Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebări ce așteaptă răspunsuri : Cât sunt de eficiente cazanele de termoficare primite de Primăria Oltenița de la Primăria Piatra Neamț ????

În ședința ordinară de la sfârșitul lunii ianuarie primarul Petre Țone a continuat cu laudele, ce fac parte din politica PSD și a sa personală. De data aceasta laudele s-au îndreptat către colegul său de administrație, viceprimarul Mihai Manciu.

Petre Tone, Manciu Mihai
Referirea s-a făcut pentru trei cazane de termoficare luate de la Piatra Neamț, după o corespondență cu autoritățile de acolo. Declarația lui Țone în fața consilierilor și a presei (”care este” sau care o mai fi liberă) : ”Meritul în proporție de 95 % este al domnului viceprimar care a dus o muncă destul de însemnată cu toți factorii de decizie, să luăm acele cazane de la Piatra Neamț, iar după ce le-am luat și le-am montat au dat un randament foarte bun. Eu abia aștept să văd și facturile în ianuarie pentru că domnul director împreună cu domnul primar…facturile gravitează în jurul sumei de 3 milioane. Prețul este mai mic decât cei care au centrală acasă, în apartament. Cu această ocazie vreau să fac apel la cetățenii care locuiesc la bloc și s-au debranșat…este foarte atractiv să se rebranșeze. Prețul este bun, randamentul este foarte bun al acelor centrale cu cazane aduse de la Piatra Neamț și ar fi păcat să nu oferim oltenițenilor acest serviciu, care este acum de bună calitate, este cald și la un preț destul de convenabil…” relatează Țone cerând apoi un efort din partea consilierilor să achite linia de credit deschisă pentru Termourban Oltenița: ”Primăria Oltenița este garantul acestei linii de credit.” spune Petre Țone după ce s-a votat de către consilieri majorarea capitalului social.

O propunere de bun simț a fost făcută de consilierul liberal Victor Mihai care, în perspectiva acestei eficiențe declarate de Țone, ar fi bine ca prima care se rebranșează, dând astfel un exemplu de simț și empatie cetățenească, să fie chiar Primăria Oltenița.
Nu știm cât de bine a fost primită propunerea de cei din administrația locală, însă din glasul lui Țone nu prea s-a înțeles un acord sau o bucurie, dimpotrivă puterea vocii a scăzut considerabil în clipa în care a încercat să fie de acord cu propunerea.

Potrivit unui articol apărut pe site-ul adevarul.ro în anul 2013, intitulat ”Primăria Piatra Neamț la un pas de faliment” după ce se tratează subiectul credintelor în sarabandă făcute de primărie și după ce este explicat fenomenul de colaps de care primăria respectivă se apropie, spre finalul articolului autorul arată  care este cea mai păguboasă investiție din Piatra Neamț ”Una dintre cele mai păguboase investiţii făcute cu banii împrumutaţi de la bănci a fost sistemul centralizat de încălzire. Gheorghe Ştefan a decis să investească banii băncilor în centrale termice de cartier. Investiţia a fost însă un fiasco. Energia produsă de aceste centrale s-a dovedit a fi prea scumpă pentru pietreni, mulţi dintre locuitori alegând deconectarea de la sistemul centralizat şi montarea unor centrale de apartament. Aşa se face că după doar două ierni, peste 100 de centrale de cartier au pus lacătul pe uşă. Asta în condiţiile în care primăria nici nu se apucase de plătit ratele la credit. Mai mult, în 2012, societatea Locato, deţinută de Primăria Piatra Neamţ, care gestionează sistemul de termoficare, a intrat în insolvenţă, din cauza datoriilor uriaşe către furnizorii de gaze naturale şi energie electrică.” (adevarul.ro)
Dacă societatea de termoficare din Piatra Neamț a intrat în insolvență, atunci cum se explică faptul că acele cazane au fost aruncate de factorii de decizie iar Primăria Oltenița le-a achiziționat gratuit ?
Când există prăbușiri financiare de acest fel, care este generosul ori persoana care să ofere gratuit niște obiecte ce ar putea fi valorificate?

În altă ordine de idei, dacă este atât de bun acest sistem, formulăm și noi întrebarea pe care consilierul Victor Mihai a adresat-o celor doi edili și colegilor consilieri : De ce nu se rebranșează Primăria Oltenița la sistemul de termoficare Termourban, oferind astfel un exemplu de onoare și chiar de experiment?
Alte întrebări pentru viceprimarul Mihai Manciu și primarul Petre Țone : Ce termen de valabilitate au aceste cazane date cu titlu gratuit și cum s-a efectuat tranzacția ? Primăria Oltenița sau Termourban au oferit ceva în schimb pentru acele cazane atât de faimoase ? Cine garantează și cum se garantează buna lor funcționare pe timp îndelungat pentru a exista o rebranșare în grup ?

Ask Always

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − two =

13 − = 9

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Aveţi o “marotă”? Periodic, anumite cuvinte devin “vedete”, probabil printr-un …
Corespondenta la redactie