Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebarea săptămânii : La plombările la rece din oraș s-au folosit utilajele firmei Scutol, unde viceprimarul Manciu este acționar majoritar?

De curând, în câteva zone din Oltenița, lucrători ai Primăriei au putut fi văzuți acționând la plombarea asfaltului la Plombare Tineretului (2)rece.  Folosirea mixturii la rece este în general o soluţie provizorie de asfaltare în orice oraș, până când timpul va permite începerea lucrărilor complexe de reabilitare a carosabilului. Nu cunoaștem detaliul cu privire la alte lucrări după aceste plombări. Posibil ca la Oltenița craterele să nu fie acoperite provizoriu, ci lucrările să fie permanente.
Minunea de compoziţie vine apoi ambalată în saci de nailon la 23 de kilograme pe care scrie că mixtura poate fi utilizată de la minus 40 până la plus 60 de grade Celsius. Muncitorii cărora li s-au alăturat polițiști locali ce au păzit zona, au fost văzuți lucrând în mai multe segmente din oraș.
Plombare TineretuluiÎl întrebăm pe viceprimarul Mihai Manciu dacă are cunoștință de faptul că atât compresorul de aer cât și mașina pentru stropit emulsie sunt utilaje folosite la aceste lucrări ce aparțin firmei Scutol, unde Manciu este acționar cu peste 80%, echivalent cu a fi patron la această firmă, aflată în prezent în insolvență. De asemenea, am dori să știm dacă acest aspect este cunoscut și de colegul său de administrare locală, Petre Țone.
Dacă utilajele aparțin firmei Scutol și asta se poate dovedi, îl informăm pe viceprimarul Mihai Manciu că la Art. 301 din noul Cod Penal, la Conflictul de Plombare Tineretului (3)interese, Infracțiuni de serviciu, se arată:
”1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.”

Aplicator-monolopatist...Cât privește operațiunile de plombare la rece, din punct de vedere al temperaturii s-au respectat indicațiile. Însă, este posibil să nu reiziste foarte mult fiindcă, la fel ca asfaltarea la cald făcută în grabă, pe frig și ninsoare, nu s-au respectat operațiunile legale de plombare la rece. Potrivit informațiilor noastre oferite de specialiști, întâi se decupează groapa. Ea este măturată, suflată și apoi uscată. După care la baza ei este turnat un strat de emulsie. Peste aceasta se aşterne un strat de sort (piatră), apoi smoala topită, fiartă, între timp alături urmează operațiunea cu asfaltul rece. Acesta este tasat în mod delicat, se mai pune ceva smoală peste el, pentru contur, apoi se împrăştie nisip. Noi nu am văzut că s-ar fi executat toate aceste operațiuni.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + nineteen =

91 − 89 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie