Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Intervenţie la incendiu de locuință în comuna Chiselet

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet au acționat cu două autospeciale pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta violent la nivelul unei locuințe

În data de 01.05.a.c., ora 22.10, două echipaje de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Chiselet au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii, pentru stingerea unui incendiu de locuință, proprietate individuală, aparținând lui George E. La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără și mult fum la nivelul întregii case, construită pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, existând pericolul ca arderea să se extindă la gospodăriile și celelalte locuințe din imediata apropiere. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza jarului căzut din sobă pe podea, unde se aflau materiale textile, ulterior arderea extinzându-se cu repeziciune.

Incendiu
Arderea a fost observată târziu de către fiul proprietarului, în vârstă de 10 ani, care a alertat vecinii. Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră și 20 de minute. În urma incendiului au ars: acoperișul casei (construit din lemn şi învelit cu țiglă), pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, elemente de mobilier din patru camere, aparatură electrocasnică, tocurile ușilor și ferestrelor, aproximativ 200 de kg materiale textile și materiale plastice, hârtie și documente, fiind totodată afectată de ardere și o magazie de aproximastiv 20 de metri pătrați, în care se aflau trei biciclete, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 30.000 de lei.
Exista pericolul ca arderea să se extindă și la vecinătăți, însă pompierii militari din cadrul Gărzii Chiselet au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

Igienizarea de primăvară în gospodării poate constitui un real pericol de incendiu

Pompierii militari recomandă cetăţenilor să respecte cu stricteţe măsurile de apărare împotriva incendiilor, pentru a evita producerea unor situaţii de urgenţă, care s-ar putea solda cu pagube materiale importante. Datele statistice din ultimii ani confirmă pericolul constant reprezentat de utilizarea focului deschis fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor. Perioada de primavară se caracterizează prin cel mai mare număr de incendii, aceste evenimente nedorite au avut loc în special în mediul rural şi au fost soldate cu importante pagube materiale si din nefericire, în unele cazuri, chiar şi cu victime.
Potrivit purtătorului de cuvânt al I.S.U. Barbu Știrbei Călărași, plutonier adjutant Ștefan-Ovidiu Tătăranu, pentru a preveni şi reduce riscurile de producere a incendiilor in gospodăriile cetaţeneşti, arderea vegetaţiei uscate și a resturilor vegetale, se impune a se realiza cu respectarea următoarelor măsuri: – arderea se va realiza numai în condiţii meteo fără vânt; – colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale, se va face în cantitaţi, astfel încât, arderea să poată fi controlată; – arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale, va avea loc în zone cât mai indepărtate de fondul forestier, locuinţe şi anexe gospodareşti, reţele electrice, de comunicaţii, conducte de transport gaze naturale / produse petroliere ori alte bunuri materiale combustibile; – arderea se va realiza numai pe timpul zilei; – se impune, asigurarea mijloacelor şi a materialelor necesare pentru stingerea eventualelor incendii; – obligatoriu, arderea va fi supravegheată permanent; înainte de părăsirea locului arderii se va realiza cu atenţie stingerea totală a focului; – se interzice acoperirea cu pământ a focarelor. Se impune supravegherea permanentă a copiilor pe toata durata arderii vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale. Prevenirea jocului copiilor cu focul în condiţii şi în locuri în care se pot produce incendii constituie o obligaţie a persoanelor care răspund, potrivit legii, de creşterea, educarea şi ingrijirea copiilor.
Atragem atenţia, că in conformitate cu prevederile legale, privind stabilirea si sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, “arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi” sau „amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii si alte vecinătăţi” se sancţionează cu amendă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 2 = 1

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie