Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscop Săptămânal 29 iunie-5 iulie 2020

Săptămâna 29 iunie – 5 iulie 2020 aduce în prim plan ingresul lui Marte, planeta acțiunii, care își recapătă forța și puterea în tranzitul său prin zodia Berbec, zodia sa de domiciliu, aspect care ne amprentează pe toți pentru că vom simți mai puternic ca niciodată dorința de a acționa, de a ieși în față și a ne impune, de a ne cuceri și câștiga drepturile. Totodată, se resimte din plin aspectul pozitiv pe care-l face cu Saturn și astfel și noi vom da dovadă de multă maturitate în acțiunile noastre, de multă responsabilitate și perseverență în atingerea unor scopuri care, posibil să vizeze colectivitatea, societatea.

Pe data de 1 iulie 2020 se petrece un aspect între Soare și Mercur retrograd în zodia Rac, aspect care ne ajută să comunicăm mai mult cu sufletul, să fim mai intuitivi, mai sensibili, mai emoționali, dar și mai confuzi și mai impulsivi în reacțiile afective. Totodată, aspectul ne poate stimula creativitatea și imaginația și putem da naștere unor declarații, unor gesturi romantice. Pe de altă parte, Soarele și Mercur fac aspect cu planeta Uranus din Taur, iar asta poate aduce o serie de surprize neașteptate legate de comunicare, vești surpinzătoare, informații neașteptate, reforme legate de siguranța personală, dar și momente de conștientizare, de iluminare și schimbări de mentalitate.

Va fi o săptămână destul de impactantă, iar Saturn retrograd în Capricorn își va face simțită din plin prezența. În plus, vom avea parte de o Eclipsă de Lună în zodia Capricorn, însoțită de o Lună Plină, fenomen care se va petrece în ultima zi a săptămânii și va avea efecte pe cel puțin trei luni de aici înainte. Este un moment al încheierilor, al culegerii roadelor, însă va avea și impact karmic și va veni cu răsturnări de situație remarcabile pe care nu le putem nici anticipa și nici evita.

Berbec

Cei născuți în zodia Berbec se vor simți în această săptămână foarte stăpâni pe ei și vor avea curajul să facă niște schimbări legate de carieră pe care nici ei nu ar fi crezut că le pot face. Nativii, însă, trebuie să aibă grijă la dialog, la negocieri, la modul în care-și exprimă părerile pentru că pot intra în conflicte cu cei din jur, în special cu o persoană cu autoritate, fii un șef, fie un reprezentant al unei instituții a statului. Posibile tensiuni și probleme legate de membrii familiei. Dat fiind că eclipsa și conjuncția de care vorbeam se petrec pe casa carierei este foarte probabil ca nativii să încheie ceva profesional, poate un proiect, ceva care nu-i mai reprezenta și care nu-i lăsa să evolueze în direcția dorită.

Taur

Pentru cei născuți în zodia Taur este o săptămână foarte bună din multe puncte de evdere. În primul rând, guvernatoarea lor, Venus, nu se mai află în mers retrogard și pot scăpa de multe confuzii sentimentale, iar în al doilea rând, Uranus, planeta surprizelor, care se află în semnul lor face aspecte foarte bune și le poate aduce nativilor vești neașteptate, dar care să-i surprindă plăcut, posibil chiar ocazia de a relua un dialog mai vechi, o negociere, ocazia de a rezolva ceva legat de acte sau chiar ocazia de a cunoaște noi persoane cu care să înceapă proiecte noi, să-și facă planuri profesionale împreună. Este o perioadă impactantă care poate aduce schimbări de mentalitate, viziune și principii.

Gemeni

Felul în care gândesc cei născuți în zodia Gemeni, principiile și credințele lor, felul în care comunică, creativitatea, imaginația pot fi atuuri care să îi ajute pe nativi în această săptămână să se facă cunoscuți, văzuți, remarcați de către o persoană din anturaj sau chiar de către cineva pe care nativii îl plac, pentru care au sentimente. Pe de altă parte, dacă își renegociază un contract financiar, este neapărată nevoie să dea dovadă de înțelepciune în dialog și să nu se grăbească să ia decizii, să semneze. Posibil să fie vorba și de niște rezolvări financiare, legate de o moștenire, un bun de patrimoniu. O aventură sentimentală se poate transforma în ceva mai serios sau se poate încheia.

Rac

Cei născuți în zodia Rac vor fi destul de tensionați în legătură cu sectorul profesional, poate legat de o ascensiune profesională, de carieră și sunt sfătuiți să nu ia decizii impulsive sau să acționeze într-un moment de tensiune, ci să dea dovadă de multă înțelepciune. Meditația, schimbarea unui sistem de valori, de principii se pot dovedi de bun augur pentru nativi. În plus, pot să-și asculte intuiția pentru că pot primi răspunsuri. Este important de punctat că eclipsa și această conjuncție vin să încheie o situație partenerială care nu le aduce pace și liniște și nu este exclus ca unii Raci să discute despre divorț.

Leu

Cei născuți în zodia Leu pot avea idei bune, inspirație despre cum să facă bani sau despre cum să-și valorifice o moștenire, un bun de patrimoniu. Nativii se pot pune în valoarea foarte bine în carieră și pot reuși să trezească interesul unor persoane importante și surprizele plăcute nu vor întârzia să apară. Pe de altă parte, se cere mai multă odihnă și evitarea stresului pe cât posibil, mai ales a frământărilor care pot epuiza. Eclipsa și conjuncția pot aduce schimbări majore legate de stilul de viață, poate chiar un nou loc de muncă celor care-și caută.

Fecioară

Cei născuți în zodia Fecioară au parte de o săptămână intensă în plan relațional și sentimental. Unii nativi trec prin reevaluări afective care vin și cu răspunsuri, alții se pot lăsa furați de vraja unei aventuri romantice, lăsând total deoparte raționamentul și logica cu care au fost înzestrați. Nativii trebuie să știe că eclipsa de Lună și conjuncția se formează în sectorul iubirii și pot aduce încheieri legate de acest capitol. Se cere foarte mare atenție în cazul nativilor care au copii și care pot avea dificultăți legate de creșterea și educația lor.

Balanță

Cei născuți în zodia Balanță au parte de ingresul lui Marte în sectorul partenerial și de săptămâna aceasta vor simți nevoia de a acționa, de a face o schimbare în cuplu, pentru unii voită, pentru alții forțată de o situație de destin. Oricum, Venus, guvernatoarea lor, revenită în mers direct îi sprijină în deschiderea de noi orizonturi sentimentale, în acceptarea unor noi principii și mentalități. Eclipsa de Lună și conjuncția se petrec în sectorul familiei și pot aduce surprize neașteptate care vin din partea rudelor, părinților în special, dar și legate de o locuință sau un bun de patrimoniu.

Scorpion

Cei născuți în zodia Scorpion își vor dedica mare parte din această perioadă muncii sau se vor axa foarte mult pe rezolvarea unei probleme de sănătate. Este o perioadă bună să depășească o supărare în cuplu, însă atenție mare la tendința de a călca strâmb. Odată cu eclipsa de Lună se pot afla secrete, pot ieși la suprafață informații și nu este exclus ca energia conjuncției să vină cu puternice tranformări interioare, cu o mare nevoie de reevaluare a valorii personale.

Săgetător

Cei născuți în zodia Săgetător s-ar putea să aibă parte de tensiuni în viața sentimentală, să nu le iasă ceva ce-și doresc, o persoană care le place, inclusiv partener de viață, să nu le răspundă pe aceeași vibrație, să nu simtă la fel ca ei. Va fi nevoie de comunicare, de dialog dacă-și doresc să rezolve situația. Faptul că Jupiter, guvernatorul lor, este implicat în conjuncție nu le va fi tocmai pe plac și este posibil să resimtă nevoia de a face o schimbare majoră în viață pentru a progresa. În plan financiar, eclipsa poate fi impactantă pentru unii nativi, aducând situații neașteptate, iar pentru alții poate fi un stimul pentru a se pune mai mult în valoare și chiar pentru a-și valorifica niște calități, talente cu care au fost înzestrați.

Capricorn

Cei născuți în zodia Capricorn au parte de niște transformări remarcabile săptămâna aceasta și nativii vor simți nevoia pe de o parte de a se desprinde de trecut, pe de altă parte de a pune punct unei relații de prietenie care nu-i mai definește, pe de altă poate fi vorba de renunțarea la un proiect profesional în care investesc timp și nu dă roade. Li se recomandă mai multă înțelepciune în dialogurile profesionale, în negocieri

Vărsător

Cei născuți în zodia Vărsător au parte de o săptămână bună în care reușesc să rezolve o situație care vizează locul de muncă sau sectorul financiar sau poate fi vorba chiar de rezolvarea unui context ce ține de locuință, relația cu familia. În plan sentimental pot da dovadă de multă maturitate și responsabilitate și este posibil să ajungă la o înțelegere, la un acord cu persoana iubită sau chiar cu un partener de afaceri. Cei singuri pot cunoaște pe cineva, însă se cere răbdare pentru că pot fi dezamăgiți ulterior. În preajma eclipsei este recomandat să se odihnească mai mult pentru că se pot confrunta nu doar cu epuizare psihică, ci și cu temeri și frici nejustificate și cu simptome ale unor afecțiuni mai vechi.

Pești

Cei născuți în zodia Pești simt că-și recapătă puterea săptămâna această pentru că Marte le părăsește pe deplin zodia după o perioadă în care i-a supus unei energii copleșitoare. Pentru mulți nativi se poate activa dorința de a câștiga mai mulți bani și astfel de a-și atinge un obectiv, un plan, poate chiar care să vizeze cumpărarea unei locuințe. Se cere mai multă atenție la modul în care se expun în fața celorlalți. Pot avea parte de bârfe și le poate fi afectată imaginea profesională. Eclipsa și conjuncția pot aduce o remarcabilă schimbare legată de o relație de prietenie sau de un proiect personal. În dragoste se întrevăd dialoguri lămuritoare, reluarea unor teme din trecut, iar cei singuri pot fi mai dornici de a cunoaște pe cineva. Intuiție foarte bună în afaceri și dragoste.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie