Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscop săptămânal 16 – 22 aprilie 2018

Horoscopul săptămânii 16-22 aprilie 2018 anunță o perioadă plină de evenimente care vor influența toate zodiile: luni, 16 aprilie: Lună Nouă în zodia Berbec; marți, 17 aprilie:  în zodia Berbec va ajunge Chiron, asteroidul care este numit în astrologie ”Vindecătorul; miercuri, 18 aprilie: Saturn își va începe tranzitul retrograd în zodia Capricorn; vineri, 20 aprilie: Soarele va intra în zodia Taur; duminică, 22 aprilie: Pluton își va începe tranzitul retrograd în zodia Capricorn.

Berbec

Berbecii încep o perioadă favorabilă marilor schimbări. Luna Nouă din 16 aprilie are loc în zodia lor și este un moment extraordinar pentru noi proiecte, noi afaceri sau chiar pentru o nouă carieră. Horoscopul săptămânii 16-22 aprilie 2018 începe cu Luna Nouă în Berbec, anunțând pentru nativii acestei zodii schimbări importante în viață, decizii majore și succes. Marți, 17 aprilie, în zodia Berbec va ajunge și asteroidul Chiron, numit, în astrologie, ”Vindecătorul”. Chiron îi va ajuta pe nativii Berbec să se vindece de răni emoționale sau de temeri și să se detașeze de trecut. În ziua de vineri, 20 aprilie, Soarele se va muta în zodia Taur și în casa Banilor din astrograma Berbecilor, unde va acționa, împreună cu Micul Benefic Venus, sporindu-le nativilor șansele de câștig financiar. Venus va părăsi zodia Taur în cursul săptămânii următoare, dar Soarele va rămâne în acest semn zodiacal până în mai. Pentru mulți Berbeci, norocul financiar va fi determinat, de fapt, de schimbări importante în carieră, cum ar fi orientarea către un alt domeniu de activitate, lansarea unor afaceri pe cont propriu sau alegerea unei cariere la care au visat mereu. În ziua de 18 aprilie, Saturn, planeta Responsabilității,  își va începe tranzitul retrograd de câteva luni în casa Carierei din astrograma Berbecilor și va fi urmat de Pluton, Planeta Transformării, în ziua de duminică, 22 aprilie. Acțiunea planetelor Saturn și Pluton aflate în mișcare retrogradă va fi sprijinită și de planeta Uranus, aflată, încă, în zodia Berbec. La mijlocul lui mai, planeta Uranus va intra în zodia Taur.

Taur

Taurii au noroc în dragoste: Venus, care îi patronează și este planeta Iubirii, se află în zodia lor. În zodia lor ajunge și Soarele, în ziua de 20 aprilie, iar norocul începe să le surâdă cu adevărat. Horoscopul săptămânii 16-22 aprilie 2018 pentru zodia Taur le recomandă nativilor să se concentreze pe definitivarea unor proiecte personale, pe care le vor putea lansa cu succes după data de 20 aprilie, când Soarele va intra în zodia lor. În ziua de luni, 16 aprilie, va fi Lună Nouă în zodia Berbec, iar aceasta va acționa în casa Trecutului și a secretelor din astrograma generală a Taurilor și nu va fi un moment bun pentru acțiune, ci pentru clarificarea unor planuri și relații sau pentru verificarea unor informații noi, pe care nativii ar putea să le primească în această perioadă. Foarte mulți Tauri vor fi interesați să reia cursuri de pregătire sau să se înscrie la anumite programe de perfecționare sau de dezvoltare personală ori să plece, în sfârșit, în călătorii pe care le-au tot amânat din diverse motive. În plus, nativii Taur vor deveni mai interesați de propria evoluție spirituală , de perfecționarea într-un anumit domeniu și de posibilitatea de a-i ajuta pe alții. În plan personal, Taurii se vor bucura de sprijinul planetei Venus, care îi patronează și care, până în ziua de 24 aprilie, se va afla în zodia lor. Venus este planeta Iubirii, deci va atrage iubirea în viața lor, dar este și ”Micul Benefic”, aducător de oportunități ce trebuie valorificate imediat. Aflată în zodia Taur, planeta Venus va amplifica magnetismul nativilor și va armoniza relațiile acestora cu cei din jur. Iar revenirea planetei Mercur la mersul direct în data de 15 aprilie, va contribui la succesul nativilor și la aplanarea eventualelor tensiuni.

Gemeni

Gemenii își fac noi prieteni sau își extind rețeaua profesională. În plan sentimental, nativii singuri și cei nemulțumiți de actualul partener sunt tentați să reia legătura cu un fost partener. Horoscopul săptămânii 16-22 aprilie 2018 pentru zodia Gemeni începe cu Luna Nouă în Berbec, eveniment care le poate aduce nativilor invitații la evenimente speciale unde pot fi remarcați de persoane importante sau unde își pot face noi prieteni. Mercur, în mers direct din data de 15 aprilie, va sprijini, până în luna mai, acțiunile nativilor Gemeni care vor dori să își extindă cercul social sau rețeaua profesională sau să își schimbe planurile de viitor. Planeta Mercur îi patronează pe Gemeni, motiv pentru care tranzitul său este deosebit de important pentru acești nativi. În ziua de marți, 17 aprilie, în zodia Berbec va ajunge și ”Vindecătorul” Chiron care îi va ajuta pe Gemeni să păstreze echilibrul între familie și prieteni, iar în plan profesional, să nu se mai risipească în multe proiecte și să se concentreze pe priorități clar stabilite. Până în toamnă, Saturn și Pluton în mers retrograd îi vor obliga pe Gemeni să refacă bugete și calcule și să își drămuiască banii pentru că resursele (în special cele financiare) vor fi limitate. În 20 aprilie, Soarele se va muta din casa Prietenilor și va ajunge în casa Trecutului și a Secretelor din astrograma Gemenilor, unde va rămâne timp de o lună. În această perioadă, Gemenii vor putea să își pregătească noile proiecte sau marile schimbări care vor fi favorizate de astre după ce Soarele va ajunge în zodia Gemeni. În plan sentimental se va simți efectul planetei Venus.Aceasta va aduce nostalgie în cupluri sau tentația de a reveni la foste iubiri pentru nativii singuri sau nemulțumiți de actualul partener.

Rac

Racii trebuie să acorde o mai mare atenție partenerului de viață sau colaboratorilor. Saturn și Pluton în mers retrograd vor viza, până în toamnă, relația de cuplu și relațiile de afaceri. Horoscopul săptămânii 16-22 aprilie 2018 pentru zodia Rac începe cu Luna Nouă în casa Carierei, unde, în data de 15 aprilie, se încheie și tranzitul retrograd al planetei Mercur. Pentru Raci, începe o perioadă favorabilă schimbărilor în carieră și mulți nativi pot primi acum noi oferte de muncă sau pot fi promovați la actualul job. Schimbări se vor produce și în atitudinea nativilor: aceștia vor fi mai puțin dispuși să se implice în rezolvarea problemelor personale cu care se confruntă colegii lor și se vor concentra pe propriile planuri și proiecte. În 18 aprilie, Saturn (planeta Responsabilității), va intra în mers retrograd în zodia Capricorn  și va fi urmat, în 22 aprilie, de Pluton (planeta Transformării). Până în toamnă, Saturn și Pluton aflate în mers retrograd vor acționa în sectorul Parteneriatelor din astrograma Racilor, afectând mariajul unora sau colaborările profesionale ale altor nativi. Perioada nu va fi deloc ușoară și mulți nativi Raci vor renunța la anumite relații sau vor impune noi reguli și limite în parteneriatele de orice fel. În 20 aprilie, Soarele va intra în zodia Taur și va sprijini planurile de viitor ale nativilor Rac și îi va ajuta să își facă noi prieteni. Un rol special îl va avea și Venus, planeta Iubirii, aflată, deja, în zodia Taur. Aceasta ar putea să aducă o nouă iubire în viața Racilor fie prin intermediul unor prieteni, fie chiar din cercul de prieteni sau de colaboratori foarte apropiați.

Leu

Leii au parte de o idilă cu un coleg sau își găsesc un job mai bun. De asemenea, călătoriile și studiile sunt favorizate de astre, dar sănătății trebuie să i se acorde o mai mare atenție. Horoscopul săptămânii 16-22 aprilie 2018 pentru zodia Leu anunță șansa de a călători în străinătate, succes în afaceri sau proiecte derulate împreună cu firme sau persoane din alte țări sau un interes deosebit pentru studii. În zodia Berbec va ajunge, în ziua de 17 aprilie, asteroidul Chiron, numit în astrologie ”Vindecătorul”. Chiron va provoca, în cazul multor nativi Leu, schimbări majore în sistemul de valori, de principii sau credințe. În cazul Leilor, zodia Berbec este cea care corespunde sectorului Călătoriilor, străinătății și studiilor. Astfel, Leii vor începe săptămâna cu dreptul și mulți dintre ei vor călători sau vor dori să studieze și să aprofundeze domeniile de care sunt cu adevărat interesați. Va fi o săptămână foarte bună și pentru nativii care vor susține examene sau interviuri de angajare. Până în toamnă, Leii vor trebui să acorde o mai mare atenție sănătății sau să își schimbe stilul de viață. În următoarele luni, nu sunt excluse provocările în plan profesional, dar Leii știu foarte bine să le transforme în oportunități. În ziua de vineri, 20 aprilie, Soarele va intra în zodia Taur și în casa Carierei din astrograma Leilor. Aici se află, deja, și Venus, planeta Iubirii. Pentru unii Lei, Soarele și planeta Venus pot aduce o idilă la locul de muncă, iar pentru alții, o promovare, o mărire de salariu sau un job mai bun.

Fecioara

Fecioarele trec printr-o perioadă de vindecare. Unii nativi se pot vindeca de răni sufletești provocate de relații abuzive din trecut, iar alții, de dependența financiară sau emoțională de partener. Tranzitul lui Mercur este deosebit de important pentru Fecioare pentru că le patronează. Dar primul eveniment astral al săptămânii va fi Luna Nouă din data de 16 aprilie. Luna Nouă va avea loc tot în zodia Berbec și va aduce noi oportunități financiare pentru Fecioare. Acestea vor putea obține un credit, o bursă ori un alt fel de finanțare sau vor beneficia de creșterea veniturilor obținute de partenerul de viață. Tot în zodia Berbec va ajunge, în 17 aprilie, asteroidul Chiron, care le va ajuta pe Fecioare să se vindece de eventuale răni sufletești datorate unor relații abuzive din trecut sau să facă pașii necesari pentru a nu mai depinde financiar de partener sau de altcineva. Până în toamnă, Saturn și Pluton în mers retrograd vor afecta casa Iubirii și a copiilor din astrograma Fecioarelor. Viața sentimentală a nativilor poate trece prin momente critice sau poate cere mai multă implicare din partea nativilor. Pentru unii nativi, Saturn și Pluton retrograd pot aduce provocări sau responsabilități suplimentare legate de copii. În ziua de vineri, 20 aprilie, Soarele va intra în zodia Taur și va accentua interesul nativilor Fecioară pentru studii și călătorii. Mulți dintre ei vor pleca în străinătate și, pentru că planeta Iubirii, Venus, se află, de asemenea, în zodia Taur, s-ar putea ca unele Fecioare să își întâlnească marea iubire acum, peste mări și țări sau luând parte la un curs ori la un program de perfecționare în domeniul în care lucrează.

Balanța

Balanțele nu mai fac orice de dragul armoniei în relații. Nici în afaceri, nici în iubire. Financiar, n-au motive de nemulțumire pentru că pot beneficia din plin de generozitatea celor din jur. Luna nouă din 16 aprilie are loc în sectorul Parteneriatelor din astrograma Balanțelor. Și le aduce acestora șansa de a începe noi colaborări profesionale sau de a se implica într-o nouă relație sentimentală. Pentru cuplurile ”cu vechime”, Luna Nouă poate fi un nou început sau poate desemna o nouă etapă, cum ar fi decizia de întemeia o familie sau de a avea un copil. Chiron le va ajuta pe Balanțe să își schimbe atitudinea și să nu mai renunțe atât de des la propriile interese doar de dragul armoniei și echilibrului. Timp de câteva luni, Saturn și Pluton în mers retrograd vor aduce schimbări în sectorul Casei și familiei din astrograma Balanțelor. Unii nativi se vor muta, alții vor cheltui mulți bai pentru reparații sau reamenajări, în timp ce alții vor avea mai multe responsabilități față de părinți sau de alte rude apropiate. În ziua de vineri, 20 aprilie, Soarele va ajunge în zodia Taur și în casa Banilor altora din astrograma Balanțelor. Aici se află, din 31 martie, planeta Venus, care le patronează pe Balanțe și care este ”Micul Benefic” din astrologie. Astfel, săptămâna se anunță a fi una norocoasă din punct de vedere financiar, pentru că Balanțele pot beneficia de generozitatea celor din jur. Pentru unii nativi, norocoasă va fi săptămâna și în plan personal, pentru că Venus în Taur aduce mai multă pasiune în cuplu.

Scorpion

Scorpionii pot lua decizii curajoase în plan profesional. Unii renunță la statutul de angajat pentru a avea propria afacere. În cuplu, armonia se reface ori, după caz, se consolidează mai ușor. Aceștia pot primi oferte interesante de muncă sau pot fi promovați la actualul job sau devin mai atenți cu sănătatealor sau sunt interesați de noi diete sau de un nou stil de viață. Interesul pentru sănătate este susținut și de intrarea asteroidului Chiron (numit, în astrologie, ”Vindecătorul”) în zodia Berbec. Și tot în zodia Berbec se află planeta Comunicării și afacerilor, Mercur, în mers direct din 15 aprilie, dar și Uranus, planeta Surprizelor și a schimbărilor. Cu ajutorul lor, Scorpionii pot lua decizii curajoase în plan profesional, cum ar fi chiar schimbarea domeniului de activitate sau renunțarea la calitatea de angajat în favoarea lansării unor afaceri pe cont propriu. Până în toamnă, Saturn și Pluton retrograd le cer Scorpionilor să fie foarte atenți la contractele pe care le semnează și la obligațiile pe care și le asumă, iar în relațiile cu frații și vecinii, să evite orice tensiune sau neînțelegere. În ziua de vineri, 20 aprilie, Soarele va intra în zodia Taur și în casa Parteneriatelor din astrograma Scorpionilor. Aici se află și Venus, planeta Iubirii, care poate reface sau, după caz, poate consolida armonia din relația de cuplu sau din relațiile de afaceri în care sunt implicați nativii Scorpion. Dar, cum, în astrologie, Venus este nu doar ”planeta Iubirii”, ci și ”Micul Benefic” , se poate spune că afacerile sau colaborările profesionale începute în ultima parte a săptămânii pot fi profitabile pentru nativi. De asemenea, pentru Scorpioni, Venus în Taur poate însemna și o idilă cu un partener de afaceri.

Săgetător

Săgetătorii dau o importanță deosebită imaginii personale, considerând că aceasta este un element important în succesul profesional. În plan sentimental, pentru ei, se anunță schimbări ”în bine”. Importantă este și revenirea planetei Mercur la mersul direct, în ziua de 15 aprilie, în același sector. Și tot în sectorul Iubirii (care se referă și la copii) va ajunge și asteroidul Chiron, în ziua de 17 aprilie. Chiron este numit, în astrologie, ”Vindecătorul”. Astfel, se anunță o perioadă foarte interesantă pentru viața sentimentală a Săgetătorilor. Luna Nouă poate fi momentul unei întâlniri semnificative pentru nativii singuri care își pot întâlni sufletul-pereche. Pentru cupluri, Luna Nouă din 16 aprilie poate fi un nou început sau poate fi un moment în care nativii Săgetător înțeleg cât de importantă este persoana iubită în viața lor sau cât de mult își doresc un copil. Pentru nativii Săgetător care au copii, Luna Nouă poate veni cu vești foarte bune privind succesul copiilor lor alte schimbări importante care ți privesc pe aceștia. În viața nativilor singuri se mai poate întâmpla ceva foarte important: mulți dintre ei se vor vindeca de cheful de aventuri și vor deveni mai responsabili în relații.  Timp de câteva luni, Saturn și Pluton retrograd pot aduce provocări în plan financiar. Este vorba, în primul rând, de diminuarea veniturilor obținute prin muncă proprie sau de datorii mai vechi, pe care veniturile obținute acum trebuie să le acopere. Unii nativi vor fi promovați, alții vor avea relații excelente cu șefii, în timp ce alți nativi vor da o atenție sporită imaginii personale, ca element important din succesul profesional.

Capricorn

Capricornii care vor să se mute în casă nouă, să înceapă o afacere de familie sau să se căsătorească au astrele de partea lor. Excelentă va fi și relația nativilor Capricorn cu copiii. Pentru unii Capricorni, Luna Nouă poate veni cu vești bune legate de o rudă apropiată, cu șansa de a se muta în casă nouă sau cu dorința de a întemeia o familie. Și, pentru că, din 15 aprilie, Mercur nu mai este retrograd în zodia Berbec, norocul le surâde nativilor și susține deciziile și schimbările importante. Și tot în zodia Berbec va ajunge, în ziua de 17 aprilie, asteroidul Chiron, ”Vindecătorul”. Acesta va influența relațiile nativilor cu familia și va contribui la vindecarea unor traume din trecut sau la stingerea unor vechi conflicte sau resentimente. Luna Nouă din data de 16 aprilie poate fi, pentru Capricorni, și un moment foarte bun pentru investiții imobiliare sau pentru lansarea unei afaceri de familie. Timp de câteva luni, Saturn și Pluton în mers retrograd vor produce schimbări importante în viața nativilor care vor trebui să își asume obligații suplimentare față de familie. Tot Saturn și Pluton retrograd pot modifica opinia unor nativi despre familie și căsătorie, iar aceștia își vor lua prin surprindere apropiații când vor anunța că au decis să se căsătorească. Venus și Soarele vor influența în mod pozitiv și relația nativilor Capicorn cu copiii.

Vărsător

Vărsătorii au noi șanse de afirmare dar trebuie să renunțe la vechile tipare de gândire negativă sau la tendința de a trăi din amintiri atunci când prezentul nu e așa cum și-ar dori. Pentru Vărsători, Luna Nouă din data de 16 aprilie poate aduce noi contracte, noi invitații la diverse evenimente, noi șanse de a călători sau noi oportunități de a socializa și de a se face remarcați. Importantă va fi și acțiunea asteroidului Chiron care îi va ajuta pe Vărsători să renunțe la tiparele de gândire negativă sau la tendința de a trăi din amintiri atunci când prezentul nu este așa cum și-ar dori. Iar aceste schimbări vor avea efecte extraordinare și în plan personal, și în plan profesional. Până în toamnă, Pluton și Saturn în mers retrograd vor readuce în atenția Vărsătorilor situații din trecut pentru care va fi nevoi de decizii sau soluții clare. În plan personal, Soarele și Venus vor aduce armonie în relațiile nativilor cu familia, iar în plan financiar, vor sprijini afacerile de familie sau investițiile imobiliare ale nativilor. Iar asta, pentru că, în astrologie, Venus este nu doar ”planeta Iubirii”, ci și ”Micul Benefic”. În plus, în cazul nativilor Vărsător, sectorul Carierei beneficiază în acest an (mai exact până la începutul lunii noiembrie 2018), de prezența Marelui Benefic Jupiter aflat în zodia Scorpion.

Pești

Peștii trebuie să fructifice toate oportunitățile profesionale și financiare. Uranus, planeta Schimbărilor neașteptate, se află, încă, în sectorul financiar din astrograma lor și provoacă ”instabilitate”. Marți, 17 aprilie, asteroidul Chiron, ”Vindecătorul” va ajunge în Berbec. Acesta îi va ajuta pe nativii Pești să renunțe la cheltuielile exagerate sau la risipirea banilor pe tot felul de fleacuri, mai ales în momentele în care se simt copleșiți de probleme. Luna Nouă din 16 aprilie le va aduce nativilor Pești noi oportunități financiare, cum ar fi un job mai bine plătit sau o colaborare care să le suplimenteze veniturile sau noi proiecte în care nativii să își valorifice cunoștințele, talentul sau experiența. Important este ca Peștii să nu rateze oportunitățile pentru că, până la jumătatea lunii mai, tot în casa Banilor din astrograma lor, se află Uranus, planeta Schimbărilor neașteptate, care a provocat, în cazul multor nativi, instabilitate financiară. Până în toamnă, Saturn și Pluton retrograd vor afecta relația Peștilor cu prietenii, statutul lor într-un anumit cerc profesional sau interesul acestora față de rețelele de socializare ori afacerile personale online. În 20 aprilie, Soarele va intra în zodia Taur și va dinamiza sectorul Comunicării, călătoriilor și negocierilor din astrograma Peștilor, unde se află, din 31 martie, și planeta Venus. Peștii nu prea vor sta pe-acasă, vor onora invitațiile primite și se vor distra cu prietenii. Săptămâna va fi foarte bună și pentru cei care au trecute în agendă negocieri, concursuri, examene sau interviuri de angajare. În cuplu, comunicarea va fi excelentă, iar eventualele tensiuni din trecut vor fi mai ușor de depășit acum, când Mercur nu mai este retrograd și nu mai provoacă tot felul de probleme sau încurcături.

Sursa:
huff.ro

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie