Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscop Săptămânal 18 – 24 mai 2020

Săptămâna 18 – 24 mai 2020 este marcată de ingresul Soarelui în zodia Gemeni, aspect care se va petrece pe data de 20 mai și care, la doar două zile distanță, va fi urmat de Luna Nouă din zodia Gemeni, fenomen care va aduce noi începuturi și va deschide noi oportunități, în special legate de comunicare, comerț, sistem educațional, călătorii pe distanțe scurte. Vom avea ocazia să cunoaștem oameni noi, să legăm noi prietenii, să ne creionăm noi orizonturi. Ideile nu ne vor lipsi și informațiile noi ne vor acapara.

Începând cu data de 21 mai 2020, Venus retrograd din zodia Gemeni, dar și Mercur, întocmai guvernatorul Gemenilor, vor face aspecte tensionate cu Neptun din Pești. În preajma acestor zile s-ar putea să fim deziluzionați, dezamăgiți de situații, oameni, dialoguri, motiv pentru care ar trebui să nu avem așteptări prea mari de la cei din jur, ci să ne bazăm pe propriile puteri. În poveștile de iubire pot ieși la suprafață secrete, infidelități, dar mai ales putem vedea adevărata față a partenerului. Pe de altă parte, vom fi confuzi, bulversați, tentați să dăm crezare zvonurilor, informațiilor mincinoase și știrilor false.

Pe data de 22 mai, Venus retrograd va face o conjuncție cu Mercur, intrat în zodia Gemeni, aspect care va aduce lămuriri în relații, dialoguri raționale care pot aduce împăcări (dar și despărțiri) și idei bune despre cum să ne revizuim strategiile financiare. De asemenea, este o perioadă bună să spunem tot ceea ce am ținut în noi, să facem dezvăluiri ale unor adevăruri pe care le-am ținut ascunse, să tragem concluzii.

Berbec

Cei născuți în zodia Berbec vor avea ocazia să iasă în evidență prin comunicare, dialog, discursuri publice. Noi începuturi se întrevăd legate de acest sector, aspect care poate aduce noi proiecte educaționale, noi negocieri, în special ale unor contracte financiare mai vechi, ale unor plăți. Nativii vor avea idei și și le vor exprima cu ușurință în această perioadă, însă este de preferat să nu spună chiar tot ce le trece prin minte și nici să nu creadă chiar tot ce le ajunge la urechi. Posibil să lămurească o situație legată de cuplu, de un fost partener.

Taur

Cei născuți în zodia Taur au parte de noi începuturi financiare, aspect care poate însemna noi inițiative care să le îmbunătățească veniturile, dar și renegocieri ale unor contracte din trecut. Posibil ca unii nativi să reia o colaborare. Este o perioadă bună să negocieze niște aspecte profesionale, chiar salariul. De asemenea, nativii vor avea idei inedite despre cum să se pună într-o nouă lumină, să se afirme în carieră. Este momentul să-și descopere un talent și să-l valorifice. De verificat facturile, cheltuielile restante, datoriile.

Gemeni

Cei născuți în zodia Gemeni au parte de ingresul Soarelui în semnul lor, dar și de formarea aspectului de Lună Nouă, prin urmare pentru nativi se anunță noi începuturi importante, legate de viața personală, de principii, relații, dar și de sectorul profesional. Nativii reușesc să se reorganizeze în tot acest haos din ultima perioadă și reușesc să-și demareze planuri și proiecte avute, mai ales dacă acestea au legătură cu comunicarea, educația și comerțul. Reevaluarea trecutului va fi primordială pentru că de această dată primește noi rațiuni pentru a-l dizolva și vindeca. Este momentul să treacă de un obstacol, de o barieră avută, să se desprindă de niște credințe și prejudecăți.

Rac

Cei născuți în zodia Rac au ocazia să-și rescrie prezentul prin acceptarea și reevaluarea dintr-un alt punct de vedere a trecutului, cu fricile lui, cu temerile și obsesiile lui. O serie de mentalități, gânduri, idei se pot recontura foarte frumos acum, dar pentru asta este nevoie să coboare în adâncurile lor, în profunzimea ființei lor. În plan financiar pot veni vești bune și nu este exclus să fie vorba de o renegociere a unui contract din trecut sau de un context care prevede o moștenire, partaj. Se întrevede sprijin de la partenerul de viață și ocazia de a lămuri o situație mai delicată din trecut.

Leu

Cei născuți în zodia Leu au parte de o perioadă favorabilă comunicării, revederii cu cei dragi, reluării unor relații de prietenie. Totodată, este o săptămână în care au șansa de a lega noi prietenii, de a pune în funcțiune planuri mai vechi care au fost limitate. Este un moment foarte bun pentru a relua un dialog de afaceri, o renegociere a unui parteneriat, colaborare. În plan sentimental, există posibilitatea unei împăcări, dacă se schimbă reguli în cuplu și se ajunge la noi acorduri.

Fecioară

Cei născuți în zodia Fecioară au parte de noi începuturi legate de carieră, de sectorul profesional, iar nativii au mari șanse să se afirme prin comunicare sau în activități legate de acest sector, activități academice, dar și legate de comerț, cu atât mai mult cu cât Mercur le este și guvernator.  Totuși, există riscul de a se iluziona înainte de vreme, deci pașii mici și siguri vor fi de bun augur acum. Creativitatea, intuiția îi va susține în această perioadă. Fecioarele vor ajunge la concluzii raționale legate de principiile și credințele cu care trebuie să meargă mai departe.

Balanță

Cei născuți în zodia Balanță au ocazia să-și pună în ordine viața sentimentală, mai ales că Venus retrograd, guvernatoarea lor, îi susține în redefinirea unor principii și mentalități legate de modul în care își manifestă sentimentele și le primesc pe ale celorlalți. Pe de altă parte, pot avea parte de momente de epifanie care vor contribui la redefinirea și îmbunătățirea stilului de viață. Zona studiului și a cunoașterii este activă și nativii pot învăța multe lucruri noi în această perioadă, pot chiar decide să studieze ceva nou care să-i ajute în zona profesională.

Scorpion

Cei născuți în zodia Scorpion au parte de transformări interioare profunde, mai corect spus, continuă șirul acestor transformări deja începute cu ceva timp în urmă cu conștientizări. Marte, guvernatorul lor, nu-i susține foarte mult în afirmarea unor talente personale, însă îi motivează să-și schimbe atitudinea față de ei înșiși dacă-și doresc mai mult. Sentimental, pot avea parte de deziluzii majore, deci nu este momentul să se avânte în noi relații pentru că nu vor depăși stadiul de aventură.

Săgetător

Cei născuți în zodia Săgetător au parte de multă determinare în sectorul profesional și au ocazia să se pună în evidență cu ajutorul comunicării, aspect care poate aduce (re)negocierea unui contract de colaborare, unui parteneriat foarte avantajos. Luna Nouă se formează în sectorul relațiilor și pentru mulți nativi poate aduce noi povești de dragoste, însă dat fiind că Venus, întocmai planeta iubirii, este retrogradă acestea pot să nu aibă longevitate. În schimb, sunt susținute dialogurile de împăcăre, lămurirea unor aspecte de cuplu.

Capricorn

Cei născuți în zodia Capricorn pun în aplicare noi strategii financiare raționale și nu este exclus să aducă îmbunătățiri legate de modul în care-și desfășoară activitățile. Negocierile s-ar putea să nu fie ușoare, iar sarcinile primite la locul de muncă să nască cotroverse. O serie de Capricorni pot lua decizia de a schimba un loc de muncă pentru unul mai bine plătit. Atenție la noile contracte semnate pentru că se pot strecura erori, pot fi înșelătoare.

Vărsător

Cei născuți în zodia Vărsător au parte de noi începuturi în dragoste. Poate fi vorba de noi relații, însă dat fiind că Venus, planeta iubirii, retrogradează, șansele să depășească stadiul de aventură sunt minime. Cu toate astea, sunt susținute împăcările și nativii se pot întoarce la o fostă relație, însă este recomandat să stabilească foarte clar termenii și condițiile. Creativitatea și istețimea financiară pot ajuta nativii să se pună mai mult în valoare.

Pești

Cei născuți în zodia Pești au parte de momente și dialoguri delicate în familie sau legate de familie, de o locuință, de regimul unui bun de patrimoniu. Posibil ca unii nativi să se iluzioneze în privința achiziționării unei case, însă actele să nu fie în regulă, să mai fie nevoie să se agite pentru a obține tot ce le trebuie. Pe de altă parte, unii nativi pot fi stimulați să își schimbe domiciliul, să se mute cu persoana iubită, însă această decizie nu trebuie să fie pripită, ci analizată foarte rațional.

Sursa

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie