Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 23-26 ianuarie 2015

Vremea în țară

La noapte
Cerul va fi mai mult noros. Temporar va ploua, local în Banat și Oltenia și izolat în Transilvania. În sudul și în estul țãrii va fi ceațã persistentã, asociatã pe arii restrânse cu burnițã sau ploi slabe, iar în celelalte regiuni ceața va apãrea pe spații mici. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului și la munte. Temperaturile minime, mult mai ridicate decât cele obișnuite ale perioadei, se vor încadra între -3 grade în estul Transilvaniei și 7 grade în Dealurile de Vest.

Vineri, 23 ianuarie
Vremea va fi în continuare mult mai caldã decât în mod obișnuit în ultima decadã a lunii ianuarie, dar și în general Ploiînchisã. Va ploua pe arii extinse în Banat și Oltenia, unde seara și noaptea se vor cumula local 10…15 l/mp și izolat 20 l/mp. Ploi vor fi și în Crișana și Maramureș, iar începând de seara, acestea se vor semnala local în Muntenia, pe arii restrânse în Transilvania și doar izolat în rest. Va ninge, îndeosebi în a doua parte a intervalului, în masivele montane înalte, cu precãdere ale Carpaților Meridionali și Munților Banatului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, local în regiunile sudice și pe arii mai restrânse în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime, între -2 și 7 grade. În estul și sud-estul teritoriului, în special în prima parte a zilei, se va semnala ceațã și burnițã.

Sâmbătă, 24 ianuarie
Deși valorile termice vor marca o scãdere fațã de intervalul precedent, vremea va fi caldã pentru aceastã datã, în cea mai mare parte a teritoriului. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în nordul Moldovei și 11 grade în Dobrogea, iar cele minime se vor încadra între -2 și 5 grade. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații pe arii extinse. Ziua va ploua, dar în cursul serii și al nopții ploile se vor transforma treptat în lapovițã și ninsoare în regiunile intracarpatice, precum și în nordul și centrul Moldovei. În zona de munte, la început vor fi precipitații mixte, apoi vor predomina ninsorile. Izolat în Banat, Oltenia și la munte, cu precãdere în Carpații Meridionali și în Munții Banatului, se vor cumula cantitãți de precipitații mai însemnate, local peste 10…15 l/mp și izolat peste 20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri ziua în sudul și în centrul țãrii, precum și la munte.

Duminică, 25 ianuarie
Vremea va fi în general închisã, iar valorile termice vor continua sã scadã ușor. Cerul va fi înnorat și pe arii relativ extinse vor cãdea precipitații în toate regiunile. Acestea vor fi mixte, ziua, în vestul, centrul și nordul țãrii și mai ales ninsori în cursul nopții, în timp ce în restul teritoriului vor predomina ploile. Vor fi condiții de polei și izolat, în sud-est se pot cumula cantitãți de apã în jurul a 10 l/mp. La munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri trecãtoare în sudul Olteniei și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade, iar cele minime se vor situa între -6 și 4 grade.

Luni, 26 ianuarie
Vremea se va menține în general închisã, iar regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi mai mult noros și, mai ales pe parcursul zilei, va continua sã ningã, în general slab, la munte și local în regiunile nordice, vestice și centrale, în timp ce în nord-est, tot la nivel local, vor cãdea precipitații mixte, iar în rest, pe arii restrânse vor predomina ploile. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri trecãtoare în Dobrogea, Moldova și în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 6 grade, iar cele minime se vor situa între -6 și 2 grade. Îndeosebi în cursul nopții vor fi condiții de ceațã.

Vremea în Capitală

La noapte
Cerul va avea înnorãri, va mai fi ceațã, iar trecãtor, ploi slabe sau burnițã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi în jur de 3 grade, valoare mult mai ridicatã decât media climatologicã specificã datei.

Vineri, 23 ianuarieCeata
Cerul va avea înnorãri, iar în orele dimineții vor fi condiții de ceațã. Seara și noaptea va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã de 3…4 grade.

Sâmbătă, 24 ianuarie
Vremea va fi închisã. Temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat în cursul zilei, apoi va slãbi în intensitate. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimã va fi de 2…3 grade.

Duminică, 25 ianuarie
Vremea se va menține închisã, iar valorile termice vor continua sã scadã ușor. Trecãtor vor fi precipitații slabe, predominant sub formã de ploaie, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimã va fi de 1…2 grade.

Luni, 26 ianuarie
Vremea se va menține închisã. Trecãtor se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formã de ploaie, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimã va fi de -1…1 grad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 31 = 35

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie