Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebări pentru administrația oltenițeană: Ședințele locale publice au ajuns ședințe de partid?

Înainte de ședința publică ordinară a lunii martie, una dintre cele care expun produse agricole în piața oltenițeană a fost oprită să participe la adunarea consilierilor locali. Femeia a venit însoțită de un alt producător.

Aceștia aveau probleme foarte importante de prezentat, multe nereguli, însă nu le-au putut expune public. Reprezentanta poliției locale, Maria Măcău, spune că le-a cerut celor doi să vină la biroul poliției locale din Oltenița pentru a lăsa o solicitare. Cererea va fi înaintată primarului, după care producătorii vor fi programați într-o zi pentru audiențe. Maria Măcău a invocat faptul că în sală sunt locuri limitate, deși pe timpul ședinței au fost libere mai multe scaune. De altfel, în în situația în care locurile ar fi fost limitate, puteau fi aduse alte scaune, asta dacă ședința ar fi decurs în spiritul transparenței și democrației.
De partea cealaltă, femeia foarte indignată de faptul că i-a fost interzis accesul într-o ședință publică, Bejenar Liliana, ne spune că au fost dați afară indirect din sala 1, filtrul acesta care se face nefiind unul corect sau nontotalitarist. Cei doi s-au declarat uimiți de faptul că niciunul dintre consilierii locali nu a intervenit pentru ca ei să rămână așa cum se procedează la o ședință publică, cu atât mai mult cu cât problemele lor se refereau la ilegalitățile din piața de legume-fructe. Oamenii spun că reprezentanta poliției locale știa deja care era motivul venirii celor doi și nu i-a lăsat nici măcar să vorbească. Să fi fost anunțată înainte de consilierul local PSD, Cristina Popa, soția șefului pieții Costel Popa?
În ce s-a transformat o instituție publică cum este Primăria Oltenița? Are cineva ceva de ascuns în cazul speței producătorilor locali? De când a ajuns poliția locală Oltenița să aibă statut de registratură sau birou agricol? Este poliția locală un birou public sau aparține unei persoane fizice, în speță lui Petrică Țone?
Reamintim cititorilor noștri că potrivit art. 2 din Lg. 215 privind autoritățile publice locale, ”Administraţia publică în unităţile administrativ-teritoriale se organizează şi funcţionează în temeiul principiilor autonomiei locale, descentralizării serviciilor publice, eligibilităţii autorităţilor administraţiei publice locale, legalităţii şi al consultării cetăţenilor în soluţionarea problemelor locale de interes deosebit.” Un alt articol de lege arată că ” Prin autonomie locală se înțelege dreptul și capacitatea efectivă a autorităților administrației publice locale de a soluționa și de a gestiona, în numele și în interesul colectivităților locale pe care le reprezintă, treburile publice, în condițiile legii.”

Domnilor aleși, ale cui sunt preferate panseurile ”Se pescuiește bine în ape tulburi!” și ”Stăpânește ca să dezbini!”?

Subiectul pe care cei doi cetățeni au venit să-l expună consilierilor locali, va fi suspus atenției jurnaliștilor noștri și va face obiectul unui material detaliat. Încălcarea unor drepturi cetățenești, unui statut și a muncii unora dintre cei care expun marfă în Piața Oltenița va constitui un viitor subiect de presă.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie