența, în bine, și relațiile nativilor Taur cu proprii copii. Marți, 15 august, Taurii trebuie să fie „ponderați” în declarații de iubire, dacă relația lor sentimentală este la început. Nici în relațiile „cu vechime” efuziunile sentimentale nu vor fi prea bine primite, așa că Taurii trebuie să se abțină de la declarații sau gesturi tandre în cuplu. Seara, Luna se va muta în casa Banilor din astrograma Taurilor, unde va rămâne până joi. Chiar dacă norocul nu îi ocolește, Taurii trebuie să evite investițiile și negocierile în ziua de miercuri, 16 august, pentru că nu vor fi prea inspirați. Joi, 17 august, nu este o zi prea bună pentru călătorii de afaceri sau pentru organizarea unor evenimente sau „întâlniri de lucru”. Dar ziua este favorabilă pentru Taurii care au de recuperat datorii. Vineri, 18 august, este o zi potrivită pentru iertare și împăcare, iar Taurii trebuie să fie cei care fac primul pas în reluarea unei relații (sentimentale, de prietenie, de afaceri, de muncă etc). Deși sunt foarte încăpățânați, acum ei pot dovedi că întotdeauna „cel mai înțelept cedează”. Sâmbătă, 19 august, Taurii au chef de ducă și de distracție și e bine să își ofere o zi așa cum își doresc. Duminică, 20 august, se vor revanșa față de familie, în mijlocul căreia vor petrece sfârșitul acestei săptămâni.

Gemeni

Horoscopul săptămânii 14-20 august pentru Gemeni este influențat în mod special de tranzitul retrograd al planetei care îi patronează, Mercur.Luni, 14 august, Mercur retrograd va fi în armonie cu Luna și îi va ajuta pe Gemeni să găsească documente rătăcite sau să rezolve probleme legate de moșteniri. Tot luni, Gemenii care au de negociat un contract, pot obține ceea ce vor, dar semnarea contractului ar trebui amânată până în septembrie. Dacă amânarea este imposibilă, Gemenii trebuie să știe că, peste un timp, se va reveni asupra înțelegerii care, acum, pare ‘bătută în cuie”. Nici marți, 15 august, nu este o zi favorabilă semnării contractelor, în special dacă e vorba de contracte de credit! Miercuri, 16 august, Luna și Neptun retrograd pot aduce dezamăgiri legate de prieteni care se fac nevăzuți când Gemenii au nevoie de ei. Dar joi, 17 august, Gemenii se vor simți iubiți și apreciați de toată lumea, iar încrederea în ei înșiși va spori și le va netezi drumul spre succes. Vineri, 17 august, Gemenii pot primi bani pentru o casă ori de pe urma unei case. Sau pot fi premiați, la serviciu, pentru rezultatele din ultima vreme. Important este că le intră bani în cont! Bani pot primi Gemenii și în dimineața zilei de sâmbătă, 19 august. Dar tot sâmbătă, banii se vor duce pe cheltuieli neprevăzute. Duminică, 20 august, Gemenii se pot îndrăgosti în timpul unui eveniment la care iau parte sau în timpul unei călătorii. Cei care au o relație își vor impresiona partenerul sau partenera cu declarații și cadouri.

Rac

Horoscopul săptămânii 14-20 august pentru Raci anunță schimbări și oportunități profesionale. Acestea pot să apară chiar de luni, 14 august, când va fi Lună Plină în zodia Vărsător și în sectorul Carierei din astrograma Racilor. Marți, 15 august, Racii pot primi responsabilități suplimentare la serviciu sau își pot găsi un job part-time, care să le suplimenteze veniturile. Miercuri, 16 august, Luna aflată în zodia Pești și planeta Iubirii din zodia Rac vor aduce un plus de sensibilitate și romantism în viața sentimentală a nativilor Rac. Joi, 17 august, armonia dintre Venus și Mercur vor face ca, în cuplu, comunicarea să fie excelentă, vechi tensiuni fiind date uitării. Vineri, 18 august, Racii vor achita facturi, taxe sau rate la banci și vor mai avea bani și pentru a cumpăra câte ceva pentru casă. Sâmbătă, 19 august, Racii care își fac planuri de vacanță pot găsi oferte avantajoase, iar seara, pot merge la un eveniment unde vor fi în centrul atenției. Duminică, 20 august, planeta Mercur își va începe tranzitul retrograd în zodia Fecioară și, timp de 3 săptămâni,  va afecta casa Comunicării și Călătoriilor din astrograma Racilor. Pe cât posibil, demararea de noi proiecte profesionale ar trebui amânată până în septembrie.

 Leu

Horoscopul săptămânii 14-20 august pentru Lei începe cu un aspect armonios între Soarele aflat în zodia lor și planeta Saturn, aflată în Săgetător. Asta înseamnă noroc în dragoste, chiar de luni, 14 august. Dar, Saturn, aflat în casa Iubirii din astrograma Leilor, este retrograd. Iar asta înseamnă că mulți dintre nativii Lei vor fi mai interesați de recâștigarea unei foste iubiri, decât de noi cuceriri. În plan profesional, Leii vor acorda o atenție sporită imaginii și, în această perioadă, ar fi bine să adopte un stil mai conservator. Marți, 15 august, propunerea de colaborare primită de la un fost angajator pare atât de avantajoasă, încât Leii pot fi tentați să renunțe la actualul job. Dar Leii trebuie să nu ia decizii majore înainte de 5 septembrie, când Mercur, (acum, retrograd) va reveni la mersul direct în casa Banilor din astrograma lor. Miercuri, 16 august, Leii se pot trezi cu încurcături financiare, dacă se bazează pe promisiunea unui prieten care ar trebui să le returneze niște bani. Acesta va cere o amânare sau nu va fi de găsit. Joi, 18 august, s-ar putea ca Leii să afle că o călătorie sau un eveniment pe care îl așteptau cu nerăbdare se amână. Vineri, 18 august,  problemele financiare ale Leilor se rezolvă în mod miraculos, iar sâmbătă, orice tensiune, reținere sau suspiciune din relația de cuplu vor fi date uitării. Duminică, 20 august, Marte le va da nativilor Leu energia necesară pentru a se distra la maximum. În plan sentimental, Leii vor fi irezistibili.

Fecioară

Horoscopul săptămânii 14-20 august pentru Fecioare este puternic influențat de tranzitul retrograd al lui Mercur, planeta care le patronează. Luni, 14 august, Mercur este în armonie cu Luna și planeta Neptun, favorizând, pentru Fecioare, reluarea unor negocieri sau restabilirea unor condiții de colaborare. Marți, 15 august, Fecioarele vor ieși în oraș cu prietenii, spre nemulțumirea persoanei iubite, care ar fi preferat o  cină romantică sau o plimbare în parc, împreună. Miercuri, 16 august, va fi o zi dificilă pentru Fecioarele care au examene sau interviuri pentru angajare sau pentru cele lucrează în echipă. Joi, 17 august, Fecioarele ar trebui să evite  cumpărăturile sau alte operațiuni financiare online și să își schimbe parola pentru e-mail sau rețelele de socializare. Vineri, 18 august, este o  zi potrivită pentru refacerea legăturilor cu foști colegi sau prieteni, iar ziua de sâmbătă, pentru onorarea invitațiilor primite de nativii Fecioară, chiar de la prieteni cu care s-au certat cândva. Duminică, 19 august, Fecioarele se vor simți excelent în compania persoanei iubite, indiferent dacă vor petrece ziua acasă, în doi sau în freamătul orașului.

Balanță

Horoscopul săptămânii 14-20 august pentru zodia Balanță vine cu succes în profesie dar și cu posibile tensiuni în familie sau la job. Luni, 14 august, este o zi foarte bună pentru achitarea unor datorii de către Balanțe, dar nu și pentru solicitarea de credite, chiar în condiții ce par foarte avantajoase. De altfel, Balanțele trebuie să amâne orice solicitare de finanțare (credite, sponsorizări etc) până după data de 5 septembrie, când, Mercur, planeta Afacerilor, va reveni la mersul direct. Marți, 15 august, Balanțele au succes în carieră, dar se pot certa cu familia pentru că nu mai petrec prea mult timp împreună. Miercuri, 16 august, Balanțele trebuie să evite călătoriile în străinătate sau să fie foarte atente dacă au de tradus ori de redactat documente oficiale. Joi, 17 august, Balanțele își vor folosi diplomația nativă pentru a stinge, din fașă, un conflict la locul de muncă, indiferent de motiv sau de vinovați. Vineri, 18 august, succesul Balanțelor este greu de contestat chiar și de către adversari, dar sâmbătă, acestea pot fi surprinse de atitudinea partenerului de viață, care nu pare  impresionat de rezultatele lor. Duminică, 19 august, Balanțele ar trebui să îi ignore pe cârcotași, să iasă în lume, să socializeze și să își facă noi prieteni. Așa, nu vor avea decât de câștigat!

Scorpion

Horoscopul săptămânii 14-20 august pentru Scorpioni anunță noroc în dragoste, dar și urgențe financiare. Luni, 14 august, Scorpionii singuri se pot îndrăgosti de un prieten sau  de o persoană pe care o întâlnesc prin intermediul prietenilor. Cei care au o relație, vor comunica excelent cu partenerul sau partenera de viață și, seara, se vor distra, de minune, împreună. Marți, 15 august, s-ar putea ca agenda Scorpionilor să fie dată peste cap: o întâlnire de afaceri, un examen sau un interviu pentru angajare se amână, spre dezamăgirea lor. Miercuri, 16 august, în cuplu pot apărea tensiuni provocate de gelozie și suspiciune, pe care Scorpionii vor încerca, fără prea mare succes, să le „combată”. În cursul zilei de joi, 17 august, cu toate eforturile Scorpionilor, tensiunile din cuplu se mențin și vor fi amplificate de urgențe financiare. Dar vineri, 18 august, Scorpionii vor primi vești bune legate de job și de salariu, iar în familie se va reface armonia. Sâmbătă, 19 august, Scorpionii singuri se pot îndrăgosti de o persoană din străinătate sau cunoscută pe internet. Scorpionii care au o relație stabilă pot discuta cu partenerul de viață despre mutarea în altă țară, fără a lua, acum, o decizie definitivă. Și bine fac! În astrologie, se spune că „pe Mercur retrograd” , nu se iau decizii și nu se fac schimbări importante! Duminică, 20 august, Scorpionii sunt fermecători și foarte siguri pe ei și, dacă participă la un concurs, se vor număra printre învingători.

Săgetător

Horoscopul săptămânii 14-20 august pentru Săgetători anunță succes în plan profesional. Chiar ziua de luni, 14 august, poate veni, pentru ei, cu un bonus de la actualul loc de muncă sau cu o ofertă nouă de colaborare. Pentru ultima variantă, Săgetătorii ar trebui să amâne semnarea contractului până după data de 5 septembrie. Până atunci, Mercur este retrograd în casa Carierei din astrograma lor, iar acest aspect astrologic nu este favorabil noilor proiecte sau afaceri. Marți, 15 august, Săgetătorii vor ajuta financiar o rudă care se confruntă cu probleme de sănătate. Sau ei înșiși vor deveni mai interesați să își schimbe dieta ori stilul de viață și se vor adresa unui specialist. Miercuri, 16 august, Săgetătorii pot primi informații confidențiale despre un partener de afaceri, despre un proiect la care lucrează sau despre schimbări la serviciu. Ar fi bine să nu reacționeze în niciun fel înainte de a se convinge că acele informații sunt corecte și complete! Joi, 17 august, Săgetătorii au oaspeți-surpriză: rude de departe sau prieteni cu care s-au certat și cu care au, acum, ocazia să se împace. Să nu o rateze! Vineri, 18 august, Săgetătorii pot clarifica, împreună cu părinții sau copiii, o serie de chestiuni juridice privind o casă ori un teren. Sâmbătă, 19 august, Săgetătorii sărbătoresc, împreună cu partenerul de viață, succesul acestuia în plan profesional, cu implicații pozitive în finanțele familiei. Duminică, 20 august, Săgetătorii nu vor avea timp pentru odihnă. Vor pleca într-o călătorie sau vor petrece ore întregi pe internet, în interes profesional, chiar dacă reproșurile persoanei iubite nu vor întârzia.

Capricorn

Horoscopul săptămânii 14-20 august pentru Capricorni anunță armonie în cuplu, dacă orgoliile personale sunt ținute în frâu. Luni, 14 august, poate fi o zi norocoasă pentru Capricornii care visează la o vacanță în altă țară, împreună cu persoana iubită. Pot găsi oferte tentante sau pot primi invitații de la prieteni de departe, dar ar fi bine să nu plece la drum înainte de 5 septembrie. Până atunci, Mercur este retrograd și poate provoca tot felul de încurcături în timpul călătoriilor. Marți, 15 august, Capricornii trebuie să renunțe la orgoliu dacă vor să evite problemele în cuplu, iar miercuri, trebuie să țină cont și de opinia colegilor dacă vor să evite problemele la serviciu. Joi, 17 august, un proiect la care Capricornii lucrau cu drag poate fi anulat sau întrerupt, pentru moment, din motive financiare. Vineri, 18 august, Capricornii vor avea parte de armonie în cuplu și  de susținere morală din partea persoanei iubite, în orice demers, proiect sau decizie. Sâmbătă, 19 august, va fi o zi excelentă pentru Capricorni. Aceștia se vor convinge de iubirea partenerului. Capricornii singuri, vor avea șansa de a întâlni o persoană cu adevărat specială și se vor îndrăgosti. Duminică, 20 august, va fi o zi foarte bună pentru distracției, dar Capricornii   trebuie să fie selectivi când e vorba de invitații ce trebuie onorate.

Vărsător

Horoscopul săptămânii 14-20 august pentru zodia Vărsător anunță noroc în parteneriate și proiecte din trecut sau în derulare.  Cele noi trebuie să mai aștepte. Luni, 14 august, armonia dintre Soare și planeta Saturn va anula orice tensiune din cuplu și va favoriza parteneriatele de afaceri și colaborările Vărsătorilor. Marți, 15 august, interesul exagerat acordat de Vărsători problemelor profesionale va provoca nemulțumiri în familie și reproșuri. Miercuri, 16 august, bugetul familiei va fi serios afectat de cheltuielile pe care Vărsătorii le vor face pentru a-și răsfăța copiii sau pentru a oferi persoanei iubite un cadou-surpiză. Joi, 17 august, Vărsătorii vor lucra, peste program, presați de timp, pentru a preda la termen un proiect sau un document de care șefii au mare nevoie. Vineri, 18 august, norocul le va surâde Vărsătorilor în plan financiar: ei pot fi premiați la actualul loc de muncă sau pot relua o colaborare mai veche, pentru a-și suplimenta veniturile. Sâmbâtă, 19 august, Vărsătorii vor lua parte la un eveniment profesional sau vor pleca într-o delegație. Și, pentru a îmbina utilul cu plăcutul, ar putea fi însoțiți de persoana iubită. Duminică, 20 august, va fi o zi foarte bună pentru Vărsătorii care vor dori să definitiveze proiecte abandonate în trecut ori să se întoarcă pe băncile școlii pentru diverse cursuri de perfecționare. În plan sentimental, astrele îi vor sprijini pe Vărsătorii care vor încerca să „remedieze” relația actuală sau să se întoarcă la o persoană pe care nu au încetat niciodată să o iubească.

Pești

Horoscopul săptămânii 14-20 august pentru zodia Pești le cere nativilor mult tact și diplomație. Pentru Pești, ziua de luni, 14 august, este favorabilă muncii în echipă, dar și împăcărilor în iubire și declarațiilor prea mult timp amânate. Marți, 15 august, Peștii vor fi nemulțumiți de alegerile copiilor în materie de prieteni sau în plan profesional. Totuși, trebuie să nu uite că observațiile  sau comentariile făcute fără tact nu vor avea efectul dorit. Dimpotrivă. Miercuri, 16 august, Peștii vor fi scoși din sărite de tendința unui prieten de a da prea multe sfaturi, deși nimeni nu i le cere. Un alt motiv de enervare poate fi obiceiul unei rude apropiate de a veni în vizită, neanunțată sau prea des. Joi, 17 august, Peștii vor fi mai receptivi decât de obicei la anunțurile privind ofertele din magazine și vor pleca la cumpărături cu o listă impresionantă. Dar, pentru că Mercur este retrograd, ar fi bine ca pe lista respectivă să nu figureze produse electronice, electrocasnice sau obiecte de valoare. Mercur va fi retrograd până în ziua de 5 septembrie. Dacă doritele cumpărături nu pot fi amânate, Peștii trebuie să se asigure că obiectele achiziționate nu au defecte ascunse și să nu uite de certificatul de garanție. Vineri și sâmbătă, Peștii vor avea noroc în plan sentimental, Luna și Venus, planeta Iubirii, aflându-se chiar în casa Iubirii din astrograma lor. Duminică, 20 august, Luna se va muta în zodia Leu și în sectorul Sănătății din astrograma Peștilor. Aceștia pot relua, acum, diete la care au renunțat, programe la sală pe care nu le-au respectat în trecut sau își pot modifica programul zilnic astfel încât să facă mai multă mișcare în aer liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − two =

+ 78 = 80

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie