Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Împlinirea ta ca om se va dovedi a fi o călătorie, nu o destinaţie.

Împlinirea ta ca om se va dovedi a fi o călătorie, nu o destinaţie.

Intelectualul este un om care foloseşte mai multe cuvinte decât e necesar pentru a spune mai mult decât ştie.

Dolarii şi tunurile nu pot substitui creierul şi puterea voinţei.

Planurile nu înseamnă nimic, dar planificarea este totul.

Nu te alătura incendiatorilor de cărţi. Nu te gândi că poţi ascunde greşelile ascunzând dovada că ele au existat vreodată. Nu-ţi fie frică să mergi la bibliotecă şi să citeşti fiecare carte…

Ceea ce e important e rar urgent iar ceea ce e urgent e rar important.

O lume sub arme aruncă nu numai banii în vânt. Ea consumă şi sudoarea celor care muncesc, creierul oamenilor de ştiinţă şi speranţa copiilor ei.

Acum consider, în linii mari, că prin conducere înţelegem arta de a-i convinge pe alţii să facă ceea ce vrei să facă, deoarece vor şi ei să o facă.

Niciun înţelept şi niciun om viteaz nu se va aşeza pe şinele istoriei, aşteptând ca trenul viitorului să dea peste el.

Sergentul este armata.

O armată este complet democratică atunci când un locotenent se aşteaptă ca unul din recurţii săi să devină şeful său de birou.

Mi-am iubit întotdeauna soţia, copiii şi nepoţii. Şi mi-am iubit întotdeauna ţara. Acum vreau să plec. Doamne, îţi aparţin!

Fiecare armă, fiecare navă de război, fiecare rachetă reprezintă în cele din urmă un furt de la cei cărora le este foame şi nu au ce mânca.

Nu am văzut niciodată un general pesimist să câştige o bătălie.

Oh, acel titlu draguţ, ex-preşedinte.

Doar soarta noastră individuală în libertate ne poate ţine liberi.

Dwight Eisenhower

Cunoscut în mod afecționat și ca Ike, Dwight D. Eisenhower a fost un general și om politic republican General Dwight D. Eisenhoweramerican. A fost comandant suprem al armatelor aliate debarcate în Nordul Africii (1943), în Sicilia (1943) și în Vestul Europei (1944 – 1945). A fost primul comandant suprem al forțelor armate ale NATO (1949 – 1952) și președinte al SUA între anii 1953 și 1961. Doctrina sa, susținând protecția împotriva comunismului, a marcat profund politica internă și externă a Statelor Unite ale Americii pe parcursul anilor 1950 și 1960.
După o carieră de succes în armata, Dwight D. Eisenhower a fost preşedintele numărul 34 pentru două mandate, din 1953-1961. El a fost influent în urmărirea păcii în 1953, şi a fost un campion pentru desegregarea militară.
Eisenhower s-a născut pe 14 octombrie 1890 în Denison, Texas (SUA), al treilea din șapte băieți. Copil fiind, a fost implicat într-un accident care i-a afectat ochiul fratelui său mai mic. Mai târziu a vorbit despre acest incident ca o experiență din care a învățat că este bine să-i protejezi pe cei mai mici decât tine. A fost general cu cinci stele în Armata Americii, iar pe parcursul conflagraţiei mondiale a fost comandantul suprem al forţelor aliate în Europa, având responsabilitatea de a plănui şi superviza invazia din Africa de Nord, dar şi invaziile Franţei şi Germaniei de pe frontul de vest. În 1951, a devenit primul comandant suprem al NATO.
Dacă Dwight Eisenhower ar fi murit în 1941, la 51 de ani, ar fi rămas un necunoscut. Dacă ar fi murit în 1945, ar fi rămas în istorie drept strălucitul comandant suprem al celei mai mari şi mai de succes coaliţii militare care a existat vreodată. Din fericire pentru lumea confruntată cu ameninţarea nucleară, legendarul războinic a devenit preşedintele SUA şi a condus o foarte eficientă campanie pentru pace.

Tânărul Cadet Dwight Eisenhower

Tânărul Cadet Dwight Eisenhower

În germană, Eisenhower poate fi tradus drept “cioplitor cu unealta de fier”. De religie presbiterianaă (protestanți adepți ai lui Jean Calvin), el și-a început cariera miliară încă din Primul Război Mondial, când a devenit locotenent. Promovat foarte repede căpitan și apoi maior, “Ike” a beneficiat de apropierea de mari generali ai SUA precum Pershing, MacArthur, Marshall. Prima sa avansare excepțională a fost dup atacul japonez de la Pearl Harbor (1941), când a fost numit general de stat major.

Marea afirmare a personalității militare a lui Dwight Eisenhower a început în noiembrie 1942, când a devenit Comandant Suprem al Forțelor Expediționare Aliate. A fost o alegere fericită pentru soarta celui de-al Doilea Război Mondial. În această funcție de maximă responsabilitate, îl vom găsi pe “Ike” în următoarele teatre de operațiuni stategice:
1. În Nordul Africii – Operațiunea Torța -, în care l-a înfruntat cu succes pe strategul general german Erwin Rommel (“Vulpea deșertului”), între 1942-1943, obligându-l să se recunoască învins.
2. Debarcarea în Sicilia, Operațiunea Husky (ocuparea insulei), apoi înaintarea spre Roma, Operațiunea Avalanșa. Prin reușitele aliaților din iulie-august 1943, Mussolini a fost destituit și Regatul Italian a trecut de partea aliaților.
3. Debarcarea din Normandia (iunie 1944), Operațiunea Overlord, luptele pentru eliberarea Franței și apoi invazia Germaniei și desființarea celui de-al Treilea Reich…
Acestea sunt, foarte pe scurt, “faptele de arme” ale generalului cu cinci stele Eisenhower, care a participat

American General, Dwight D. Eisenhower American General, Dwight D. Eisenhower President of the USA, Date: 1944

American General, Dwight D. Eisenhower American General, Dwight D. Eisenhower President of the USA, Date: 1944

ca strateg pe toate fronturile esențiale împotriva Germaniei naziste. Imediat după război, el a devenit primul Guvernator militar al zonei ocupate de SUA din Germania. Trebuie subliniat că el a colaborat foarte bine cu Churchill, Montgomery și Charles de Gaulle, nu fără disensiuni, dar mereu cordial. De asemenea, Eisenhower a fost un excelent diplomat, colaborând foarte bine și cu URSS, prin mareșalul George Zukov, liderul-cheie care a eliberat Berlinul, scrie revistamagazin.ro.

Președinte al prosperității

După alegerea sa ca președinte al SUA, această țară a cunoscut o epocă de prosperitate uriașă. Eisenhohwer a contribuit la venirea la putere a șahului Iranului, Reza Pahlavi (1953). A intervenit în Războiul Corean (1950-1953), amenințând cu arma nucleară și obținând armistițiul între Nord și Sud. A intervenit în criza Suezului, obligând Israelul și UK să nu atace Egiptul… Printre multele sale acțiuni – a fost primul comandant NATO, 1951 – s-a numărat și protejarea Taiwan-ului de atacurile Chinei comuniste. Eisenhower a fost primul care a enunțat “Principiul dominoului” în răspândirea și dispariția comunismului, și a avut dreptate.

A inaugurat programe care au dus la crearea reţelei de autostrăzi americane, apariţia internetului (DARPA), explorarea spaţiului cosmic (NASA) şi utilizarea surselor de energie alternative (Atomic Energy Act).
La 30 octombrie 1953, președintele Dwight Eisenhoweraproba un document ultra secret care prevedea menținerea și lărgirea arsenalului nuclear al SUA, ca răspuns la amenințarea comunistă.
Dwight Eisenhower Leading AmericaLa 24 august 1954, Eisenhower promulga legea împotriva comunismului (Communist Control Act), care clasifica aprtenența sau sprijinirea Partidului Comunist American, ca și crima.
La 29 iulie 1958, președintele Eisenhower promulga National Aeronautics and Space Act, fondând astfel NASA.
Un fost consultant de la Pentagon a declarat pentru un post de televiziune britanic că fostul președinte american Dwight D. Eisenhower s-a întâlnit cu extratereștrii de trei ori, în anii ’50, transmite HuffingtonPost. Timothy Good a afirmat că la întâlniri au fost prezenți și oficiali ai FBI.
HuffingtonPost notează că nu există nicio dovadă clară privind întâlnirile dintre liderul de la Casa Albă și reprezentanți ai unei civilizații extraterestre. Publicația online reamintește în acest context că, în 2010, fostul congresman Henry McElroy Jr. (New Hampshire) a înregistrat o “mărturisire personală” în care vorbește despre mai multe documente secrete pe care le-a văzut în timp ce se afla în funcție. Potrivit lui McElroy, unul dintre documente îl informa pe Eisenhower că extratereștrii se află în Statele Unite și menționa posibilitatea aranjării unei întâlniri. McElroy afirma că extratereștrii nu intenționau “să facă rău americanilor atunci sau cândva în viitorul apropiat”. Fostul congresman susține că, deși nu poate verifica datele și locurile unde ar fi avut loc întâlnirile dintre președinte și “astronauții din afara lumii”, e convins că astfel de întâlniri s-au desfășurat.
Yahoo!News notează că internauții au reacționat diferit la declarația lui Timothy Good. Unii au spus că e Dwight Eisenhower Second Termvorba de “o mușamalizare făcută de extratereștri”, altul a scris că ar trebui chemat agentul Fox Mulder din “X-Files” pentru a ancheta cazul, în timp ce un altul a scris că fostul angajat de la Pentagon este “nebun”.

Eisenhower a fost şi preşedinte al Columbia University. Între timp, şi-a văzut şi de pasiunile lui: golful şi pictura.
Primul mandat de președinte al SUA a satisfăcut nevoia de normalitate a Americii, după radicalismul lui Roosevelt, constrîngerile războiului și pacea neașteptat de fragilă. A susținut puternic desegregarea în școli. În 1956, reales cu cea mai mare majoritate de voturi din istoria Statelor Unite ale Americii, Eisenhower a sprijini guvernul libanez împotriva rebeliunilor interne.
În dimineața zilei de 28 martie 1969, la vârsta de 78 de ani, Eisenhower moare de insuficiență cardiacă congestivă  la Washington D.C., Centrul Medical Walter Reed Army.
Eisenhower avea un talent extraordinar de a rămâne productiv nu timp de săptămâni sau luni, ci timp de decenii întregi. De asta a devenit şi un subiect de studiu predilect pentru cei interesaţi de managementul timpului şi de creşterea productivităţii.
Matricea EisenhowerCea mai faimoasă strategie a lui poartă numele „Eisenhower Box” şi e o simplă metodă de triere a activităţilor în funcţie de patru posibilităţi:

1.     Urgent şi important (sarcini care trebuie imediat duse la îndeplinire);

2.     Important, dar nu şi urgent (sarcini a căror îndeplinire o programezi pentru viitorul apropiat);

3.     Urgent, dar neimportant (sarcini a căror îndeplinire o delegi);Matricea Eisenhower2

4.     Nici urgent, nici important (sarcini pe care le vei elimina)

Atuul acestei metode este că poate fi utilizat pentru planuri pe termen lung („Cum ar trebui să-mi petrec timpul săptămânal?”) şi pentru cele pe termen scurt („Ce anume să fac azi?”).

„Ce e important e arareori urgent şi ce e urgent e arareori important”, spunea Eisenhower. Sarcinile urgente sunt cele la care simţiţi că trebuie să reacţionaţi: emailuri, telefoane, mesaje, ştiri. Pe de altă parte, susţine Brett McKay, „sarcinile importante sunt cele care contribuie la parcursul nostru pe termen lung, cele care ne consolidează valorile şi scopurile”. E uşor să le separi odată, dar diferenţierea lor la foc continuu poate fi dificilă.
President EisenhowerÎnsă avantajul „Eisenhower Box” este că poate fi repetată în luarea deciziilor. Consecvenţa e crucială. Însă există şi câteva observaţii care vin la pachet cu utilizarea acestei metode.
Cel mai rapid mod de a face ceva e să elimini cu totul acea sarcină. A face ceva va lua mereu mai mult timp decât a nu face. Acesta nu e un imbold la lene, ci o sugestie de a ne obliga să luăm hotărârile dificile şi să eliminăm orice sarcină neesenţială pentru parcursul, valorile şi scopurile noastre.
Prea des, folosim productivitatea, managementul timpului şi optimizarea pe post de scuze pentru a evita întrebarea realmente dificilă: „Chiar trebuie să facem asta?” E mai simplu să fim ocupaţi, să ne spunem că trebuie să fim mai eficienţi sau că vom lucra puţin mai mult în seara asta în loc să eliminăm o sarcină uşor şi comod de îndeplinit, dar care nu e cea mai bună utilizare a timpului nostru.
Sau, în cuvintele lui Tim Ferriss, „să fii ocupat e o formă de lene – nu-ţi pui mintea la contribuţie şi acţionezi fără să ţii cont de nimic, la întâmplare”.
Dacă aţi elimina toate lucrurile inutile care vă consumă zilnic timpul, probabil nu aţi avea nevoie de sfaturi apropo de cum să fiţi mai productivi în domeniile care vă interesează.Dwight Eisenhower
Încă o observaţie: poate fi dificil să eliminaţi lucrurile inutile care vă consumă zilnic timpul dacă nu ştiţi către ce vă îndreptaţi. Două întrebări clarifică întregul proces din spatele metodei lui Eisenhower: Unde vreau să ajung? Care sunt valorile în funcţie de care îmi trăiesc viaţa? Dacă vă e limpede cum vedeţi punctul culminant al parcursului vostru, ce contează cu adevărat pentru voi, trierea sarcinilor, deopotrivă pe termen lung şi scurt, devine mult mai simplă.
Un sondaj realizat în anul 1995, efectuat de istoricii care se ocupau de instituția președinției, l-a clasat pe Eisenhower pe locul al nouălea, obținând cele mai multe puncte pentru caracter.

Surse:
cariereonline.ro
mcultural.bzi.ro
ro.wikipedia.org
autori.citatepedia.ro
youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + nineteen =

2 + = 9

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie