Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebare pentru administrația locală : A existat comisia CAS-DSP pentru validarea măririi numărului de paturi din spitalul Oltenița?

Finanțarea de la Casa Asigurărilor de Sănătate a unui spital se face în funcție de numărul de paturi solicitate. Spitalele sunt plătite în funcție de numărul de paturi. Lipsa fondurilor și cheltuielile mari fac totuși ca medicii de la Spitalul Oltenița să nu fie plătiți ca medicii altor spitale din țară. Poate unul dintre motive să fie și acela că la Spitalul Oltenița, prin aprobarea primarului Petre Țone și decizia altor factori umani din apropierea acestuia, s-a mărit numărul de personal.

Spitalul Oltenita

Deși acest spital avea probleme cu privire la achiziționarea de medicamente, probleme cu costurile interne, în desele discuții din ședințele de Consiliu Local discutându-se despre marile datorii făcute de spital, totuși aici s-au făcut în continuare angajări. Astfel, în 2012 erau aproximativ 200 de angajați. În prezent, spitalul oltenițean a ajuns la 310 angajați. Ce fac oare atâția angajați pentru un spital la care se internează și tratează pacienți cu probleme minore, cazurile grave fiind de regulă rezolvate prin trimiteri la marile spitale din București?. Sunt spitale care au un indice de utilizare a paturilor de 50% altele de 70%, la Oltenița numărul de paturi a crescut scriptic de la 110 paturi câte erau în 2012 la 220 de paturi în prezent. În aceste condiții sunt acoperite niște cheltuieli de care se plângea primarul Țone în trecutul apropiat? Spitalele sunt plătite echilibrat, în functie de numărul de paturi și de indicatori. Numărul de paturi este stabilit de o comisie mixtă CAS-DSP.
Întrebarea redacției noastre pentru primarul Petre Țone, pentru viceprimarul Mihai Manciu dar și pentru consilierii locali din Consiliul de Administrație al spitalului este dacă a existat această comisie pentru validarea măririi numărului de paturi care să aducă finanțare spitalului. O întrebare venită de la unul dintre foștii pacienți din spital pentru Executivul oltenițean este pe ce criteriu s-au făcut angajările în spital și ce fac cei peste 100 de angajați noi, ținând cont că înainte de aceste surplusuri de angajați, pentru munca din acel spital erau mai mult decât suficienți și cei 200, dintre aceștia majoritatea personal TESA și de infirmerie.

Potrivit zvonurilor locale, Petre Țone face angajări cu scopul de a-și asigura electorat pentru anul viitor. Îl informăm pe primarul Petre Țone că adăugarea aproape dublă a numărului de paturi pentru a justifica cheltuirea banilor în spital dar nefolosirea acestor paturi, constituie o încălcare a unor norme administrative și legale, iar multitudinea de angajați a acestui spital nu își justifică activitatea, numărul de paturi este suprasolicitant, ținând cont că lunar internările variază între 50 și 80.

Ghici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

76 − 67 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie