Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cupa Toamnei la Handbal. Fair-play-ul a învins din nou la Oltenița

Laura Suzeanu

Fair play și spirit sportiv, sub acest mod de conduită s-a desfășurat un alt eveniment al mișcării. Că-i primăvară, vară, toamnă sau iarnă, pentru profesoara de sport Cristiana Drăgan anotimpurile constituie ocazii pentru a dezvolta, organiza acțiuni, concursuri, toate însemnând pentru copiii care se adună împreună, înțelegerea beneficiilor disciplinei sportive.


Toamna a creat o ”Cupă” de handbal, iar invitați au fost bucureștenii. Echipele de mini-handbal și de handbal gazde-oaspeți au arătat cum se formează fair-play-ul în sport. De altfel, așa cum ne spunea la această competiție Cristiana Drăgan, la final a câștigat fair-play-ul, acea atitudine fundamentală sportivă și morală, care, în zilele noastre, este amenințată cu alte atitudini opuse și nu doar în sport, ci și în alte domenii sociale.
Handbal Grup Oltenița (HGO) și Ramona Farcău Handbal București (RFH) s-au întâlnit duminică, 21 octombrie a.c., la sala de sport a Liceului ”Nicolae Bălcescu”, pentru a juca,  socializa, pentru a se bucura și a dovedi încă o dată ce calități are fiecare dintre cei aflați pe teren:

Festivitatea de premiere a participanților a căpătat un plus de valoare, micuții fiind de fapt câștigătorii. Diplomele și cupele oferite de Asociația Județeană ”Sportul pentru Toți” Călărași au ajuns la toți. Efortul copiilor a fost recompensat.


Fair-play-ul arată atitudinea sportivilor, micuții învață de pe acum ce înseamnă respectarea adversarului, integritatea lui fizică și psihică. Copiii capătă printr-o disciplină sportivă, în cazul nostru handbalul, alte valențe, dezvoltă empatia față de adversarii lor, dar mai ales învață cum se joacă corect.

Cristiana Drăgan mulțumește profesorului Răzvan Bobocică, tuturor celor implicați în acțiunea de duminică, fără de care competiția nu ar fi existat, de la arbitru, colaboratori și voluntari, asistentă medicală și alți apropiați, până la copii și părinți.
Coordonatorul RFH București, Ramona Farcău, lansează o pledoare a mișcării. Aceasta ne-a declarat că fericirea copiilor este foarte importantă pentru ea, iar duminică, la Oltenița, copiii antrenați de ea, ca și ceilalți, au fost fericiți.

Competițiile de mini-handbal și de handbal au marcat Cupa Toamnei 2018.
Provocare și satisfacţii. Copiii iubesc ceea ce fac. Entuziasmul este esenţial în obiectivele sportive. Satisfacţia acestor proiecte crește cu fiecare competiție organizată și cu fiecare rezultat obținut.


Ramona Farcău este o mare jucătoare de handbal. A fost componenta de bază a echipei naționale a României, pentru care a jucat în 214 meciuri și a înscris 689 de goluri, potrivit surselor on line. Farcău a evoluat cu echipa României la două ediții ale Jocurilor Olimpice, în 2000 și 2008. La ediția din 2008, de la Beijing, Farcău a fost desemnată cea mai bună marcatoare a competiției, cu 56 de goluri înscrise și a fost selectată în echipa ideală All-Star team.

 

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “spune-ţi-mi” sau “spuneţi-mi”, “scrie-ti-mi” sau “scrieţi-mi” …
Corespondenta la redactie