Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 16-20 aprilie 2018

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în vestul și sud-vestul țãrii, precum și în zona de munte, unde doar izolat și trecãtor vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 3 și 13 grade. Izolat va fi ceațã, în special în sud-estul țãrii.

Marți, 17 aprilie
Vremea va fi caldã pentru aceastã datã în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil în regiunile sud-estice și estice, unde numai izolat vor fi condiții sã plouã slab, dar va prezenta înnorãri temporar accentuate în restul teritoriului, unde local vor fi averse, descãrcãri electrice și unele intensificãri ale vântului, cu precãdere dupã-amiaza și noaptea. Izolat, îndeosebi la munte, cantitãțile de apã pot atinge 10…15 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 12…15 grade pe litoral și 25 de grade în nord-vest și centru, posibil și în Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade. În zonele joase, îndeosebi din sud-est, dimineața și noaptea se va semnala ceațã.

Miercuri, 18 aprilie
Vremea va deveni apropiatã de normal din punct de vedere termic în regiunile estice și centrale, dar se va menține caldã în restul teritoriului. Cerul va fi variabil în nord-vestul și sud-estul extrem al țãrii, unde numai izolat vor fi posibile ploi slabe, dar va prezenta înnorãri temporar accentuate în restul teritoriului și pe arii relativ extinse se vor semnala averse, trecãtor însoțite de descãrcãri electrice, iar pe spații mici cantitãțile de apã vor fi mai însemnate. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, iar cele minime se vor situa între 3 și 12 grade. În zonele joase, izolat, vor fi condiții de ceațã.

Joi, 19 aprilie
Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în sudul și estul țãrii, unde numai izolat și trecãtor vor fi ploi slabe, de scurtã duratã și posibil descãrcãri electrice. Pe crestele montane înalte, îndeosebi ale Carpaților Orientali, noaptea vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va avea intensificãri temporare în regiunile estice și montane, iar ziua local și în cele vestice și centrale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 22 de grade, iar cele minime se vor situa între 3 și 12 grade.

Vineri, 20 aprilie
Cerul va fi variabil și doar izolat, ziua, în sud-estul țãrii vor fi condiții de ploaie slabã. Vântul va continua sã prezinte intensificãri pe parcursul zilei în regiunile estice și sud-estice, precum și la munte, iar în rest va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, cu cele mai scãzute valori pe litoral, iar cele minime se vor situa în general între 2 și 9 grade.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 6…8 grade.

Marți, 17 aprilie
Vremea va fi caldã. Cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ploaie slabã, trecãtoare, vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi 21…22 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul a 8 grade.

Miercuri, 18 aprilie
Vremea va fi caldã. Cerul va fi temporar noros și, mai ales spre searã și noaptea, vor fi condiții de ploaie slabã, de scurtã duratã și descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimã va fi de 9…10 grade.

Joi, 19 aprilie
Cerul va avea unele înnorãri și trecãtor vor fi condiții de ploaie slabã, de scurtã duratã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimã va fi de 8…9 grade.

Vineri, 20 aprilie
Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla în general moderat, ziua. Temperatura maximã va fi de 19…20 de grade, iar cea minimã de 6…8 grade.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie