Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebarea săptămânii : Pe ce s-a cheltuit suma triplată de PSD pentru construcția Grădiniței arondată Școlii A. D. Ghica din Oltenița

La Şcoala Generală nr. 5 din Oltenița au început lucrările construcției unei grădiniţe, cu finanţare iniţială de la Ministerul Educației, valoarea licitată inițial fiind de aproximativ 650.000 de lei. Un grup de oltenițeni care urmărește publicarea articolelor noastre, întreabă de ce Executivul Primăriei nu dă explicații în ședințele ordinare care se filmează și sunt publice asupra cheltuirii banului public, fie că se discută despre gestionarea fondurilor alocate acestei grădinițe, fie despre banii pentru câinii din adăpostul făcut anul trecut, despre banii cheltuiți pe sensurile giratorii sau banii care au fost direcționați către Scutol, prin actualul viceprimar Mihai Manciu.

Se cunoaște faptul că lucrarea la grădinița Școlii A. D. Ghica Oltenița a pornit în baza unui contract de lucrări încheiatGradinita Scolii nr. 5 în 24 octombrie 2007 între Şcoala Alexandru Ghica şi Societatea Aqua SRL Călăraşi. În contractul iniţial a fost calculată o sumă conform devizului principal de lucrări, adică 654.087,23 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 124.276,57 lei.

Contractul rezultat în urma licitaţiei nu s-a respectat. Prin alimentări succesive, acte adiționale la contract adăugate ulterior, s-a ajuns de-a lungul timpului la suma de 1.950.000 de lei toată construcția. Lucrările executate la această investiție au fost realizate în subantrepriză de Matei Gheorghe, un vechi prieten al PSD, chiar și când se afla în PDL.

Intrebare 8Cetățenii întreabă autoritățile locale oltenițene de ce s-au triplat fondurile pentru acea grădiniță de către staff-ul PSD, în condițiile în care există atâtea probleme nerezolvate în oraș, pe ce s-au cheltuit atâția bani, atâta vreme cât devizul inițial arată că se putea construi grădinița cu fonduri de trei ori mai puțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − 5 =

74 − 73 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie