Întrebarea săptămânii: Cum își justifică salariile și serviciile cei peste 150 de noi angajați din Primăria Oltenița?
În acest moment, Primăria Oltenița are peste 200 de funcționari publici angajați în cadrul unor servicii diverse. La preluarea mandatului de către Țone, în 2012, erau 76 de angajați și totuși Primăria își făcea foarte bine treaba. Nu se știe dacă toate serviciile din cadrul Primăriei au dus la nevoia de a crește numărul de angajați, mulți dintre ei au fost angajați prin Ecosal, serviciul care se pare că are în structură destul personal, fără să cunoaștem și ce fac proaspeții aduși în servicii și plătiți din buzunarele și serviciile noastre. Ecosalul și actuala administrație locală au sistat proiectul reciclării deșeurilor astfel că la ora actuală Oltenița este îngropată în gunoaie, dar primarul Țone angajează personal pentru primărie prin firma care ar trebui să ridice selectiv gunoaiele din oraș.
Multe proiecte în derulare sau terminate s-au lăsat de izbeliște printr-un management care șochează prin modul de lucru. La fosta Poliție Comunitară, actuala Poliție Locală, s-au făcut de asemenea angajări, astfel că ar trebui ca Oltenița să fie cel mai curat oraș, polițiștii angajați în acest serviciu să aplice amenzi sau să obstrucționeze persoanele care nu păstrează curățenia în oraș, persoanele care fac mizerie în oraș, nu doar să se plimbe și să supravegheze evenimente alături de poliția națională sau să păzească anumite lucrări ale Primăriei făcute cu utilaje străine, și bineînțeles să nu mai existe nicio problemă în municipiu. Cu toate astea orașul este sufocat de gunoaie. Așteptăm cu interes vara ce va aduce odată cu ea gunoaiele din coji de semințe aruncate pe jos prin Parcul Mare, lângă băncile de pe Pietonala Argeșului, sau lângă băncile din Parcul de lângă Judecătorie.
Avem întrebări legate de câți angajați are acum Primăria Oltenița cu exactitate, aduși direct în instituția publică sau prin Ecosal. Și dacă acest puhoi de angajați își face cu adevărat treaba și își justifică prezența și salariile, ar trebui să se și vadă. De aceea este nevoie de o explicație, fie că vorbim de polițiști locali, de juriști sau alți funcționari cu alte ecusoane din Primăria Oltenița, ecusoane pe care firește că nu le poartă, dar le semnează.
Să vedem cât va mai fi sufocat mediul de afaceri de unde sunt plătiți toți angajații de la stat. Și să vedem cât va mai dura balamucul adus de PSD în țara și orașul ăsta, până când în condițiile date vor mai fi plătiți angajații de la stat, statul care sugrumă orice. Dacă cel care va prelua frâiele după degringolada asta comunistă va fi de ”dreapta” cu adevărat, va fi cel de sacrificiu, înjurat și blamat că va încerca să aducă orașul sau țara pe făgașul normal și nu o va putea face decât cu metode restrictive, dar civilizate, batjocura comunistă reușind să strice îndeajuns cât să se repare foarte greu un mecanism bolnav.
Îl informăm pe Petre Țone că, potrivit Legii accesului la informațiile publice, primarul,orice reprezentant al unei administrații, ales de cetățeni prin vot, este obligat să ofere orice informație de interes public. Este vorba de Legea 544, care arată că asigurarea de către autoritățile și instituțiile publice a accesului la informațiile de interes public se face din oficiu sau la cerere, prin intermediul compartimentului pentru relații publice sau al persoanei desemnate în acest scop.
Articolul 1 din lege subliniază ”Accesul liber și neîngrădit al persoanei la orice informații de interes public, definite astfel prin prezenta lege, constituie unul dintre principiile fundamentale ale relațiilor dintre persoane și autoritățile publice, în conformitate cu Constituția României și cu documentele internaționale ratificate de Parlamentul României.”
Lasă un răspuns