Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

INTERVIU/ Deputatul Raluca Surdu se va ocupa de reconstrucția Organizației PNL Giurgiu

Biroul Politic Național al “vechiului” PNL reunit astăzi, 23 ianuarie, la Iași, a desemnat-o cu unanimitate de voturi pe Raluca Surdu, deputat în Colegiul uninominal nr. 5 Călărași, pentru a se ocupa de reconstrucția organizației PNL din județul Giurgiu.

Raluca Surdu

Deputatul liberal a răspuns câtorva întrebări despre cum reușește să îmbine cele două planuri din viața sa – cariera și familia – despre responsabilitățile sale de mamă și soție pe lângă cele de politician. Reprezentantul Colegiului 5 Călărași declară în interviul său că nu va renunța la Colegiul din Călărași, deși va răspunde de Organizația PNL Giurgiu. Despre Guvernul Ponta, Raluca Surdu spune că acesta a pierdut încrederea cetățenilor, iar PNL se pregătește în acest moment pentru guvernare. ”Guvernul Ponta a devenit unul toxic pentru România și cetățenii săi, un Guvern care și-a arătat deja limitele în mai multe privințe, bugetul fiind una dintre ele și care la ora actuală se ține strâns cu dinții de scaunul puterii. ” se arată în interviul de astăzi, pe care îl redăm integral în rândurile de mai jos:

Rep: Sunteți o femeie care pare că a învățat cum să îmbine cele două planuri ale vieții personale: familia și cariera. Cum se împacă responsabilitatea de mamă, de soție, cu cea de politician? Reușiți să faceți față pe ambele planuri ale vieții personale?

Deputat Raluca Surdu : Într-adevăr, este o adevărată provocare să te împarți în așa fel încât să reușești să faci față pe ambele planuri. Însă, consider că dacă vrei ceva cu adevărat să îți reușească, atunci sigur vei găsi soluțiile cele mai bune. Familia este pe primul loc pentru mine și cred că așa trebuie să fie pentru fiecare dintre noi. Totuși, în același timp sunt sute și mii de femei care reușesc zi de zi să fie și soție, și mamă, și în același timp să aibă o carieră. Acestea au reprezentat un model pentru mine și mi-au dat încredere că pot reuși să fac față ambelor îndatoriri. La început, ca orice om, mi-am pus unele semne de întrebare cu privire la modul în care voi reuși să mă împart, însă, acest lucru nu m-a descurajat, iar cu timpul am învățat cum să îmi planific agenda zilnică în așa fel încât să mă pot împărți între familie și partea profesională. Timpul mi-a demonstrat că am reușit,iar mărturie este chiar activitatea mea din PNL Călărași și reușitele pe care le-am obținut aici, începând chiar cu mandatul de parlamentar pe care mi l-au încredințat locuitorii din zona Olteniței.

Rep.: În condițiile în care ați fost desemnată să coordonați organizația Giurgiu a PNL, înseamnă că veți renunța la Colegiul din Călărași?

Dep.R.S.: Nu s-a pus problema să renunț la Colegiul din Călărași. Din contră, sunt mai determinată ca oricând să îmi continui angajamentul luat în fața cetățenilor pentru încă un mandat de parlamentar, astfel încât să putem duce împreună la capăt proiectele pe care le-am început. La Giurgiu am fost desemnată de către conducerea centrală a partidului să dau o mână de ajutor colegilor din filială, după un an 2014 foarte dificil pentru ei. Nu am de gând să plec din colegiul pe care, cu mândrie, îl reprezint în Parlamentul României și unde am depus multă muncă, am legat prietenii cu o mulțime de oameni și unde am pus mult suflet. Pentru o fiică adoptivă a județului Călărași mă simt ca fiind una a locului. Modul în care m-au primit oamenii din zona Olteniței m-a făcut să îmi doresc să îmi concentrez toată puterea de muncă, toate eforturile, pentru a duce la capăt proiecte care să ajute la dezvoltarea localităților. În primii ani de mandat am demarat, împreună cu autoritățile locale, o serie de proiecte menite să le asigure locuitorilor un trai mai bun și o îmbunătățire a calității vieții. Pe viitor am în vedere alte proiecte pe care să le implementez împreună cu autoritățile locale. Așadar, mai avem multe de făcut, iar a renunța la cetățenii care mi-au acordat încrederea iese din discuție.

Rep.: Spuneți că familia este pe primul loc pentru dumneavoastră. Cum a reacționat soțul dumneavoastră când a aflat că urmează să coordonați organizația Giurgiu a PNL?

Dep. R.S.: Împreună cu soțul meu facem o adevărată echipă în care ne susținem unul pe celălalt. Desigur, ca în orice familie, ne consultăm cu privire la orice subiect care ține de cariera noastră, de familie și de impactul pe care îl va avea asupra noastra. Pot însă să spun că m-a sprijinit de fiecare data in deciziile politice pe care le-am luat, iar aceasta nu a făcut excepție.

Rep.: Cum vedeți evoluția scenei politice în acest început de an? Credeți că moțiunea pe care o pregătește partidul dumneavoastră are șanse să dărâme Guvernul Ponta?

Dep.R.S.: Votul românilor din 16 noiembrie a fost un semnal clar pentru actuala majoritate și Guvernul Ponta că au pierdut încrederea cetățenilor și că legitimitatea lor rezidă în voturile pe care în 2012 le-au obținut împreună cu PNL. În acest moment, PNL se pregătește temeinic pentru guvernare, deoarece, Guvernul Ponta a devenit unul toxic pentru România și cetățenii săi, un Guvern care și-a arătat deja limitele în mai multe privințe, bugetul fiind una dintre ele și care la ora actuală se ține strâns cu dinții de scaunul puterii. PNL trebuie să își asume schimbarea guvernării Ponta-PSD. Scopul PNL este o guvernare stabilă, cu strategii de construcție, nu de supraviețuire cum a propus PSD și majoritatea din jurul său. Se poartă discuţii de către colegii mei cu parlamentarii tocmai pentru a putea realiza o majoritate necesară trecerii unei moțiuni de cenzură și necesară pentru a trece prin Parlament programul de guvernare propus de PNL. Sperăm ca un număr tot mai mare de colegi să conștientizeze pericolul pe care guvernarea Ponta îl reprezintă pentru România. În acest moment se lucrează temeinic la programul de guverare, se caută acele proiecte de anvergură care să corespundă nevoilor de dezvoltare ale României. Până pe 28 februarie vom avea să le prezentăm românilor un adevărat program de guvernare, unul care să ofere țării noastre stabilitatea de care are nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 43 = 46

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie