Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Care este noaptea când vom dormi mai mult

Trecerea la ora de iarnă 2018 se va face în noapte dintre 27 și 28 octombrie 2018. Ora 4:00 din dimineața zilei de 28 octombrie devine ora 3:00. Această schimbare va rămâne valabilă până pe 31 martie 2019, când vom trece din nou la ora de vară.

Trecerea la ora de iarnă 2018 va fi la fel ca în alți ani. Comisia Europeana a propus renunțarea la schimbarea orei, dar anul acesta se va face încă schimbarea. În iulie-august 2018 a avut loc o consultare publică la care au participat câteva milioane de cetăţeni europeni. Aproximativ 4,6 milioane de persoane au luat parte la cel mai mare sondaj online derulat în istoria UE. 80% din respondenţi s-au declarat în favoarea renunţării la practica trecerii de la ora de vară la ora de iarnă.

Schimbarea orei a fost instituită în urmă cu 40 de ani (în 1977), având ca scop eficientizarea muncii și economisirea energiei pentru iluminat. În anii 1980, o directivă stabilise obligaţia pentru toate statele membre ale Comunității Europene să treacă la ora de vară în ultima duminică din martie şi să revină la ora de iarnă în ultima duminică din octombrie. Majoritatea ţărilor europene instituiseră deja acest sistem ca urmare a şocului petrolier din 1973-1974, din grija de a economisi energie. Obiectivul schimbării orei era în principal de a face să corespundă mai bine orele de activitate cu orele însorite pentru a limita utilizarea luminii artificiale.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

26 martie 2018

Oltenița, la mâna PSD: După hectare întregi de terenuri înstrăinate, Țone continuă campania de vânzare

Laura Suzeanu Pentru Țone vânzarea a orice se poate în Oltenița, de la terenuri, la spații și imobile sub diverse regimuri, a devenit preocuparea primordială, chiar vitală. După ce în ședința ordinară a Consiliului Local de luna trecută Hotărârea privind vânzarea unui spațiu comercial din Hala Oltenița nu a trecut, perseverent cum îl știm când este vorba de anumite proiecte nevotate în ședințe, primarul Petrică Țone a repus pe ordinea de zi Hotărârea. O fi repetiția mama învățăturii, dar aici depinde și ce se repetă, dar și ce se învață.

Corespondenta la redactie