Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Intervenţie la incendiu de miriște și vegetație uscată în localitățile Budești și Luica

Incendiu MiristeMiercuri, 13 iulie, a.c. în jurul orei 12.05, două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii, pentru stingerea unui incendiu de miriște și vegetație uscată, care se manifesta violent pe un n teren aparţinând domeniului public la localității. La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu mult fum pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare, existând risc de extindere a arderii la vecinătăți. Pompierii militari din cadrul Gărzii Budești s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ cinci ore.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii. În urma incendiului au ars 20 de hectare de miriște de grâu, vegetație uscată,  nefiind înregistrate pagube materiale.
Pompierii militari au acționat eficient, au lichidat incendiul în limitele găsite, eliminând astfel posibilitatea extinderii arderii la vecinătăți.

Arderea MiristeiÎn aceeași zi de miercuri, 13 iulie, la ora 17.44, un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Luica, pentru stingerea unui incendiu de miriște, care se manifesta violent pe un teren agricol, proprietate privată. La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu mult fum pe o suprafață de aproximativ cinci hectare de miriște de grâu, existând risc de extindere a arderii la vecinătăți.
Pompierii militari s-au deplasat aici cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 40 de minute.  Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii de grâu.
În urma incendiului au ars aproximativ cinci hectare de miriște de grâu, nefiind înregistrate pagube materiale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 5 =

70 − 61 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie