Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Horoscopul săptămânii 11-17 decembrie 2017

Berbec

Berbecii beneficiază, din plin, de generozitatea celor din jur. Se poate spune că, în cazul lor, Moș Nicolae se întoarce cu încă o serie de cadouri. Primele zile ale săptămânii vor fi dominate de prezența Lunii în sectorul Mariajului și al relațiilor din astrograma Berbecilor, aspect care va aduce mai multă armonie în cuplu și la serviciu sau în afaceri. Dar pentru asta, Berbecii trebuie să își atenueze dorința de a-și impune ideile și de a deține controlul, la care îi îndeamnă planeta Marte (cea care îi patronează) aflată în zodia puterii, Scorpion. Aspectul armonios de „conjuncție” dintre Soare și Mercur le va aduce vești oficiale importante sau îi va îndemna să facă planuri de călătorii și de vacanță. Multe planuri! Dar asupra lor, Berbecii vor tot reveni în perioada următoare. Berbecii vor beneficia din plin de generozitatea partenerului sau a altor persoane care îi apreciază și s-ar putea spune că, în cazul lor, Moș Nicolae mai aduce o serie de cadouri. În weekend, Berbecii vor avea parte de surprize, așa cum anticipează aspectul armonios dintre Soare și Uranus, planeta Schimbării (aflată, acum, în zodia lor). Poate fi vorba de o invitație la un eveniment la care nici nu sperau să ajungă sau o vizită neașteptată a unui fost coleg sau a unui prieten pe care nu l-au mai văzut de mult timp. De asemenea, poate fi vorba de o veste foarte bună despre o afacere  online sau despre un proiect promovat pe internet.

Taur

Taurii au bani pe care îi dau pe lucruri frumoase și de calitate. Le place viața, nu își refuză nimic, dar și muncesc mult pentru a-și permite tot ce vor. Prezența Lunii în zodia Balanță chiar din prima zi a săptămânii și până miercuri va îndrepta atenția Taurilor spre carieră, iar armonia dintre aceasta și planeta Venus se va regăsi în relațiile nativilor cu șefii și colegii. Miercuri, 13 decembrie, conjuncția dintre Soare și Mercur retrograd în zodia Săgetător va dinamiza sectorul Avantajelor obținute prin intermediul altora din astrograma Taurilor. Astfel, aceștia vor primi vești mult așteptate legate de un împrumut pe care l-au solicitat sau de o bursă ori alt fel de finanțare pentru care au concurat. Joi și vineri, sectorul Relațiilor din astrograma Taurilor va fi influențat de aspectele favorabile pe care Luna le va forma cu planetele Neptun, Jupiter și Pluton. Vor fi zile senine în cuplu, iar relația nativilor cu copiii va fi armonioasă. Vineri, 15 decembrie, conjuncția dintre Mercur retrograd și Venus va aduce vorbe de iubire, iertare sau împăcare sau călătorii în doi, în locuri pline de semnificație pentru cuplu. În weekend, Vasile dintre Soare și Uranus le poate aduce Taurilor vești neașteptate de la un fost partener sau, în plan profesional, propunerea de a relua o mai veche colaborare.

Gemeni

Gemenii își evaluează relația și parteneriatele, dar nicio decizie luată acum nu e definitivă. În weekend, vor avea timp berechet pentru prieteni. Gemenii au nevoie de acest tip de creativitate în această perioadă în care Mercur, patronul lor, este retrograd. Creativitatea îi va ajuta chiar de luni, când Luna va intra în casa Iubirii din astrograma lor, unde va rămâne până miercuri. Astfel, în primele zile din săptămână, Gemenii vor putea anula eventualele tensiuni din cuplu și își vor exprima sentimentele într-o manieră seducătoare și convingătoare. Mari seducători vor fi și Gemenii singuri, care își caută marea iubire și care, acum, se vor îndrăgosti rapid, dar nu pentru totdeauna. Ziua de joi, 14 decembrie, le poate aduce Gemenilor vești bune legate de job sau de sănătate, iar cea de vineri, împăcarea cu un fost partener sau relansarea unei afaceri. Tot vineri, Venus și Mercur retrograd vor acționa în echipă, favorizând comunicarea în cuplu și cerându-le Gemenilor să își exprime și să își dovedească iubirea față de partener. Sau, după caz, îi vor ajuta pe nativi să își evalueze sentimentele, precum și așteptările sau intențiile privind relația. În weekend, va fi timp berechet pentru prieteni, iar cei singuri ar putea să își cunoască viitorul partener pe internet, prin intermediul rețelelor de socializare.

Rac

Racii fac inspirate „schimbări de decor” în locuință, dar trebuie să aplaneze tensiunile care pot apărea între partenerul de viață și o rudă apropiată. Familia va fi prioritatea Racilor, în special în prima parte a săptămânii, când Luna se va afla chiar în sectorul Casei și familiei din astrograma lor. Racii pot face, acum, schimbări „de decor” în locuință, iar alegerile lor vor fi inspirate, Racii fiind, de altfel, cunoscuți pentru talentul lor special de a-și transforma casa într-un adevărat cămin, unde toată lumea se simte bine, din prima clipă. Totuși, în cursul zilei de marți, 12 decembrie, există și riscul unor tensiuni între o rudă și partenerul de viață, nativii trebuind să dea dovadă de mult tact pentru a aplana situația. Vineri, 15 decembrie, Racii singuri ar putea să își întâlnească jumătatea la locul de muncă sau într-un alt context profesional. Ceilalți, vor avea parte de ajutor și înțelegere din partea colegilor sau se vor face remarcați în timpul unui eveniment, prin eleganță și stil. În weekend, trigonul dintre Soare și Uranus le poate aduce o șansă nesperată în plan profesional sau, celor ce s-au confruntat cu probleme de sănătate în ultima perioadă, vești foarte bune și încurajatoare.

Leu

Leii au noroc în dragoste, dar trebuie să fie atenți la documentele pe care le semnează. Greșelile de acum le pot scoate, mai târziu, bani din buzunar. În primele două zile ale săptămânii, Leii vor avea nu doar multe mesaje de trimis ori documente de redactat, ci și multe invitații de onorat. În ceea ce privește documentele, Leilor li se recomandă atenție maximă, pentru că eventualele greșeli de acum le pot scoate, mai târziu, bani din buzunar. Vineri, 15 decembrie, în viața Leilor se poate întoarce o fostă iubire sau actualul partener este comparat cu cineva din trecut, comparația fiind favorabilă celui din urmă, și din cauza tendinței actuale a Leilor de a-și idealiza trecutul sentimental. În relația actuală, ziua de vineri poate avea și o semnificație specială, unii nativi Leu gândindu-se mai serios la întemeierea unei familii sau, după caz, la (încă) un copil sau la o nouă locuință. Chiar dacă vor lua acum anumite decizii, Leii vor reveni asupra lor după data de 23 decembrie, când Mercur va reveni la mersul direct. În weekend, Luna va ajunge în aceeași casă a Iubirii din astrograma Leilor, accentuându-le sensibilitatea și nevoia de afecțiune.

Fecioară

Fecioarele primesc un cadou-surpriză, sub forma unei sume de bani. Ar fi bine să nu o „topească” imediat, pentru cumpărăturile de sărbători! Fecioarelor le place ordinea și buna administrare a timpului, motiv pentru care, în limita posibilităților, preferă să facă, din vreme, cumpărăturile pentru sărbători. Iar în această săptămână, cum au șanse mari să primească mai mulți bani decât se așteaptă, vor completa și lista de cumpărături. Banii pot intra în contul lor chiar din prima zi a săptămânii, când Luna va intra în casa Banilor din astrograma generală a zodiei. Pentru că Mercur este retrograd, ar fi bine să amâne cumpărarea produselor electronice până după data de 23 decembrie sau, dacă nu vor asta, măcar să își folosească spiritul critic și atenția la detalii atunci când cumpără ceva (să nu cumpere, de exemplu, obiecte defecte). Joi, 14 decembrie, va fi o zi potrivită pentru chestiuni administrative și gospodărești, dar și pentru apărarea drepturilor patrimoniale, în cazul unor procese. Vineri, 15 decembrie, atenția Fecioarelor se va îndrepta spre familie. Săptămâna se va încheia cu un aspect armonios de sextil format între Soare și Uranus, care le poate aduce Fecioarelor un cadou-surpriză (foarte probabil, sub forma unei sume se bani).

Balanță

Balanțele trebuie să aplaneze tensiunile din familie. Li se cere să rezolve probleme casnice sau să își asume responsabilități suplimentare față de părinți. Deși Luna se va afla în zodia Balanță începând din dimineața zilei de luni, careul dintre aceasta și planeta Pluton va afecta atmosfera din familie. Pluton se află în sectorul Familiei din astrograma Balanțelor și le poate cere acestora să se implice mai mult în rezolvarea unor probleme casnice, să ia parte la evenimentele de familie sau să își asume responsabilități suplimentare față de părinți. Chiar programul de sărbători ar putea deveni motiv de „gâlceavă”, dacă Balanțele vor anunța că nu își vor petrece Crăciunul sau Anul Nou alături de familie. Miercuri, 13 decembrie, va fi o zi plină pentru Balanțe. Acestea pot rezolva probleme legate de documente oficiale sau pot clarifica detalii importate privind un eveniment la care urmează să participe. În cazul unor negocieri, e bine să se înarmeze cu răbdare pentru că o soluție care părea „bătută în cuie” va fi repusă în discuție. Joi, 14 decembrie, va fi o zi favorabilă unor încasări de bani proveniți din munca proprie, iar vineri, conjuncția dintre Mercur retrograd și Venus va spori cheful de vorbă al nativilor, cu riscul ca aceștia să fie indiscreți. Weekend-ul le va aduce surprize în plan partenerial, cum ar fi o propunere de colaborare. În plan personal, aspectul amintit va favoriza comunicarea cu persoana iubită, dar și aflarea unor informații surprinzătoare despre sau de la aceasta.

Scorpion

Scorpionii pot promova un examen dificil sau pot câștiga o importantă competiție pentru că inspiră autoritate și profesionalism. Scorpionii nu vor fi în formă maximă nici luni, nici marți, iar nevoia de odihnă și liniște va fi mai mare decât dorința de succes. Marți, 12 decembrie, stress-ul își va spune cuvântul, iar mulți nativi vor provoca o ceartă de la un fleac. Scorpionii singuri se vor simți atrași de persoane romantice și sensibile, chiar dacă nu vor face, acum, niciun pas și mai ales nicio declarație și nimeni nu va putea bănui ce e în sufletul lor. De altfel, Scorpionii sunt interesați de secretele altora, dar foarte discreți și atenți când e vorba de secretele lor. Vineri, 15 decembrie, Scorpionii care au de susținut un examen sau un test important, vor obține rezultate mai bune decât cele așteptate. Luna și planeta Pluton le va accentua imaginea de oameni cu autoritate și bine pregătiți, Marte (aflat în zodia lor din 9 decembrie)  le va spori încrederea în forțele proprii, iar Jupiter (aflat în zodia lor din 10 octombrie) le va purta noroc. Scorpionii vor primi bani în baza unei înțelegeri mai vechi și vor cheltui acești bani pe cadouri pentru cei dragi (în special pentru copii). Sau vor folosi banii primiți pentru a pleca în vacanță alături de partener și de copii.

Săgetător

Săgetătorii fac schimbări în cercul de prieteni. Unii nativi vor renunța la un prieten, la cererea persoanei iubite. Ulterior, vor reveni asupra deciziei. Mercur retrograd nu aduce doar încurcături, piedici sau pierderi, ci și o mulțime de șanse. Aflat, acum, în Săgetător, îi poate ajuta pe nativii născuți în această zodie să facă schimbări importante și pozitive în viața lor. În prima parte a săptămânii, schimbările pot viza cercul de prieteni sau grupul de colaboratori foarte apropiați. Pentru unii nativi, o astfel de schimbare poate reprezenta transformarea unei prietenii într-o poveste de iubire. Pentru alții, transformarea unui coleg într-un prieten. În unele cazuri, însă, se poate ajunge și la despărțirea de un prieten, la cererea insistentă a persoanei iubite. În acest ultim caz, nativilor li se recomandă prudență. Pe cei singuri, îi va motiva să facă și noi cuceriri sentimentale, bazându-se pe cuvintele bine alese, ca pe niște arme de seducție redutabile. În weekend, Săgetătorii vor avea chef de distracție alături de persoana iubită sau, după caz, se vor îndrăgosti la prima vedere, în timpul unui eveniment la care vor lua parte.

Capricorn

Capricornii pot primi, din nou, o șansă pe care au ratat-o, cândva, din motive familiale. Cariera va fi o prioritate pentru Capricorni, chiar din primele zile ale săptămânii. Vor avea șansa de a fi remarcați de persoane cu putere de decizie sau vor primi oferte interesante de la foști parteneri. În acest ultim caz, e bine ca nativii să își amintească motivul care a stat la baza întreruperii colaborării în trecut. Acesta se poate repeta…În ziua de miercuri, 13 decembrie, conjuncția dintre Soare și Mercur îi poate ajuta pe Capricorni să primească, din nou, o șansă pe care au ratat-o cândva. Mulți Capricorni se vor reîntâlni, fie și numai online, cu foste iubiri, bun prilej de amintiri și visare, dar, unii dintre ei vor dori să reia legătura cu un fost partener și vor face, în acest sens, primul pas. Din păcate, astfel de decizii nu au, întotdeauna, rezultatul sperat și aduc dezamăgiri. În weekend, Capricornii pot avea oaspeți neașteptați: o rudă pe care nu au mai văzut-o de mult timp le calcă pragul. Întâlnirea îi va bucura pe nativi, chiar dacă nu toți gustă surprizele de acest gen. Dar, aspectul armonios format de Soare și Uranus poate aduce suprize plăcute și în ceea ce privește locuința nativilor sau o altă  casă pe care ei vor să o cumpere ori să o vândă.

Vărsător

Vărsătorii primesc invitații-surpriză la evenimente la care nu sperau să ia parte sau foști colegi, acum oameni de succes, le propun să colaboreze. Invitația de a petrece sărbătorile împreună cu un prieten din străinătate sau de a lua parte la un eveniment profesional la care vor fi prezenți și specialiști din alte țări ar putea să le parvină Vărsătorilor în zilele de luni sau marți. Dacă Vărsătorii vor să accepte noua ofertă, e bine să aștepte sfârșitul lunii decembrie pentru semnarea contractului. Atunci Mercur, planeta Afacerilor, va fi în mișcare directă, iar planeta Saturn nu se va mai afla în casa Prietenilor și a rețelelor profesionale din astrograma lor. Toate acestea vor favoriza noile proiecte și noile afaceri. În weekend, Soarele va forma un așa-numit „trigon” cu planeta Uranus, iar acesta le poate aduce Vărsătorilor invitații -surpriză la evenimente la care nu sperau să ajungă, ocazia de a călători în locuri pe care nici nu sperau să le vadă sau vești de la foști colegi sau prieteni care au succes și le propun să colaboreze.

Pești

Peștii își pot îndeplini o mai veche dorință: pleacă în vacanță sau își găsesc un job în străinătate. În relațiile care îi interesează, ei trebuie să facă primul pas. Din 9 decembrie, au crescut șansele Peștilor de a pleca în străinătate, fie în interes profesional, fie în interes personal. Oportunități în această direcție pot să apară chiar de la începutul săptămânii, cu ajutorul sau la recomandarea unui prieten. Cea mai potrivită zi va fi cea de marți, 12 decembrie. Pentru că Mercur este retrograd până în ziua de 23 decembrie,  s-ar putea ca nativii să se bucure, concret de efectele acestui succes abia după data amintită. De exemplu, mărirea de salariu anunțată acum va fi pusă în practică abia din ianuarie,  anul viitor. Peștii care vor să lucreze la o anumită firmă (inclusiv în străinătate) trebuie să își trimită CV-ul dar și să facă anumite cursuri de perfecționare, să învețe foarte bine o limbă străină, să afle cât mai multe despre compania, domeniul sau țara care îi interesează. Vineri, 15 decembrie, Peștii pot primi o veste de la un prieten din străinătate sau își pot face noi prieteni care, peste nu mult timp, îi vor ajuta, dacă vor dori să muncească ori să se stabilească în altă țară. În weekend, Peștii pot avea o plăcută surpriză financiară, iar banii primiți vor fi folosiți pentru călătoria sau vacanța la care  visează de mult sau pentru diferite cursuri și programe de dezvoltare personală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =

23 − 14 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie