Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebarea săptămânii : Pe ce s-a cheltuit suma triplată de PSD pentru construcția Grădiniței arondată Școlii A. D. Ghica din Oltenița

La Şcoala Generală nr. 5 din Oltenița au început lucrările construcției unei grădiniţe, cu finanţare iniţială de la Gradinita-Scolii-nr.-5Ministerul Educației, valoarea licitată inițial fiind de aproximativ 650.000 de lei. Un grup de oltenițeni care urmărește publicarea articolelor noastre, întreabă de ce Executivul Primăriei nu dă explicații în ședințele ordinare care se filmează și sunt publice asupra cheltuirii banului public, fie că se discută despre gestionarea fondurilor alocate acestei grădinițe, fie despre banii pentru câinii din adăpostul făcut în urmă cu doi ani, despre banii cheltuiți pe sensurile giratorii sau banii care au fost direcționați către Scutol, prin actualul viceprimar Mihai Manciu.

Se cunoaște faptul că lucrarea la grădinița Școlii A. D. Ghica Oltenița a pornit în baza unui contract de lucrări încheiat în 24 octombrie 2007 între Şcoala Alexandru Ghica şi Societatea Aqua SRL Călăraşi. În contractul iniţial a fost calculată o sumă conform devizului principal de lucrări, adică 654.087,23 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 124.276,57 lei.

De-ceContractul rezultat în urma licitaţiei nu s-a respectat. Prin alimentări succesive, acte adiționale la contract adăugate ulterior, s-a ajuns de-a lungul timpului la suma de 1.950.000 de lei toată construcția. Lucrările executate la această investiție au fost realizate în subantrepriză de Matei Gheorghe, un vechi prieten al PSD, chiar și când se afla în PDL. Cetățenii întreabă autoritățile locale oltenițene de ce s-au triplat fondurile pentru acea grădiniță de către staff-ul PSD, în condițiile în care există atâtea probleme nerezolvate în oraș, pe ce s-au cheltuit atâția bani, atâta vreme cât devizul inițial arată că se putea construi grădinița cu fonduri de trei ori mai puțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

83 − 80 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie