Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Iohannis la sosirea din Franța: ”Nu a fost doar un marş al solidarităţii francezilor, ci un marş al solidarităţii internaţionale”

Președintele Iohannis a declarat, duminică, după ce s-a întors din Franța, unde a luat parte la Marșul Solidarității, în memoria celor care și-au pierdut viața în atentatul de la Charlie Hebdo, dar și împotriva terorismului, că acest manifest a fost unul prin care s-a manifestat solidaritatea internațională, nu doar cea a francezilor.

Iohannis-mars-Paris

Klaus Iohannis declară presei centrale că la marșul solidarității au participat europeni dar și musulmani, evrei, atei, agnostici:

”Nu a fost doar un marş al solidarităţii francezilor, ci un marş al solidarităţii internaţionale, dacă se poate spune asta. Un semn al hotărârii noastre de a lupta împotriva terorismului şi împotriva extremismului de orice fel.

Nu au participat doar europeni, doar creştini, ci şi musulmani, evrei, atei, agnostici. Au fost reprezentate statele arabe, au fost prezenţi înalţi reprezentanţi ai Israelului, cu toţii îngrijoraţi de ofensiva terorismului.Klaus-Iohannis-mars-Franta

Am avut ocazia să discut cu mulţi lideri din Europa şi din lume. Am discutat cu cancelarul Angela Merkel, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, cu preşedintele consiliului european, Donald Tusk, cu premierul Olandei, cu preşedintele Ucrainei, cu premierul Israelului şi mulţi alţii.

Îi mulţumesc preşedintelui Franţei pentru invitaţie şi primire. Mă bucur că am putut să-i fiu alături în aceste momente grele pentru naţiunea franceză. Îi mulţumesc pentru atenţia specială pe care a acordat-o mesajelor şi solidarităţii din partea poporului român.” declară presei centrale președintele Iohannis.

Despre marșul solidarității autoritățile spun că a fost cea mai mare manifestaţie din istoria recentă a Franţei. Presa occidentală precizează că nu se poate face cu adevărat o estimare a numărului celor care au venit să arate că sunt uniţi în faţa ameninţării teroriste, dincolo de teamă şi de durere. Au venit oameni de toate vârstele şi religiile, din aproape întreaga lume. Printre ei s-au numărat şi numeroși români.

Surse :
presa centrală si internațională
www.youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 2

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie