Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cupa Toamnei la Handbal. Fair-play-ul a învins din nou la Oltenița

Laura Suzeanu

Fair play și spirit sportiv, sub acest mod de conduită s-a desfășurat un alt eveniment al mișcării. Că-i primăvară, vară, toamnă sau iarnă, pentru profesoara de sport Cristiana Drăgan anotimpurile constituie ocazii pentru a dezvolta, organiza acțiuni, concursuri, toate însemnând pentru copiii care se adună împreună, înțelegerea beneficiilor disciplinei sportive.


Toamna a creat o ”Cupă” de handbal, iar invitați au fost bucureștenii. Echipele de mini-handbal și de handbal gazde-oaspeți au arătat cum se formează fair-play-ul în sport. De altfel, așa cum ne spunea la această competiție Cristiana Drăgan, la final a câștigat fair-play-ul, acea atitudine fundamentală sportivă și morală, care, în zilele noastre, este amenințată cu alte atitudini opuse și nu doar în sport, ci și în alte domenii sociale.
Handbal Grup Oltenița (HGO) și Ramona Farcău Handbal București (RFH) s-au întâlnit duminică, 21 octombrie a.c., la sala de sport a Liceului ”Nicolae Bălcescu”, pentru a juca,  socializa, pentru a se bucura și a dovedi încă o dată ce calități are fiecare dintre cei aflați pe teren:

Festivitatea de premiere a participanților a căpătat un plus de valoare, micuții fiind de fapt câștigătorii. Diplomele și cupele oferite de Asociația Județeană ”Sportul pentru Toți” Călărași au ajuns la toți. Efortul copiilor a fost recompensat.


Fair-play-ul arată atitudinea sportivilor, micuții învață de pe acum ce înseamnă respectarea adversarului, integritatea lui fizică și psihică. Copiii capătă printr-o disciplină sportivă, în cazul nostru handbalul, alte valențe, dezvoltă empatia față de adversarii lor, dar mai ales învață cum se joacă corect.

Cristiana Drăgan mulțumește profesorului Răzvan Bobocică, tuturor celor implicați în acțiunea de duminică, fără de care competiția nu ar fi existat, de la arbitru, colaboratori și voluntari, asistentă medicală și alți apropiați, până la copii și părinți.
Coordonatorul RFH București, Ramona Farcău, lansează o pledoare a mișcării. Aceasta ne-a declarat că fericirea copiilor este foarte importantă pentru ea, iar duminică, la Oltenița, copiii antrenați de ea, ca și ceilalți, au fost fericiți.

Competițiile de mini-handbal și de handbal au marcat Cupa Toamnei 2018.
Provocare și satisfacţii. Copiii iubesc ceea ce fac. Entuziasmul este esenţial în obiectivele sportive. Satisfacţia acestor proiecte crește cu fiecare competiție organizată și cu fiecare rezultat obținut.


Ramona Farcău este o mare jucătoare de handbal. A fost componenta de bază a echipei naționale a României, pentru care a jucat în 214 meciuri și a înscris 689 de goluri, potrivit surselor on line. Farcău a evoluat cu echipa României la două ediții ale Jocurilor Olimpice, în 2000 și 2008. La ediția din 2008, de la Beijing, Farcău a fost desemnată cea mai bună marcatoare a competiției, cu 56 de goluri înscrise și a fost selectată în echipa ideală All-Star team.

 

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie