Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebarea săptămânii: Dacă nu s-au plătit asigurările sociale la Ecosal, câți bani se cheltuiesc lunar cu echipa de fotbal CSM Oltenița prin societatea de gunoi ?

Potrivit unui document oficial al Primăriei Oltenița, situația la Societatea de gestionare a deșeurilor în Municipiul Oltenița este una la suprafață și alta în interiorul acesteia. Când vorbim de conducerea unei societăți sau despre administrarea ei, se presupune și un management economic care să mențină societatea în echilibru, eventual să o îndrepte spre profit.
Un document apărut accidental sau intenționat din greșeală pe site-ul Primăriei Oltenița relevă faptul că Ecosal înregistra la 31 decembrie 2014 datorii de 494.476 lei, care înseamnă datorii comerciale în valoare de 98.335 lei, datorii în legătură cu personalul de 68.935 lei, și surpriza pentru unii, pentru alții nu, o reprezintă datoria în legătură cu bugetul asigurărilor sociale ale Ecosal de 327.206 lei (RON). Documentul nu mai este acum pe site.

Datorii Ecosal
Consilierii locali oltenițeni, cu excepția a doi sau trei dintre ei, votează pe bandă rulantă și se cunosc destul de bine motivele pentru care Oltenița are poate cel mai slab Consiliu Local de după 1990. Este foarte posibil ca cei care votează după cum dictează șeful să nu cunoască printre multe alte probleme la care ei sunt părtași și acest amănunt foarte important, sau poate că îl cunosc și îl ascund, ceea ce este și mai grav. Posibil să nu le fie teamă de consecințe.
Dacă angajații Ecosal nu cunosc situația este și vina lor, iar haosul produs în această instituție condusă de Ion Pițoi, un vechi simpatizant al PSD și cunoștință apropiată a lui Petre Țone care după toate aspectele nu se opune, este unul deliberat prin ordinele date de primarul încă în funcție.
Primarul Țone a făcut angajări peste angajări fără logică, viitor, fără acoperire și fără să cunoască mecanismul unei democrații reale, care nu poate exista cât timp bugetul local este sufocat iar mediul privat sfidat și sugrumat. Angajările lui Țone, potrivit zvonurilor locale, se fac pentru ca acesta să-și asigure electorat anul viitor, când se anunță o nouă candidatură a lui. Doar că cei care intră în vâltoarea creată de Țone, nu se gândesc la urmări și consecințe, încântați de ceea ce li se oferă și luați de val, aceștia omit realități de valoare. Una dintre aceste realități este faptul că la Ecosal datoriile la bugetul asigurărilor sociale sunt neplătite. Ce implică asta? Ar fi ideal ca cei ce s-au cuibărit la Ecosal să fie conștienți de niște adevăruri.
Mai mult decât atât prin Ecosal se sponsorizează echipa de fotbal a orașului, o mai veche obsesie a lui Țone de pe vremea când era consilier, acesta fiind cunoscut în oraș ca iubitor de fotbal și de alte jocuri. Prin Ecosal se fac și alte plăți ce ar trebui făcute publice oamenilor din oraș, celor care aduc beneficii la impozitele și taxele locale cum ar fi mari administratori de firme. Ar fi de bonton și de bun simț să se aducă de asemenea la cunoștința abonaților Ecosal care contribuie la înmulțirea bugetul societății de salubritate, după cum se vede nu pentru beneficii sociale ci pentru alt gen de beneficii. Să se aducă de asemenea la cunoștința Comisiei Europene sistarea proiectului pentru care s-au dat niște bani europeni, gest extrem de grav prin aceea că deșeurile nu se mai colectează selectiv din anul 2012. Dacă CSM Oltenița poate fi susținută financiar înseamnă că Ecosal Oltenița își permite, alături de cealaltă societatea băgată în acest joc și anume Termourban, aceasta din urmă aflată aproape în faliment.
Deși vedem ce se întâmplă cu țara asta zilnic, în special datoriră simpatizanților, membrilor și pasionaților PSD, cu câți bani publici se jonglează, deși vedem cum este încălcată grosolan legea în multe cazuri fiind valabilă vorba ”Prinde orbul, scoate-i ochii”, totuși formulăm o întrebare a unor oltenițeni cunoscători ai situației: Câți bani se cheltuiesc lunar cu echipa de fotbal CSM Oltenița și ce alte cheltuieli se mai fac prin Ecosal domnule Petre Țone și cu ce bani, câtă vreme situația economică a societății arată că se sacrifică tocmai angajații societății, fiind astfel induși în eroare locuitorii acestui oraș, abonații Ecosal fiind neinformați iar un proiect european aflat în derulare a fost oprit, ceea ce este total ilegal?

Intrebare-

One Response to Întrebarea săptămânii: Dacă nu s-au plătit asigurările sociale la Ecosal, câți bani se cheltuiesc lunar cu echipa de fotbal CSM Oltenița prin societatea de gunoi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 5 =

+ 76 = 86

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie