Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Interviu la TVR cu Ilinca Băcilă și Alex Florea după ce au câștigat Eurovision: „În copilărie am fost afonă, chiar disfonică!”

Ilinca Băcilă și Alex Florea sunt fericiții câștigătorii Selecției Naționale a concursului Eurovision 2017.

Cei doi foști concurenți de la show-urile de talente „Vocea României” și „X Factor” au acordat primul interviu după finala show-ului Eurovision, în cadrul emisiunii „Perfect Imperfect”, de la TVR. Ilinca și Alex au vorbit cu sinceritate despre emoțiile pe care le simt înainte de a urca pe scenă, dar au dat și câteva detalii despre show-ul pe care îl pregătesc pentru Eurovision. Mai mult, Ilinca a dezvăluit că nu avea voce deloc în copilărie.

„Când eram mică eram afonă, și am încercat să dau la școala de muzică și am trecut prin multe teste de care nu am trecut. Am fost afonă, chiar disfonică. Dar am studiat foarte mult. (…) Momentul ăla de dinainte, e mai mult ideea aia că vrei să iasă bine. (…) Eu mănânc ghimbir, e grețos dar asta e. Înainte de a intra pe scenă, mă gândesc la felul în care îmi stă rochia sau sandalele, ” a mărturisit Ilinca Băcilă, la TVR.

„Nu pot să spun că emoții nu există, dar emoțiile o să se împartă. Se spune că nu e bine niciodată să cânți piesa înainte. Când încerci să reproduci ceva, atunci ți se pare că sună fals,” a spus și Alex Florea.

Câștigătorii finalei Eurovision au vorbit și despre zvonurile potrivit cărora ar forma un cuplu în afara scenei.

„Eu și cu Alex avem o relație foarte bună, chiar dacă ne cunoaștem doar de o lună. Dar nu formăm un cuplu,” a spus Ilinca.

„Chimia asta pe care o avem pe scenă dar și în backstage s-a format mai degraba pe fondul acestei presiuni, pentru că ne cunoaștem de foarte puțin timp. Și trebuia să iasă foarte bine ceea ce făceam pe scenă,” a subliniat și Alex Florea.

Cine sunt Alex Florea și Ilinca Băcilă

Potrivit avantaje.ro, Ilinca provine dintr-o familie de muzicieni şi studiază muzica de la vârsta fragedă de 7 ani. Ea a participat la festivaluri prin ţară şi treptat au apărut şi rezultatele. La 14 ani a concurat la „X factor”, ca membră a unei trupe de patru fete, unde a ajuns până în galele live. La 16 ani a participat și la „Vocea României”, unde a ajuns până în semifinale alături de Loredana. Ulterior a participat alături de antrenoarea ei în turneul naţional şi a colaborat cu mai multe instituţii de cultură din ţară: Filarmonica Iaşi, Opera Română Cluj, Teatrul Dramatic Braşov.

Nici Alex Florea nu s-a lăsat mai prejos, el a început să cânte de la vârsta de 16 ani. Mihai Trăistariu l-a îndreptat atunci către o şcoală de muzică, iar apoi a început să participe la diverse festivaluri. În prezent, Alex este masterand la Facultatea de Arte, Secţia Teatru a Universităţii Ovidius Constanţa. A participat și el la emisiunea „X Factor” alături de fratele său la X Factor în 2014, dar au fost rivali. În anul 2015, Alex a participat și la „Vocea României”.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc în Ucraina, la Kiev. Semifinalele se vor desfășura pe 9 şi 11 mai, iar finala pe 13 mai. Reprezentanul ţării noastre va concura în prima parte a celei de-a doua semifinale. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări.

În urma votului, la selecția națională Eurovision 2017 locul III a fost obținut de Instinct cu melodia ”Petale”:

Locul II a fost obținut de Mihai Trăistariu, care a interpretat piesa ”I won’t Surrender”:

Piesa „Yodel it” ne va reprezenta România la etapa internațională Eurovision 2017 de la Kiev din luna mai, piesă compusă de Mihai Alexandru și interpretată de cei doi tineri, Ilinca și Alex:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

63 − 54 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie