Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

India a plantat 50 de milioane de copaci în doar 24 de ore

Oraşele poluate din India au devenit mult mai verzi. Aprope 50 de milioane de copaci au fost plantaţi, depăşind recordul mondial existent până acum.

India PlanteazaEvenimentul s-a desfăşurat luni în Uttar Pradesh, unul dintre cele mai populate oraşe din nordul ţării. Peste 800.000 de persoane, de toate vârstele, de la studenţi la femei casnice şi oficialităţi guvernamentale, au plantat 49,3 milioane de puieţi, într-un interval de timp de numai 24 de ore. Puieţi din 80 de specii diferite au fost aduşi din 950 de sere din ţară.

Anterior, Pakistanul deţinea recordul, după ce locuitorii acestui stat au plantat peste 847 de milioane de arbori, în anul 2013, dar încercarea indienilor a fost deja certificată de Guinness Book  ca noua deţinătoare a titlului.

În cadrul Convenţiei pentru Schimbările Climatice din Paris, India a declarat că va intensifica creşterea pădurilor pe o zonă de peste 95 de milioane de hectare, până în 2030, guvernul indian investind în acest scop 6.2 miliarde de dolari.

,,Lumea a realizat că sunt necesare eforturi masive pentru reducerea emisiilor de gaz, care produc schimbările climatice globale”, a declarat prim-ministrul indian Akhilesh Yadav.

Din cauza creşterii nivelului de populaţie şi dezvoltării rapide a industriei, India este cunoscută pentru calitatea precară a aerului.  Un raport recent a plasat şase dintre oraşele indiene (Gwalior, Allahabad, Patna, Raipur, Ludhiana şi Delhi) în top 10 cele mai poluate oraşe din lume.

Sursa: IFL Science

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six − four =

2 + 5 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie