Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebări de serviciu pentru Dumitru Dragon : Aveți probleme cu camera video în ședințele de Consiliu Local? Care este suma încasată pe contractul cu Primăria Oltenița?

La finalul ultimei ședințe ordinare de Consiliu Local pe luna octombrie, în timp ce primarul Petrică Țone vorbea cu aplomb despre un text, reprezentantul de presă al lui Țone a stat cu camera video fixată pe colega noastră Laura Suzeanu, aproape cât a ținut pledoaria confuză a primarului. După modul de manifestare al lui Țone, acestuia nu i-a fost pe plac ceva anume dar nici nu a fost foarte concis în explicații, încât posibil ca cel care filma să se fi speriat. Astfel, cameramanul a rămas blocat pentru mai mult timp într-o direcție. Un oltenițean ne întreabă care a fost legătura dintre fixarea camerei pe colega noastră, prezentă în ședințele de Consiliu Local în calitate de cetățean al orașului, și povestea de neînțeles a lui Țone.
Așadar, îl întrebăm pe Dumitru Dragon, ce intenții a avut în ziua de 26 octombrie a.c. în ședința de Consiliu Local, în timp ce Petrică Țone descria extrem de ambiguu, o poveste, care la prima vedere părea ceva sărit din cotidian: Ai avut probleme cu camera video în acele momente ori ai vrut să transmiți ceva anume, iar colega noastră nu avea habar ce?
De menționat că Dragon s-a ridicat de pe scaunul din spatele sălii de ședințe, cu aproximativ 10 minunte înainte de monologul lui Țone.
În altă ordine de idei, între firma lui Dragon și Primăria Oltenița există un contract de colaborare sau de prestări servicii. Potrivit Legii accesului la informațiile de interes public, solicităm să ni se aducă la cunoștință suma care pleacă din bugetul local către firma lui Dragon.

Deși legea este clară în ceea ce privește prezența ziariștilor în ședințele publice ale aleșilor locali, lucru stipulat inclusiv de Constituție, Laura Suzeanu, hărțuită concentrat și consecvent de primarul Petrică Țone încă din anul 2012, vine la ședințele consilierilor locali în calitate de cetățean din anul 2015, de când Țone a instituit un regim preferențial de selecție a jurnaliștilor.
Menționăm și-i reamintim lui Țone dar și lui Dragon că Primăria Oltenița este o instituție publică și nu firma privată a lui Petrică Țone. În această instituție, fiecare cetățean din Oltenița plătește taxe și impozite din buzunarul propriu, bani pe care Țone îi cheltuiește în funcție de niște criterii. Nici despre aceste criterii nu suntem lămuriți.
Îl mai informăm pe Țone că ședințele de Consiliu Local tratează problemele orașului și interesele cetățeanului, iar consilierii, primarul și viceprimarul sunt aleșii cetățenilor și puși în slujba acestora, nu invers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + eleven =

41 − 31 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie