Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscop săptămânal 14 – 20 mai 2018

Horoscopul săptămânii 14-20 mai 2018 este marcat de 4 evenimente importante care favorizează schimbările și deciziile cu impact pe termen lung: 15 mai: Luna Nouă în zodia Taur; 15 mai: Uranus intră în zodia Taur; 16 mai: Marte intră în zodia Vărsător; 19 mai: Venus intră în zodia Rac.

Berbec

Berbecii își extind cercul profesional, iar ambiția îi ajută să se facă remarcați și să atragă norocul de partea lor. În plan personal, se bucură de armonie în familie. Horoscopul săptămânii 14-20 mai 2018 pentru zodia Berbec le recomandă nativilor să fructifice noile oportunități financiare și, în același timp, să nu pună în pericol relația cu prietenii din cauza orgoliilor sau a ambiției exagerate. Săptămâna începe cu responsabilități suplimentare la locul de muncă și, pentru unii nativi, cu promisiuni legate de mărirea veniturilor sau cu negocieri pentru semnarea unui contract sau pentru obținerea unui job mai bun. Pentru Berbeci, evenimentele amintite vor aduce schimbări și mari șanse în plan financiar, idei inovatoare care pot schimba, în bine, bugetul personal și propuneri concrete de colaborare. Iar prezența lui Uranus în zodia Berbec va influența și atitudinea Berbecilor față de bani. În cazul multor nativi, ambiția exagerată sau dorința de a-și impune opiniile poate pune în pericol relația cu prietenii. Critice în acest sens vor fi zilele de miercuri și joi. Ziua de vineri, 18 mai, poate aduce surprize financiare plăcute pentru nativi (de exemplu, o primă sau o mărie de salariu), iar relația cu membrii familiei va fi excelentă. Sâmbătă, 19 mai, planeta Iubirii, Venus, va intra în zodia Rac și în sectorul Casei și Familiei din astrograma Berbecilor și va amplifica dorința nativilor de a se muta într-o casă mai frumoasă ori de a-și redecora și amenaja actuala locuință, va  aduce armonie în relația Berbecilor cu rudele și, pentru unii nativi, va aduce șansa de a-și întemeia o familie sau de a-și întâlni ”sufletul-pereche”.

Taur

Taurii sunt vedetele săptămânii: în zodia va fi Luna Nouă și tot în zodia lor va ajunge Uranus. Taurii iau decizii curajoase, ”ies din zona de confort” personală și își schimbă viața. Horoscopul săptămânii 14-20 mai 2018 pentru zodia Taur anunță mari schimbări și multe oportunități care îi vor transforma pe nativi în vedetele zodiacului. Taurii încep săptămâna cu Soarele și planeta Mercur în zodia lor. Și tot în zodia lor va fi, marți, 15 mai, Luna Nouă. Mai mult, în zodia lor va ajunge, în aceeași zi de 15 mai, planeta Surprizelor și a schimbărilor uriașe, Uranus, care va rămâne în Taur timp de 7 ani. Pentru Tauri, va începe o perioadă efervescentă, în care nativii se vor schimba profund, vor lua decizii curajoase, chiar cu riscul de a-i surprinde pe cei din jur și își vor ”construi” viața pe care și-o doresc cu adevărat. Uranus le va da idei originale și multă creativitate, dar și puterea de a ieși din așa-numita ”zonă de confort” personală, iar Mercur îi va ajuta să fie convingători și Soarele le va amplifica puterea personală și farmecul. A doua zi, în 16 mai, planeta Marte va intra în zodia Vărsător și, timp de câteva luni, va acționa în sectorul Carierei din astrograma generală a Taurilor. Marte îi va ajuta pe Tauri să ia atitudine, să facă primul pas în relațiile profesionale care îi interesează, să obțină statutul profesional pe care îl merită și, în competiții de orice fel, să fie învingători. Dar, cum Marte va forma un aspect tensionat cu planeta Uranus, iar acesta va afecta mijlocul săptămânii, s-ar putea ca ideile nativilor Taur să nu aibă, deocamdată, succesul așteptat sau susținerea din partea șefilor, dar lucrurile se vor schimba peste câteva zile. Deci… răbdare! În weekend, mai exact sâmbătă, 19 mai, Venus va intra în zodia Rac și, până la sfârșitul lunii, le va purta noroc Taurilor și în negocieri, și în afaceri, și în călătorii pentru că este planeta care îi patronează și, în astrologie, este numită și ”Micul Benefic”, nu doar ”planeta Iubirii”.

Gemeni

Gemenii au protectori secreți sau primesc informații importante, dar trebuie să-și facă timp și pentru odihnă. Financiar, nu se pot plânge, chiar dacă banii câștigați ”se topesc” rapid. Horoscopul săptămânii 14-20 mai 2018 pentru zodia Gemeni le recomandă nativilor să nu se grăbească în a lansa noi proiecte, ci mai bine să se concentreze pe cele aflate în „derulare”, să analizeze cu mare atenție orice propunere sau ofertă, dar, mai ales, să își facă timp pentru odihnă și relaxare. Perioada cea mai bună pentru acțiune va începe, în cazul lor, după data de 21 mai, când Soarele va intra în zodia Gemeni. Săptămâna 14-20 mai începe cu un aspect armonios între Lună și Saturn, care le aduce Gemenilor șansa de a recupera o datorie sau, în plan amoros, o pasională întâlnire, posibil cu cineva din trecut. Marți, 15 mai, Luna Nouă în zodia Taur îi va ajuta pe Gemeni să renunțe la persoane sau situații care nu le mai sunt de folos, dar și să primească informații utile pentru proiectele personale. Pentru Gemeni, Uranus aflat în ”casa Trecutului și secretelor” poate aduce revederi sau colaborări neașteptate cu persoane din trecutul nativilor, protectori secreți sau relații sentimentale discrete ori aventuri. Miercuri, 16 mai, planeta Acțiunii, Marte, va intra în zodia Vărsător și, până în noiembrie, îi va mobiliza pe Gemeni să studieze, să se perfecționeze în domeniile de care sunt interesați cu adevărat sau să călătorească în străinătate. Totuși, din cauza aspectului tensionat format de Marte și Uranus, în această săptămână sunt posibile încurcături în călătorii sau în relația cu persoane din străinătate, dar ele pot fi evitate cu o pregătire minuțioasă ori cu atenție acordată fiecărui detaliu. Venus în Rac le va aduce Gemenilor numeroase șanse de a-și suplimenta veniturile, dar le va accentua și cheful de cumpărături în special pentru a-și impresiona partenerul de viață.

Rac

Racii investesc mai mult în propria persoană, atrag iubirea în viața lor sau se bucură de armonie în viața personală. În plan profesional, încep să fie corect apreciați și recompensați. Horoscopul săptămânii 14-20 mai 2018 pentru zodia Rac anunță o perioadă solicitantă, dar plină de optimism și succes. Săptămâna începe cu prezența Soarelui și a planetei Mercur în zodia Taur și în ”sectorul Prietenilor” din astrograma Racilor, sector în care va avea loc și Luna Nouă din data de 15 mai. Mai mult, în același sector va ajunge, tot marți, 15 mai, și Uranus, planeta Surprizelor și a schimbărilor neașteptate. Pentru Raci va începe o perioadă de circa 7 ani, cu mari schimbări în cercul de prieteni, dar, pentru mulți nativi, și cu noi obiective personale pe termen lung, cu noi speranțe și proiecte. Iar asta, pentru că, într-o astrogramă, ”sectorul Prietenilor” coincide cu cel al planurilor de viitor. Schimbările nu se vor produce peste noapte, dar ele vor fi extraordinare. În ceea ce privește relația cu unii prietenii, s-ar putea să apară disensiuni chiar în această săptămână, în special în zilele de miercuri sau joi, probabil din cauza banilor. Miercuri, 16 mai, planeta Acțiunii, Marte, va intra în zodia Vărsător și, timp de câteva luni, va fi de partea Racilor care vor dori să primească un credit sau o bursă de studii sau să fie corect apreciați și recompensați la locul de muncă. Vineri, 18 mai, Luna va intra în zodia Rac și va accentua sensibilitatea nativilor, dar, pentru că va forma un aspect tensionat cu Saturn, aflat în sectorul Mariajului, nu sunt excluse tensiunile în cuplu. Împăcarea va veni, însă, în seara de vineri sau în weekend. În weekend, mai exact în ziua de sâmbătă, 19 mai, planeta Iubirii, Venus, va intra în zodia Rac. Nativii Rac vor deveni mai afectuoși, mai amabili, mai înțelegători, iar cei singuri, ar putea să se îndrăgostească în această perioadă. Tot Venus îi va încuraja pe Raci să facă o schimbare de look, să fie mai preocupați de propria imagine și să investească mai mult în propria persoană.

Leu

Leii se pot aștepta la noi oferte, noi succese în competiții sau afaceri, dar și la situații speciale, care îi pot determina să își schimbe total cariera sau domeniul de activitate. Horoscopul săptămânii 14-20 mai 2018 pentru zodia Leu anunță o perioadă extraordinară pentru cariera nativilor. Leii se pot aștepta la noi oferte, noi colaborări, noi succese în competiții sau afaceri, dar și la situații speciale, care îi pot determina să își schimbe total cariera sau domeniul de activitate, chiar de mai multe ori, în următorii 7-8 ani. Un alt eveniment astrologic important din această săptămână este intrarea planetei Acțiunii, dar și a Pasiunii, Marte, în zodia Vărsător, în ziua de 16 mai. În cazul Leilor, Marte va acționa în sectorul Mariajului și al parteneriatelor din astrogramă. Planeta Marte poate aduce mai multă pasiune în cuplu, dar și tensiuni, iar în afaceri și profesie, mai multă ambiție, spirit de inițiativă și plăcerea de a risca. Zilele de joi și vineri vor fi perfecte pentru întâlnirea cu prietenii sau pentru a da curs invitațiilor la diferite evenimente, iar cea de sâmbătă, pentru romantism, nostalgie sau secrete în amor. Venus îi va face mai nostalgici pe nativi, mai dornici de a reface atmosfera de la începutul relației sau, în unele cazuri, mai ”receptivi” la ”chemarea” unei iubiri din trecut sau mai interesați de relații sentimentale secrete. Dar pentru foarte mulți Lei, prezența planetei Venus în zodia Rac poate însemna pur și simplu discreție în ceea ce privește viața sentimentală.

Fecioară

Fecioarele pot primi invitații-surpriză sau oferte de muncă nesperate sau pleacă în călătorie în străinătate. Își fac noi prieteni și chiar își pot întâlni sufletul-pereche cu ajutorul acestora. Horoscopul săptămânii 14-20 mai 2018 pentru zodia Fecioară anunță o perioadă foarte bună pentru călătorii și pentru studii, dar și posibile schimbări în plan profesional. Agenda nativilor va fi încărcată și oportunitățile nu se vor lăsa așteptate. Pentru mulți nativi, Luna Nouă va fi un moment favorabil deciziilor cu impact pe termen lung, cum ar fi hotărârea de a se muta în altă țară sau de a se implica într-o relație cu cineva din străinătate. Pentru alți nativi, Luna Nouă și Uranus pot aduce o ocazie nesperată de a călători, o ofertă neașteptată de muncă sau interesul de a urma anumite cursuri care le vor fi de folos în carieră. Miercuri, 16 mai, planeta Marte va intra în zodia Vărsător și, timp de câteva luni, va favoriza schimbările în viața profesională a Fecioarelor. Acestea vor avea mai multă ambiție, își vor căuta un job mai bun sau vor avea spirit de inițiativă și ”se vor lansa” în afaceri. Dar Marte poate aduce și certuri cu șefii sau colegii de serviciu. Ziua de joi, 17 mai, le poate aduce Fecioarelor aprecieri, premii sau cu o idilă la serviciu, iar vineri, o reușită în plan profesional sau sprijin în carieră. Sâmbătă, 19 mai, planeta Iubirii, Venus, va intra în zodia Taur și, până în iunie, le va ajuta pe Fecioare și să își facă noi prieteni, ba chiar să își găsească sufletul-pereche cu ajutorul acestora.

Balanță

Balanțele întâlnesc persoane care vor să investească în proiectele lor. În plan sentimental, au parte de relații în care pasiunea este cea care primează. Financiar, hobby-urile devin surse de câștig. Horoscopul săptămânii 14-20 mai 2018 pentru zodia Balanță anunță schimbări în plan financiar și noutăți în plan sentimental. Săptămâna începe cu prezența Soarelui și a planetei Mercur în zodia Taur și în ”casa Banilor altora” din astrograma Balanțelor, prezență care le sporește nativilor șansele de câștig și, în plan profesional, de promovare. Tot în zodia Taur va fi și Luna Nouă din data de 15 mai și tot în zodia Taur, va ajunge, în aceeași și, planeta Surprizelor și a schimbărilor neașteptate, Uranus. Uranus va rămâne în semnul Taurului timp de 7 ani, iar Luna Nouă din 15 mai va fi un moment potrivit pentru planuri de viitor și decizii cu impact pe termen lung în plan financiar. Pentru unele Balanțe, Luna Nouă va veni cu un răspuns favorabil la o cerere de finanțare sau cu șansa de a întâlni o persoană care va investi mult în Balanțe și în proiectele acestora, în următorii ani. În plan sentimental, Luna Nouă și Uranus în Taur pot aduce mai multă pasiune în cuplu sau, pentru Balanțele singure, relații în care pasiunea este cea care primează. Mai multă pasiune în viața sentimentală a Balanțelor este anunțată și de intrarea lui Marte în zodia Vărsător și în ”casa Iubirii” din astrograma Balanțelor, unde va rămâne timp de câteva luni. În astrologie, Marte este nu doar ”planeta Războiului”, ci și ”planeta Acțiunii” și ”planeta Pasiunii”. Același Marte în Vărsător poate însemna și mai multă ambiție și acțiune concretă în exprimarea creativității sau în valorificarea talentului personal al nativilor. Acum, un hobby poate deveni o extraordinară sursă de venit pentru Balanțe.

Scorpion

Scorpionii rezolvă probleme patrimoniale, își cumpără o casă ori încep o afacere de familie. În plan relațional, pentru ei începe o perioadă foarte intensă, de 7 ani, cu surprize și schimbări. Horoscopul săptămânii 14-20 mai 2018 pentru zodia Scorpion anunță mari schimbări în plan relațional și le cere nativilor să acorde o mai mare atenție problemelor de familie. În plan sentimental, este posibilă o poveste de dragoste cu cineva din străinătate, după data de 19 mai, când planeta Iubirii ajunge în zodia Rac și în sectorul Străinătății din astrograma Scorpionilor. Luna Nouă și Uranus pot aduce o nouă afacere, un nou contract de muncă, o nouă relație sau un nou început și o nouă șansă pentru relația de cuplu. Dar, cum Uranus va rămâne în zodia Taur timp de 7 ani, schimbările în plan relațional vor fi ”la ordinea zilei” și Scorpionii vor avea nevoie de tact și înțelepciune pentru a consolida și apăra relațiile care le aduc beneficii materiale sau motive de mulțumire în plan personal. Marte îi patronează pe Scorpioni și ”îi va pune la treabă” pentru a rezolva probleme patrimoniale, pentru a-și cumpăra o casă sa pentru a demara o afacere de familie. Dar, prezența lui Marte în acest sector din astrogramă crește riscul de certuri în familie, deci, atenție…Ziua de joi, 17 mai, va fi norocoasă, iar cea de vineri, bună pentru călătorii. În weekend, pentru Scorpioni, va începe o perioadă favorabilă studiilor și călătoriilor în străinătate, dar și afacerilor cu persoane sau firme din alte țări. Toate acestea, datorită Micului Benefic Venus care va intra, sâmbătă, 19 mai, în zodia Rac și în casa Străinătății din astrograma Scorpionilor.

Săgetător

Săgetătorii beneficiază de generozitatea partenerului sau se bucură de mai multă ”acțiune și pasiune” în plan sentimental. În plan profesional, trebuie să își calculeze cu atenție fiecare pas. Horoscopul săptămânii 14-20 mai 2018 pentru zodia Săgetător anunță posibile noi oferte și colaborări, dar și mai multă ”acțiune și pasiune” în viața sentimentală a nativilor. Până sâmbătă, 19 mai, planeta Iubirii va acționa în sectorul Mariajului din astrograma Săgetătorilor, după care se va muta în zodia Rac și în ”casa Banilor altora”, sector care, într-o astrogramă, face referire și la intimitate, senzualitate și pasiune. Unii Săgetători vor beneficia de generozitatea financiară a partenerului, în timp ce alții vor avea parte de mai multă pasiune în cuplu sau se vor lăsa atrași în aventuri amoroase. Săgetătorii vor avea șanse mari să își găsească un nou job sau să fie promovați la actualul loc de muncă. Tot la data de 15 mai, Uranus, planeta Surprizelor și a schimbărilor neașteptate, va ajunge tot în zodia Taur, unde va rămâne timp de 7 ani. Astfel, pentru Săgetători, începe o perioadă foarte importantă, cu mari schimbări, în care ar trebui să își calculeze cu atenție fiecare pas și să își consolideze fiecare succes. Marte îi va face mai impulsivi pe Săgetători și le va accentua spiritul de aventură, dar există riscul ca acești nativi să se implice în prea multe proiecte și să uite de odihnă. Sfârșitul săptămânii, cu Venus ajunsă în zodia Rac, va aduce, așa cum spuneam mai sus, mai multă pasiune în viața Săgetătorilor, anticipând intrarea Soarelui în ”casa Parteneriatelor”, în ziua de 21 mai.

Capricorn

Capricornii se implică în noi colaborări profesionale sau își apără interesele financiare la actualul job. În cuplu au parte de armonie, afecțiune și echilibru, iar nativii singuri își pot întâlni jumătatea. Horoscopul săptămânii 14-20 mai 2018 pentru zodia Capricorn anunță mari schimbări și surprize în plan sentimental și partenerial, iar în plan financiar și profesional, le recomandă nativilor să nu rateze nicio oportunitate. Soarele va accentua farmecul nativilor, iar Mercur va favoriza comunicarea în cuplu. În zodia Taur va avea loc și fenomenul de Lună Nouă din data de 15 mai și tot în zodia Taur va ajunge, în aceeași zi, planeta Surprizelor și a marilor schimbări, Uranus. Pentru Capricorni, Luna Nouă și Uranus pot aduce noi colaborări profesionale. Iar în plan personal, o nouă relație sau, după caz, un nou început în relația deja existentă. Pentru unii naivi, Luna Nouă și Uranus pot favoriza schimbarea surprinzătoare a planurilor și deciziilor legate de viitorul relației. De exemplu, unii nativi decid, brusc, să se căsătorească, în timp ce alții renunță la nuntă sau amână ”pasul cel mare”. Planeta Marte va intra în zodia Vărsător și, timp de câteva luni, va acționa în ”casa Banilor” din astrograma Capricornilor, încurajându-i pe nativi să își apere interesele și drepturile și motivându-i să acționeze eficient și să își mărească veniturile. Ziua de joi, 17 mai, va fi una norocoasă pentru nativii care își caută un job sau pentru cei care vor să obțină o promovare la actualul loc de muncă. Venus în Rac va influența în mod pozitiv viața personală a Capricornilor, pentru că va aduce armonie, afecțiune și echilibru în relația de cuplu.

Vărsător

Vărsătorii trebuie să fie prudenți pentru că Marte intră în zodia lor și îi face intoleranți și irascibili. În plan personal, apar schimbări în viața de familie sau schimbări de casă. Horoscopul săptămânii 14-20 mai 2018 pentru zodia Vărsător le recomandă nativilor tact și prudență, mai ales după ce, miercuri, planeta Marte va intra în zodia lor și îi face mai intoleranți, mai irascibili, mai dornici de a-i domina pe cei din jur și de a avea ultimul cuvânt. Recomandarea este foarte necesară, de vreme ce Marte va rămâne în zodia Vărsător până în noiembrie. În acest timp, Uranus va aduce schimbări neașteptate în familie, iar Saturn și Pluton le vor cere nativilor să ia decizii drastice sau să lămurească probleme din trecut. Tranzitul lui Uranus prin zodia Taur va dura 7 ani de zile și este foarte important pentru Vărsători pentru că această planete îi patronează. Pentru Vărsători, Luna Nouă și Uranus pot să aducă soluții neașteptate pentru probleme financiare, schimbări neașteptate în relația nativilor cu rudele sau, în cazul unora dintre ei, decizia de a se muta într-o casă nouă sau de astabili noi reguli și limite în relațiile de familie. Uranus în Taur va schimba în totalitate viața de familie sau atitudinea față de familie (ca instituție, de exemplu) sau va ”provoca” multe și neașteptate schimbări de domiciliu. Mijlocul săptămânii va fi marcat de intrarea planetei Marte în zodia Vărsător care îi va încuraja pe nativi să facă schimbările dorite, dar și de armonia dintre Lună și Venus, care se va regăsi, joi, în relația Vărsătorilor cu copiii. În ultima parte a săptămânii, mai exact sâmbătă, 19 mai, Venus va intra în zodia Rac și va armoniza relațiile Vărsătorilor cu șefii și colegii sau le va purta noroc celor care își caută un job. Tot Venus în Rac poate favoriza, în cazul Vărsătorilor și o idilă la serviciu.

Pești

Peștii sunt hotărâți să rezolve probleme din trecut, chiar dacă, pentru asta, trebuie să ia decizii radicale sau ”să taie în carne vie”. În iubire, șansele încep să le surâdă și celor singuri. Horoscopul săptămânii 14-20 mai 2018 pentru zodia Pești le recomandă nativilor să își gestioneze cu atenție timpul și energia pentru că și așteaptă o perioadă foarte solicitantă, cu o agendă încărcată. Uranus va rămâne în zodia Taur timp de 7 ani și le va aduce nativilor numeroase invitații, călătorii sau șanse în afaceri, încurajându-i să ”socializeze”. Pentru mulți nativi, Uranus va distruge vechi tipare de gândire sau va intensifica apetitul pentru studiu și dezvoltare personală. Un alt eveniment astrologic important din această săptămână va fi intrarea planetei Marte în zodia Vărsător, în ziua de miercuri, 16 mai. Timp de câteva luni, Marte în Vărsător va aduce la lumină probleme din trecut pe care nativii vor avea, acum, curajul să le rezolve, chiar dacă, pentru asta vor lua decizii radicale sau ”vor tăia în carne vie”. Mijlocul săptămânii va fi dominat de armonia dintre Lună și planta Venus care se va regăsi în relația nativilor Pești cu rudele sau le va aduce profit în afaceri de familie. Venus în Rac le poate aduce noroc în dragoste nativilor singuri și poate reface sau, după caz, consolida, armonia în relația de cuplu. Prezența Venus în Rac îi poate ajuta și pe nativii Pești care vor să își pună în valoare creativitatea sau pe cei care își doresc să devină părinți.

Sursa:
huff.ro

 

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie