Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscop Săptămânal 3-9 februarie 2020

Săptămâna 3 – 9 februarie 2020 este marcată de tranzitul lui Mercur, planeta comunicării, a negocierilor și a rațiunii, care intră în zodia Pești încă din prima zi a perioadei analizate și care nu amprenta deloc plăcut modul în care intercaționăm cu ceilalți. În această săptămână, dialogul poate fi mai greoi, putem interpreta greșit mesajele celorlalți sau noi, la rândul nostru, putem transmite infoermații eronate, evazive. Aspectul plăcut pe care Mercur îl face cu Uranus, planeta adevărului și a surprizelor, poate detensiona puțin comunicarea în sensul că ne vom exprima cu multă dezinvoltură și vom fi foarte direcți, independenți și liberi în modul de transmitere a informațiilor.
Pe data de 7 februarie 2020, Venus, planeta iubirii și a banilor, va începe să tranziteze zodia Berbec, iar din această ipostază, Venus nu se simte deloc bine, iar energia sa este destul de conflictuală. Astfel, în zona relațiilor cu cei din jur, indiferent de natura lor, dar cu precădere cele sentimentale, pot apărea tensiuni și vom tinde să fim acaparatori și chiar agresivi în demonstrarea iubirii. Venus, care încă se va afla în zodia Pești, va face un aspect plăcut cu Saturn, iar din acest punct de vedere, în preajma zilei de 4 februarie, vom da dovadă de înțelepciune în dragoste și vom fi răbdători cu cel de lângă noi, vom avea chiar ocazia să învățăm lecții perțioase care să ne ajute pe viitor și, un alt aspect important, vom fi foarte perseverenți în a cuceri pe cineva sau în a ne atinge un obiectiv sentimental.
În ultima zi a săptămânii 3 – 9  februarie vom avea parte de fenomenul de Lună Plină care se va produce în zodia Leu și care va veni cu încheierea unor etape din viața noastră care nu ne ajută să  ne afirmăm, să ne punem în evidență, să strălucim. Ceea ce ne ține pe loc, va fi eliminat odată cu această lunație, iar fiecare zodie în parte va fi amprentată în alt sector de viață.

Sfat! Persoanele care-și cunosc ascendentul zodiacal, sunt sfătuite să-și citească întâi previziunile pentru ascendent și apoi previziunile pentru zodie!

Berbec

Pentru cei născuți în zodia Berbec, această săptămână va fi deosebit de impactantă în plan sentimental. Cu Venus în semnul lor, nativii vor da dovadă de mult sex-appeal, vor fi cuceritori, dar și foarte deschiși către aventuri sentimentale, aspect care ar putea aduce infidelitatea la pachet în cuplurile unde unul din nativi este Berbec sau are ascendentul în Berbec. Nativii vor fi avari după iubire și nu este exclus să-și strige dragostea în gura mare, însă va trebui să țină cont de faptul că Luna Plină poate încheia un capitol sentimental pentru că întocmai în sectorul iubirii se formează. În Plus, cu Mercur în tranzit prin sectorul subconștientului, este posibil ca acești nativi să treacă printr-o etapă de rememorare a trecutului, să readucă amintirile în prezent și nu este exclus să reia legătura cu o fostă iubire. Vor trebui să lupte cu impulsivitatea lor caracteristică pentru a nu comite greșeli ce nu mai pot fi reparate. Pe de altă parte, este o excelentă perioadă pentru creativitate și pentru a-și pune în lumină talentele, pentru a se face remarcați printr-o pasiune care sp le aducă și ocazia de a atinge succesul în carieră.

Taur

Cei născuți în zodia Taur s-ar putea să aibă parte de conflicte cu prietenii pe diferite motive, cu precădere în a doua parte a săptămânii. Poate este timpul să spună un adevăr cuiva din anturaj sau să accepte o critică constructivă. Cu Venus, planeta lor guvernatoare, în tranzit prin sectorul subconștientului, nativii pot avea ocazia să vindece niște traume din trecut sau să reia legătura cu o fostă iubire, posibil cu un partener care se află la distanță sau în altă țară. Pe de altă parte, nu este exclus să dezvolte o pasiune pentru o persoană cunoscută într-o călătorie. Luna Plină ar putea aduce încheierea unei etape care vizează familia sau locuința. De exemplu, nativii care nu sunt lăsați de părinți să se afirme într-un domeniu, vor schimba radical foaia. Totodată, nu vor mai dori să accepte autoritatea excesivă a nimănui și vor impune limite.

Gemeni

Cei născuți în zodia Gemeni sunt sfătuiți să fie foarte atenți la comunicarea cu persoanele care reprezintă o autoritate în viața lor. Relațiile cu șefii, cu autoritățile statului, cu părinții pot fi dsetul de tensionate și pot aduce conflicte. Pe de altă parte, aceste răsturnări de situație de acum pot fi constructive pentru nativi, mai ales că Mercur le este guvernator și este implicat în acest aspect. În plan sentimental, nu este exclus ca Gemenii să facă o pasiune pentru o persoană din anturaj sau o relație de prietenie să se transforme în iubire sau, poate, cineva din trecut îi va căuta pentru a reînnoda relația. Cert este că Luna Plină va încheia un capitol legat de comunicare sau de o misiune a nativilor care presupunea o deplasare, un proces de învățare sau predare. Acest aspect poate aduce inclusiv obținerea unei diplome, unui atestat.

Rac

Cei născuți în zodia Rac sunt sfătuiți să nu se grăbească la drum în această săptămână și dacă o fac, să călătorească cu prudență. O serie de nativi pot lua legătura cu persoane din străinătate și pot avea parte de discuții care, dacă nu sunt tensionate, oricum nu se vor termina în avantajul lor imediat sau se vor spune niște lucruri mult prea direct pentru a fi digerate pe moment. Venus în tranzit prin sectorul carierei, în aspecte bune cu Saturn, le poate aduce nativilor multă armonie în cuplu și, din punct de vedere profesional, poate veni cu noi oferte, noi parteneriate, noi colaborări pe care sunt sfătuiți să nu le refuze. Faptul că Luna Plină aduce încheierea unui capitol financiar, a unei surse de venit, posibil să însemne, în acest context, și că nativii renunță la o asociere, la un proiect pentru a începe altceva ce va aduce și o creștere a veniturilor.

Leu

Cei născuți în zodia Leu au parte de Luna Plină întocmai în semnul lor, iar această lunație le va aduce încheierea unei etape fie din viața personală, relațională, fie din cea profesională. Cel mai probabil, acele povești de iubire care nu mai funcționează, care restricționează nativii, se vor încheia acum, însă poate fi vorba și de încheierea unei colaborări, asocieri, proiect personal. Venus le poate deschide noi orizonturi profesionale, financiare și chiar amoroase, având în vedere că o pasiune poate lua naștere într-o călătorie sau cu o persoană din străinătate, mai ales că Marte, planeta sexului, le tranzitează în continuare sectorul sentimental. Mercur va incita dialogurile despre sex, pasionale, dar totodată le poate favoriza și obținerea unei moșteniri sau rezolvarea unei situații care ține de credite, facturi, impozite.

Fecioară

Luna Plină le oferă ocazia celor născuți în zodia Fecioară să încheie un capitol legat de trecut, să depășească o anumită situație care i-a stresat, traumatizat, să dizolve, poate, o obsesie avută, un tipar de raționament. Li se cere multă prudență la sănătate, multă odihnă, atenție la alimentație și la gestionarea nivelului de stres de la locul de muncă. Venus le poate aduce ocazia de a-și îmbunătăți veniturile, poate cineva le returnează o sumă de bani sau intră în posesia unui bun material pe care-l pot valorifica. În plan sentimental, dialogul cu persoana iubită poate fi mai tensionat, însă pentru că Mercur le este și guvernator, aceste tensiuni ar trebui să fie constructive și să ducă la lămurirea unor situații incerte în cuplu.

Balanță

Cei născuți în zodia Balanță s-ar putea să culeagă roadele unor proiecte mai vechi la acaestă Lună Plină de la finele săptămânii, însă poate fi și un moment care să încheie niște relații de prietenie care nu s-au dovedit sincere sau au blocat evoluția nativilor. Mecur în tranzit prin sectorul muncii poate stimula unii nativi să-și ceară drepturile financiare cu mai mult curaj, iar pe de altă parte, poate aduce unele tensiuni, unele blocaje în comunicarea cu colegii și superiorii. Venus, guvernatoarea lor, va tranzita întocmai sectorul relațiilor și al căsătoriei, iar în acest răstimp în plan sentimental lucrurile au mari șanse să se așeze la locul lor și armonia să reabiliteze relațiile. Cei singuri au șanse mari să cunoască pe cineva în acaestă perioadă și să se îndrăgostească sau să facă o pasiune puternică.

Scorpion

Cei născuți în zodia Scorpion au parte de tranzitul lui Mercur întocmai în sectorul iubirii, iar acest aspect poate îngreuna mult comunicarea cu partenerul de viață, dar și cu copiii, acolo unde este cazul. Acesta spect poate aduce unele tensiuni relaționale și le poate pune obstacole celor care lucrează în zona creativă și intelectuală. Pe de altă parte, în sectorul profesional îl au alături pe Venus și pot apărea oportunități în acest sens care să-i ajute pe nativi să-și consolideze relația la locul de muncă, să-și desfășoare cu mai multă răbdare și ușurință activitățile, sau chiar să facă schimbări, având în vedere că Luna Nouă vine cu încheierea unei etape legate de carieră. Nu este exclus ca unii nativi să facă o pasiune pentru o persoană cunoscută prin intermediul profesiei.

Săgetător

Cei născuți în zodia Săgetător vor avea parte de tensiuni și un dialog mai greoi cu membrii familiei, iar cei care se preocupă de regimul unei locuințe pot întâmpina unele surprize în acest sens. Avantajați de Mercur vor fi nativii care au de rezolvat situații ce țin de acte, documente, vânzări/cumpărări de imobile. Cu Venus în tranzit prin sectorul iubirii, nativii pot avea parte de noi cuceriri, pot da dovadă de un sex-appeal crescut și pot fi mai determinați să filtreze și să intre în aventuri sentimentale, mai ales că Marte, planeta sexului, le traversează acum zodia și le aduce multă energie în acest sens. Posibil ca prin intermediul unor pasiuni comune să cunoască și persoanele care să le trezească interesul. Luna Plină poate aduce schimbarea unor principii și filozofii de viață după care s-au ghidat până acum sau le poate aduce încheierea unei etape ce ține de călătorii, străinătate și cursuri de dezvoltare. Nu este exclus ca unii nativi să obțină niște diplome în acaestă perioadă.

Capricorn

Cei născuți în zodia Capricorn vor trebui să aibă mai multă grijă la comunicare și la felul în care-și exprimă ideile pentru că pot fi mult prea direcți și-și pot deranja interlocutorii. Negocierile le sunt favorabile dacă respectă aceste condiții și pot semna noi contracte neașteptate, contracte cu bătaie pe termen lung. Venus în tranzit prin sectorul familiei poate armoniza legăturile cu cei dragi, dar nativii trebuie să fie atenți la cerințele pe care le formulează față de aceștia. Posibil ca acum mulți Capricorni să simtă nevoia să investească mai mulți bani în propria locuință pentru renovări și reamenajări. Luna Plină va veni cu încheierea unui capitol financiar, aspect care poatea duce o moștenire sau bani din tranzacția unor bunuri de patrimoniu, sau un câștig în cazul unui proces, o achitare de datorii, încheierea unui credit, dar pe de altă parte poate aduce o nouă etapă în viața sexuală, poate o revigorare în cuplu sau un nou partener pentru cei singuri.

Vărsător

Cei născuți în zodia Vărsător au parte de tranzitul lui Mercur prin sectorul financiar și din această postură nativii pot avea parte de negocieri favorabile, deși îngreunate. Este un moment bun să-și ceară niște drepturi financiare sau să-și acorde ei înșiși mai multă valoare prin munca ce o depun. Nativii trebuie să fie atenți și la cheltuieli pentru că pot exagera. Venus îi va susține în comunicare, însă pe unii îi poate face să fie mult prea autoritari și impunători, iar pe alții să spună lucrurilor pe nume, direct și fără perdea. Cei care studiază vor avea o perioadă favorabilă. Posibile oportunități neașteptate de la drum, mai ales pentru cei care lucrează departe de casă sau care trebuie să întreprindă deplasări pentru a rezolva situații ce țin de acte. Una pLină se va forma în sectorul parteneriatelor și poate aduce încheierea unei relații de lungă durată dacă partenerul nu se ridică la standardele nativilor sau nu poate să-i pună în evidență prin ceea ce face, cu alte cuvinte le umbrește strălucirea. Nu este exclus ca un parteneriat profesional să ajungă la apogeu acum și să se culeagă roadele.

Pești

Cei născuți în zodia Pești au parte de tranzitul lui Mercur întocmai prin semnul lor și nativii trebuie să aibă mai multă grijă la ceea ce vorbesc pentru că uneori pot exagera și pot spune lucruri greu de înțeles de către ceilalți. Pentru că vor fi mai confuzi decât de obicei, aceștia nu ar trebui să ia decizii majore în această perioadă, mai ales că va urma și o retrogradare a lui Mercur în semnul lor după jumătatea lunii februarie. Tendința de a vorbi prea mult spunând lucruri lipsite de interes va exista și va trebui stăpânită, mai ales că vor da dovadă de o sinceritate greu de digerat de cei din jur. Cu Venus în tranzit prin sectorul financiar, nativii pot avea tendința de a cheltui peste măsură, însă, este totodată posibil să aibă și parte de oferte și oportunități care să le îmbunătățească veniturile. Acest aspect poate veni inclusiv în condițiile schimbării locului de muncă cu unul mai bine plătit și spunem asta pentru că Luna Plină va încheia o etapă ce ține de locul de muncă, ceea ce poate însemna un job nou sau noi sarcini și responsabilități remunerate suplimentar. Oricum, nativii trebuie să aibă mai multă grijă la sănătate, la tendința de suprasolicitare, pentru că Marte în tranzit prin sectorul carierei îi poate energiza prea mult și-i poate determina să facă tot posibilul să se facă remarcați.

Sursa

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie