Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo pe 2 săptămâni

Începutul lunii iulie va aduce temperaturi caniculare în mai multe zone din țară, cu maxime care ajung la 34 de grade Celsius, atată meteorologii în prognoza pentru următoarele două săptămâni, publicată astăzi. Primele zile din luna iulie aduc și ploi în majoritatea zonelor. Estimarea este realizată pe baza datelor Centrului European pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia.

Vremea în Banat

Prima săptămână a lui iulie va fi caracterizată de temperaturi ce se vor încadra între 28 și 34 de grade, iar meteorologii estimează că cea mai călduroasă zi va fi pe 2 iulie. Minimele termice cele mai mici se vor înregistra chiar în prima zi a lunii, atunci când mercurul din termometre nu va depăși 15 grade. Cele mai mari minime termice se vor înregistra pe 3 iulie, între 18-20 de grade.

 În cea de a doua săptămână media temperaturilor maxime va fi puțin mai scăzută și se va încadra între 26 și 30 de grade, iar a minimelor între 14 și 17 grade.

De asemenea, vor avea loc și fenomene specifice instabilității atmosferice, în special în prima perioadă a prognozei.

Vremea în Crișana

Prima partea a prognozei va aduce vreme oscilantă din punct de vedere termic. În prima zi din iulie, maximele vor ajunge la 32 de grade, urmând ca a doua zi să scadă și cu 5 grade, iar apoi în următoarele două termperaturile vor depăși din nou 30 de grade. Media temperaturilor minime va avea variații mai mari tot în prima săptămână, când se va situa între 14 grade în data de 1 iulie și 19 grade în 3 iulie.

În cea de a doua săptămână media minimelor va oscila în general între 14 și 16.

Vor fi posibile, de asemenea, fenomene specifice instabilității atmosferice încă din prima zi de iulie.

Vremea în Transilvania

Vremea va fi călduroasă, cu temperaturi ce vor depăși 30 de grade, în primele zile ale lunii. Ulterior, se va răci ușor, iar maximele se vor se vor situa în intervalul 25- 29 de grade.  Cele mai mari minime vor fi la începutul  intervalului, precum și între 3 și 5 iulie, când media lor va atinge 15…17 grade.

Vor fi posbile ploi însoțite de descărcări electrice pe toată perioada prognozată.

Vremea în Maramureș

Temperaturile în primele zile din iulie se vor situa în jurul valorilor de 30 – 31 de grade, însă ulterior, meteorologii anunță diferențe ale acestora chiar și de 7 grade. Către finalul intervalului media temperaturilor maxime se va încadra între 24 și 28 de grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi.

Vremea în Moldova

Prima parte a prognozei va aduce o vreme călduroasă în cea mai mare partea a teritoriului cu maxime ce vor depăși 30 de grade. Însă vor scădea către a doua parte a intervalului, media lor situându-se între 27 și 29 de grade.

Vor posibile ploi și descărcări electrice în primele 2 zile ale lunii, dar și după data de 3 iulie.

Vremea în Dobrogea

Valorile termice nu vor avea variații semnificative, media maximelor termice vor oscila între 28 și 32 de grade, iar a minimelor între 18 și 22.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului și după data de 3 iulie.

Vremea în Muntenia

Vremea va fi foarte călduroasă, chiar caniculară, cu temperaturi ce vor depăși 30 de grade. Cele mai ridicate valori se vor înregistra între 30 iunie și 4 iulie, când media se va situa în jurul a 34 de grade.

Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor înregistra izolat, dar se vor extinde după data de 3 iulie

Vremea în Oltenia

Până pe data de 3 iulie vremea va fi foarte caldă, cu maxime ce se vor încadra între 32 și 34 de grade, apoi valorile termice maxime vor scădea ușor până la 28 – 31 de grade. 

Puține șanse de ploaie în primele două zile ale lunii, însă probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice se vor înregistra după data de 2 iulie.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “medicul m-a consultat”/ “am consultat medicul”/ …
Corespondenta la redactie