Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebare pentru consilierii locali: Veți vota majorarea impozitelor și taxelor locale sau veți găsi soluții pentru a nu ridica aceste sume?

După ce și-au mărit salariile după cum au vrut, reprezentanții administrațiilor locale, se plâng de bani. Codul fiscal interzice majorarea taxelor și a impozitelor locale cu mai mult de 50% față de anul anterior. Unele primării nu au crescut cu mai mult de 20%, dar au umblat la alte taxe locale ori au inventat altele noi.
Unul dintre proiectele de hotărâre aflate la mapa consilierilor locali pentru ședința din 23 octombrie a.c., se referă la taxele și impozitele locale.
Pentru anul 2019, taxele/impozitele pentru clădiri rezidențiale sau nerezidențiale, terenuri și pe mijloacele de transport ale persoanelor fizice și juridice, se aplică o cotă asupra valorii impozabile.
Cu excepția celor care sunt scutiți prin lege la plata taxelor și impozitelor pe clădiri, terenuri sau mijloace de transport, ceilalți contribuabili vor avea de achitat la bugetul local din buzunar, mai mulți bani decât până acum.

Bugetul local se constituie din două mari surse de venit: impozitele și taxele locale și cotele care revin primăriilor de la bugetul de stat, din impozitul pe venitul global plătit de firme. Pentru a mai reduce din pierderile create prin aplicarea prevederilor noului Cod Fiscal și pentru a putea acoperi majorările de salarii care au fost date din 1 iulie 2017, municipalitatea dorește să creasca taxele și impozitele locale.

Întrebarea noastră este cum vor vota consilierii locali, cei care reprezintă cetățenii din Oltenița? Cine va fi de partea oltenițenilor și cine va fi de partea primarului care, deși a promis în mass media pe care o controlează că nu se vor mări taxele și impozitele, acesta s-a răzgândit între timp. Așadar, Consiliul Local este format din 9 consilieri PSD, 5 consilieri ALDE și 5 PNL.
Cum vor vota PSD, ALDE și PNL pe marginea unui proiect de hotărâre care atacă buzunarele oltenițenilor?

Edilii și consiliile locale pot opera majorări mai mici, graduale, anual, până ating pragul admis de Codul Fiscal în vigoare. Potrivit unei analize naționale, doar primarii care nu s-au aruncat la creșteri salariale exagerate, au reușit să păstreze același nivel al taxelor și impozitelor locale.

 

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie