Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Încă un cutremur în România, în această dimineață. Seismul s-a produs în Buzău, la 135,8 km adâncime

Un nou cutremur s-a produs astăzi în România, după ce, în urmă cu câteva zile, un seism cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter s-a produs în județul Buzău, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

De CutremurCutremurul, care a avut magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter, s-a produs astăzi, la ora locală 7:56, la 135,8 kilometri adâncime.

Seismul a avut loc la o adâncime de 135 de kilometri iar orașe apropiate de epicentru au fost Covasna (41 km), Focșani (42 km), Râmnicu Sărat (48 km), Mărășești (49 km) și Târgu Secuiesc (51 km).

În luna iulie, în România au avut loc 16 cutremure, cu magnitudini între 2,5 și 3,9 grade pe scara Richter.

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

Un alt cutremur cu magnitudinea de 4,4 s-a produs în după amiaza zilei de vineri, 5 august, a.c. în județul Buzău.

Harta Cutremur
Seismul a avut loc la ora 13:54 la adâncimea de 150 de kilometri, potrivit Institutului Național Pentru Fizica Pământului. Cele mai apropiate orașe de epicentru sunt Covasna, Focșani și Râmnicu Sărat.

Cu câteva minute înainte, un cutremur de suprafață a avut loc în județul Argeș. Magnitudinea acestuia a fost de 2,9.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − fourteen =

1 + 1 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie