Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebări de serviciu pentru Dumitru Dragon : Aveți probleme cu camera video în ședințele de Consiliu Local? Care este suma încasată pe contractul cu Primăria Oltenița?

La finalul ultimei ședințe ordinare de Consiliu Local pe luna octombrie, în timp ce primarul Petrică Țone vorbea cu aplomb despre un text, reprezentantul de presă al lui Țone a stat cu camera video fixată pe colega noastră Laura Suzeanu, aproape cât a ținut pledoaria confuză a primarului. După modul de manifestare al lui Țone, acestuia nu i-a fost pe plac ceva anume dar nici nu a fost foarte concis în explicații, încât posibil ca cel care filma să se fi speriat. Astfel, cameramanul a rămas blocat pentru mai mult timp într-o direcție. Un oltenițean ne întreabă care a fost legătura dintre fixarea camerei pe colega noastră, prezentă în ședințele de Consiliu Local în calitate de cetățean al orașului, și povestea de neînțeles a lui Țone.
Așadar, îl întrebăm pe Dumitru Dragon, ce intenții a avut în ziua de 26 octombrie a.c. în ședința de Consiliu Local, în timp ce Petrică Țone descria extrem de ambiguu, o poveste, care la prima vedere părea ceva sărit din cotidian: Ai avut probleme cu camera video în acele momente ori ai vrut să transmiți ceva anume, iar colega noastră nu avea habar ce?
De menționat că Dragon s-a ridicat de pe scaunul din spatele sălii de ședințe, cu aproximativ 10 minunte înainte de monologul lui Țone.
În altă ordine de idei, între firma lui Dragon și Primăria Oltenița există un contract de colaborare sau de prestări servicii. Potrivit Legii accesului la informațiile de interes public, solicităm să ni se aducă la cunoștință suma care pleacă din bugetul local către firma lui Dragon.

Deși legea este clară în ceea ce privește prezența ziariștilor în ședințele publice ale aleșilor locali, lucru stipulat inclusiv de Constituție, Laura Suzeanu, hărțuită concentrat și consecvent de primarul Petrică Țone încă din anul 2012, vine la ședințele consilierilor locali în calitate de cetățean din anul 2015, de când Țone a instituit un regim preferențial de selecție a jurnaliștilor.
Menționăm și-i reamintim lui Țone dar și lui Dragon că Primăria Oltenița este o instituție publică și nu firma privată a lui Petrică Țone. În această instituție, fiecare cetățean din Oltenița plătește taxe și impozite din buzunarul propriu, bani pe care Țone îi cheltuiește în funcție de niște criterii. Nici despre aceste criterii nu suntem lămuriți.
Îl mai informăm pe Țone că ședințele de Consiliu Local tratează problemele orașului și interesele cetățeanului, iar consilierii, primarul și viceprimarul sunt aleșii cetățenilor și puși în slujba acestora, nu invers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 5 =

58 + = 65

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum se scrie corect Mall-ul sau Mallul Potrivit Dicţionarului ortografic, ortoepic …
Corespondenta la redactie